Ασημακοπούλου: "Αυτή η Βουλή θα εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας"

Στην εκπομπή Secret και τους Δημήτρη Κουνιά, Θανάση Φουσκίδη και Ανθή Βούλγαρη μίλησε η Άννα Ασημακοπούλου. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ αναφέρθηκε στον ανασχηματισμό λέγοντας:

"Ο ανασχηματισμός δεν σηματοδοτεί πως οι προηγούμενοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, αντιθέτως νομίζω πως ο πρωθυπουργός εκφράστηκε επ’ αυτού λέγοντας ότι είχαν μία πάρα πολύ δύσκολη δουλειά να κάνουν και κρατήσανε τη χώρα όρθια και

δεν συνεπάγεται ότι στελέχη μείνανε εκτός κυβερνήσεως – είτε είχαν υπουργεία πριν και δεν παρέμειναν στο νέο σχήμα, είτε δεν είχαν και ούτε απέκτησαν – ότι δεν είναι ικανά και κατάλληλα σε άλλο χρόνο να υπηρετήσουν και αυτές τις θέσεις.

Ή Άννα Ασημακοπούλου μίλησε και για τη μη αξιοποίησή της στην νέα κυβέρνηση αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Σχετικά με εμένα προσωπικά έχω να σας πω το εξής, είμαι δύο χρόνια βουλευτής και με έχει τιμήσει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας με την ευθύνη ενός ρόλου να εκπροσωπώ το κόμμα και με τιμά και ο ρόλος αλλά ακόμη και το γεγονός πως παρότι δεν προέρχομαι από τα σπλάχνα του κομματικού μηχανισμού στους ανθρώπους της ΝΔ έχω τη δυνατότητα να εκφράζω τη φωνή τους και τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν αυτή την εποχή, τα οποία όπως ξέρετε είναι πάρα πολλά. Έτσι λοιπόν, τα προσωπικά τα αφήνουμε στο πλάι γιατί όλοι μας ό,τι και να σχολιάσουμε σ’ αυτόν τον ανασχηματισμό – ή σε οποιονδήποτε άλλον – ελπίζουμε και ευχόμαστε, ειδικότερα αυτή την εποχή, η κυβέρνηση να πετύχει το στόχο της για το καλό όλων μας και για το καλό της χώρας."

Η Άννα Ασημακοπούλου μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 μίλησε και για την εκλογή του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας και την πλειοψηφία 180 βουλευτών που χρειάζονται αφού σε διαφορετική περίπτωση η χώρα θα πάει σε εκλογές.

"Είναι πιθανό να βρεθούν οι 180 που θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Καταρχάς σε απλοϊκό επίπεδο εγώ δεν καταλαβαίνω πως μπορούμε να καταλήξουμε σε συμπέρασμα σχετικά με το ζήτημα χωρίς να ξέρουμε ποιος θα είναι ο υποψήφιος. Το δεύτερο είναι ότι ο χρόνος που είναι έως την εκλογή είναι 9 μήνες, αλλά αυτό σε μετάφραση πολιτικού χρόνου είναι τεράστιο διάστημα. Δηλαδή έχουμε πάρα πολλά πράγματα μπροστά μας τα οποία θα επηρεάσουν το πολιτικό κλίμα όταν θα έλθει αυτή η ώρα." δήλωσε η Άννα Ασημακοπούλου και συνέχισε "Έτσι αυτό το οποίο λέμε είναι ότι μέσα από τη Βουλή αυτή μπορεί να προκύψει η πλειοψηφία των 180. Άλλωστε ο κάθε βουλευτής έχει συνείδηση και άποψη και μπορεί να κάνει τις δικές του επιλογές ανάλογα με την πολιτική συγκυρία, ανάλογα με το προτεινόμενο πρόσωπο και ανάλογα με το τι θεωρεί κανείς καλό για τη χώρα εκείνη τη στιγμή."

Keywords
Τυχαία Θέματα