Αμετανόητος ο Σαμαράς: "Η ΝΔ δεν έχασε παρά μόνο 1,5 μονάδες"

Με τελευταίο σταθμό της περιοδείας του την Ξάνθη, ο Αντώνης Σαμαράς ολοκληρώνει την επίσκεψή του στην Βόρεια Ελλάδα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της πανελλαδικής συνδιάσκεψης της ΝΔ.

Ο Αντώνης Σαμαράς,

ωστόσο, ολοκληρώνει τις παρουσίες και τις ομιλίες του ανά την Ελλάδα, αφήνοντας πικρή γεύση σε πολλά κομματικά στελέχη που περίμεναν από τον Πρόεδρο της ΝΔ να δείξει περισσότερο θάρρος σε θέματα αυτοκριτικής. Μιλώντας σήμερα σε κομματική εκδήλωση στην Ξάνθη με θέμα: «Τοπική Αυτοδιοίκηση στη νέα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα» ο Αντώνης Σαμαράς, δεν έδειξε ίχνος από διάθεση να κάνει την αυτοκριτική του και να μιλήσει για ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις τελευταίες εκλογές. Αντίθετα εμφανίστηκε «αμετανόητος» όπως σχολίαζαν πολλά «γαλάζια» στελέχη, αφού επέμενε πως το κόμμα της ΝΔ δεν υπέστη βαριά ήττα. Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά η Νέα Δημοκρατία βγήκε αλώβητη από την τελευταία δοκιμασία της κάλπης, αφού έχασε από το προηγούμενο εκλογικό ποσοστό μας, παρά μόνο 1,5 μονάδα.
Την ίδια εντύπωση μάλιστα είχε ο Αντώνης Σαμαράς και το βράδυ των εκλογών, όταν μετά την ήττα της ΝΔ και την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, στις δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι το κόμμα του μετά από δύο χρόνια διακυβέρνησης και την ανάγκη να ληφθούν επώδυνα μέτρα για τον ελληνικό λαό, η ΝΔ δεν έχασε το ποσοστό της.
Η επιμονή αυτή του Αντώνη Σαμαρά προκαλεί όχι μόνο έντονες συζητήσεις, αλλά και δυσαρέσκεια στο κόμμα, αφού και δημόσια πολλά κορυφαία στελέχη, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο Νίκος Δένδιας κ.ά, ζητούν από τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει την αυτοκριτική του και να μιλήσει ανοιχτά για τα αίτια της ήττας της ΝΔ, κάτι που ο πρώην πρωθυπουργός αποφεύγει συστηματικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα