Αυτές είναι οι 20 πιο μολυσμένες πόλεις του πλανήτη

Επιδεινώνεται διαρκώς ο αέρας που αναπνέουν οι κάτοικοι στις περισσότερες πόλεις του κόσμου, όντας εκτός προδιαγραφών ασφαλείας.

Όπως αποκάλυψε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από τις 20 πιο βρώμικες πόλεις, οι 13 βρίσκονται στην Ινδία. Τα επίπεδα ασφαλείας του ΠΟΥ βασίζονται στις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων (εισπνεύσιμων με διάμετρο μικρότερη από 10 μικρόμετρα (PM10) και αναπνεύσιμων με διάμετρο μικρότερη από 2,5 μικρόμετρα (PM2.5)). Τα στοιχεία που παρατίθενται στη νέα έκθεση καλύπτουν 1.600 πόλεις, 500 περισσότερες

σε σχέση με την προηγούμενη βάση δεδομένων, σε 91 χώρες.

Doha, Khoramabad, Igdir, Peshawar, Delhi, Rawalpindi, Agra, Firozabad, Gwalior, Karachi, Jodhpur, Raipur, Dhaka, Narayonganj, Allahabad, Firozabad, Patna: εδώ βρίσκεται η χρυσή λίστα της μόλυνσης.

Πρώτο στη λίστα με τον πιο μολυσμένο αέρα είναι το Νέο Δελχί στην Ινδία, με 153 μικρογραμμάρια σωματιδίων, ενώ με 149 ακολουθεί η πόλη Patna .

Από την άλλη, οι πόλεις με το χαμηλότερο επίπεδο ρύπανσης βρίσκονται στον Καναδά, στις ΗΠΑ, στη Φιλανδία, στην Ισλανδία και τη Σουηδία, αναφέρει το CNN.

Keywords
Τυχαία Θέματα