NTOKOYMENTO: Τι ήξεραν Σαμαράς και Καραμανλής για Παπαδήμο;

Ένα αποκαλυτπικό έγγραφο φέρνουν σήμερα στο φως τα parapolitika.gr που δείχνει πως πιθανόν ο Σαμαράς όπως και ο Καραμανλής, τον Νοέμβριο του 2011 γνώριζαν ότι ο Παπαδήμος είχε επιβληθεί στην Ελλάδα από το

εξωτερικό (Μπαρόζο, Μέρκελ, τραπεζίτες κτλ) αλλά δεν σήκωσαν τους τόνους γιατί η χώρα θα χρεοκοπούσε αυτομάτως όπως προέβλεπε το Σχέδιο Ζ που αποκάλυψαν σήμερα οι Financial Times.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης της 15ης Νοεμβρίου 2011 ο Προκόπης Παυλόπουλος τοποθετούμενος επί των προγραμματικών δηλώσεων της μεταβατικής κυβέρνησης είχε πει στον Παπαδήμο ότι είναι «προϊόν ευρωπαϊκής επιβολής μέσα από συγκεκριμένους όρους» που αφορούσαν καθαρά την επιβίωση της χώρας.

Το ερώτημα είναι αν ο καθηγητής - βουλευτής της ΝΔ είχε συνεννοηθεί τόσο με τον Σαμαρά (σς τότε τα πήγαιναν πολύ καλά ) όσο και με τον Καραμανλή , δηλαδή είχε πάρει «γραμμή» για να τα πει αυτά και συμφωνούθσαν μαζί του τόσο ο νυν όσο και ο πρώην πρωθυπουργός.

Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα αποκλειστικά στα parapolitika.gr:

« ΙΓ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΣΥΝΟΔΟΣ Γ’

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΘ’

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Αθήνα, σήμερα στις 15 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.10’ συνήλθε στην Αίθουσα των συνεδριάσεων του Βουλευτηρίου η Βουλή σε ολομέλεια για να συνεδριάσει υπό την προεδρία της Ε’ Αντιπροέδρου αυτής κ. ΒΕΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ.

…………

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στην

ΕΙΔΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβερνήσεως.

………

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Βέρα Νικολαΐδου): … Το λόγο έχει ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ[1]: Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

…………………………..

Με απλά λόγια, κύριε Πρωθυπουργέ, εσείς που γνωρίζετε πολύ καλά τα ευρωπαϊκά fora ξέρετε ότι η Κυβέρνηση η οποία σήμερα ζητά την ψήφο εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου δεν είναι προϊόν της ετυμηγορίας του ελληνικού λαού, δεν είναι καν προϊόν -και αυτή η προσομείωση ας μη γίνεται- της ελεύθερης επιλογής των πολιτικών Αρχηγών οι οποίοι την δημιούργησαν. Είναι προϊόν ευρωπαϊκής επιβολής μέσα από συγκεκριμένους όρους, που αφορούν στην επιβίωση του τόπου. Η κυβέρνηση Ζολώτα δημιουργήθηκε από την ελεύθερη επιλογή των πολιτικών Αρχηγών, ενώ εδώ είναι γνωστό ότι αυτό το οποίο συνέβη είναι πως υπήρξε ευρωπαϊκή απαίτηση να συγκροτηθεί αυτού του είδους η συγκυβέρνηση. Άρα, λοιπόν, βρισκόμαστε μπροστά σε μια Κυβέρνηση, η οποία έχει αυτά τα χαρακτηριστικά: Είναι Κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, είναι μεταβατική Κυβέρνηση, η οποία έχει συγκεκριμένο ρόλο και συγκεκριμένη αποστολή» .

Δ. ΓΙΑΝΝ.

Keywords
Τυχαία Θέματα