"Ανοίγει νέος κύκλος για την Ελλάδα", διαμήνυσε ο Στουρνάρας

Στο Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο κλήθηκε να μιλήσει ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος έκανε μία αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας της ελληνικής οικονομίας, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε τους νέους στόχους της χώρας.

Το θέμα της εκδήλωσης, εξάλλου, ήταν οι "Προκλήσεις και προοπτικές για την ελληνική οικονομία – Η επόμενη ημέρα", με τον ΥΠΟΙΚ να τονίζει πως "νέα πρόκληση δεν είναι απλώς η ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά η θεμελίωση σε σταθερές

βάσεις ενός νέου αναπτυξιακού και κοινωνικού προτύπου, εξωστρεφούς, φιλικού προς την επιχειρηματικότητα".

Όπως διευκρίνισε ο κ. Στουρνάρας "με έναν νέο ρόλο για το κράτος, πιο αποτελεσματικό, λιγότερο γραφειοκρατικό, που θα προάγει τον υγιή ανταγωνισμό, θα εξασφαλίζει την ευστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος, θα προστατεύει τις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες και θα διευκολύνει τη μεταφορά των συντελεστών της παραγωγής σε κλάδους εξωστρεφείς και σε κλάδους με υψηλή προστιθέμενη αξία. Πιο σημαντικό από όλα είναι το αναπτυξιακό πρότυπο να στηρίζεται σε ένα άριστα εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, που ειναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο αυτής της χώρας και στο τρίγωνο της γνώσης: παιδεία, έρευνα, καινοτομία".

Τέλος, σχολίασε και τα πρόσφατα δημοσιεύματα των Financial Times που κάνουν λόγο για το παρασκήνιο των εξελίξεων γύρων από την ελληνική κρίση και τα σχέδια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. "Όσα γράφονται τις τελευταίες μέρες στο διεθνή τύπο για τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη το καλοκαίρι του 2012 είναι ενδεικτικά αφενός της κρισιμότητας εκείνης της περιόδου και αφετέρου καταδεικνύουν την απόσταση που διάνυσε η Ελλάδα από τότε μέχρι σήμερα. Και βεβαίως μας βοηθούν να βγάλουμε και τα κατάλληλα συμπεράσματα", ήταν το σχόλιο του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα