Συνελήφθη Ιταλός υποψήφιος της λίστας Τσίπρα

Λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών η ιταλική λίστα Τσίπρα «L'altra Εuropa con Tsipras», βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, έπειτα από την τουλάχιστον πρωτότυπη και άκρως αποκαλυπτική προεκλογική καμπάνια της εκπροσώπου του πολιτικού εγχειρήματος.

Μπορεί να μη φωτογραφήθηκε με μαγιό όπως η Πάολα Μπακίντου, όμως, ο υποψήφιος με τη λίστα, Λούκα Καζαρίνι, αναστάτωσε σε ανάλογο βαθμό όταν βρέθηκε στις Βρυξέλλες

για να διαδηλώσει έξω από το Palais d'Egmont, όπου πραγματοποιείται το Ευρωπαϊκό Επιχειρηματικό Συνέδριο.

Ο 47χρονος που είναι γνωστός ακτιβιστής και ηγετικό στέλεχος του ιταλικού κινήματος κατά της παγκοσμιοποίησης No-Global, συνελήφθη από τη βελγική αστυνομία την ώρα που διαδήλωνε μαζί με άλλα μέλη του κινήματος Blockupy.

Σύμφωνα με το προφίλ του Καζαρίνι στο Twitter, στο αστυνομικό τμήμα οδηγήθηκαν περίπου 249 ακτιβιστές, ενώ στην ιστοσελίδα της λίστας Τσίπρα αναρτήθηκε μήνυμα αλληλεγγύης που ζητούσε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Λίγη ώρα αργότερα, πράγματι αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο Καζαρίνι ανήρτησε μήνυμα στο προφίλ του λέγοντας πως «δεκάδες βρέθηκαν στο κελί επειδή ενόχλησαν το συνέδριο», ενώ ανέφερε πως πρόκειται να παραμείνει έξω από το αστυνομικό τμήμα ως ένδειξη (νέας) διαμαρτυρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα