H ταινία «The Monuments Men» κατηγορείται για ιστορικές ανακρίβειες

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ, πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και είναι συν-σεναριογράφος στην περιπέτεια «The Monuments Men» που φωτίζει τη λιγότερο γνωστή δράση μιας ειδικής μονάδας για τη διάσωση σπουδαίων έργων τέχνης, από τους Ναζί, τους τελευταίους μήνες του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, σύμφωνα με το clickatlife.gr.

Όμως ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η φιλόδοξη παραγωγή του δέχονται ήδη τα πρώτα πυρά για σημαντικές ιστορικές ανακρίβειες, παρότι –υποτίθεται ότι μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη μια πραγματική ιστορία.

Οι συγγενείς του Ρόναλντ

Μπέιλφορ, του Βρετανού ακαδημαϊκού που έδωσε μάχη για τη διάσωση σημαντικών έργων τέχνης κατά τη διάρκεια του δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, είναι εξοργισμένοι, επειδή η συμβολή του Μπέιλφουρ παραγνωρίστηκε εντελώς στην ταινία, για «χάρη του περιπετειώδους σινεμά».

Ο ιστορικός Ρόναλντ Έντμουντ Μπέιλφορ ήταν σαράντα ετών όταν κλήθηκε να συνεισφέρει εθελοντικά στη δράση μιας νέας μονάδας, αποτελούμενης από ειδικούς στην ιστορία της τέχνης που θα δρούσε στο πλευρό των συμμαχικών δυνάμεων, με αποστολή να διασώσουν πίνακες, αγάλματα, ιστορικά κτήρια, βιβλιοθήκες και ιστορικά ντοκουμέντα από την καταστροφή των Ναζί.

Τον μοναδικό Βρετανό χαρακτήρα στην ταινία του Κλούνεϊ, υποδύεται ο Χιου Μπόνβιλ, υποδυόμενος έναν ακαδημαϊκό με το όνομα Ντόναλντ Τζέφρις. Ως επικεφαλής της ομάδας εμφανίζεται ο αμερικανός Τζορτζ Στου που ενσαρκώνει ο Τζορτζ Κλούνεϊ.

Keywords
Τυχαία Θέματα