Aπίστευτη φωτογραφία μάχης με τα κύματα (ΦΩΤΟ)

Όταν αναφερόμαστε στη ζωή των στρατιωτικών ασφαλώς γνωρίζουμε ότι η ζωή τους δεν είναι συνυφασμένη με τη ρουτίνα και με την καθημερινότητα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη ζωή των Ελλήνων στρατιωτικών, αλλά όλων των στρατιωτικών σε όλο τον κόσμο.

Η φωτογραφία αυτή είναι σημερινή, από το Αμερικανικό Ναυτικό και παρουσιάζει ένα στιγμιότυπο από την βασική εκπαίδευση των υποψηφίων νέων υποβρύχιων καταστροφέων του, των SEAL (Basic Underwater Demolition/SEAL BUDs). Οι υποψήφιοι βατραχάνθρωποί του Αμερικανικού Ναυτικού, πάνω στις ελαστικές τους λέμβους, είναι έτοιμοι να ξεπεράσουν τα μανιασμένα κύματα

του Ειρηνικού ωκεανού έξω από την Βάση Αμφιβίων Επιχειρήσεων στο Κορονάντο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη φάση της εκπαιδεύσεως με την επωνυμία «Το πέρασμα της κορφής του κύματος» (Surf Passage), είναι μία μόνο από τις πολλές και απαιτητικές εκπαιδεύσεις στη φάση της ενδυναμώσεως της φυσικής καταστάσεως και του «ξεσκαρταρίσματος» των υποψηφίων, ώστε στη συνέχεια οι εναπομείναντες καλύτεροι, ισχυρότεροι και…τυχερότεροι να προχωρήσουν στα …πιο δύσκολα!

Οι SEAL είναι οι υποβρύχιοι καταστροφείς του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, αντίστοιχοι των Ελλήνων «βατραχιών» της ΔΥΚ, και είναι εκπαιδευμένοι για να διεισδύουν στο εχθρικό έδαφος για την εκτέλεση της αποστολής τους από την ξηρά, από τον αέρα και τη θάλασσα, εξ ου και η ονομασία τους.

Λ.Σ.Μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα