Ξυλόσομπες: Πώς θα αυξήσετε την απόδοσή τους και πού θα βρείτε τις καλύτερες

14:12 7/11/2019 - Πηγή: People

Πλησιάζει ο χειμώνας και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσουμε να προετοιμαζόμαστε καλά για τα κρύα. Αν, λοιπόν, η επιλογή σας για να κρατήσετε ζεστό το σπίτι σας ή έστω κάποια από τα δωμάτιά του, είναι να επενδύσετε σε μία ξυλόσομπα, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή στα παρακάτω χρήσιμα tips που θα σάς εξασφαλίσουν καλύτερη απόδοση. Κι επομένως, περισσότερη ζεστασιά.

1- Τα σωστά ξύλα για να κάψετε
Τεράστιο ρόλο εδώ παίζει η υγρασία του ξύλου. Αν αυτή είναι

περισσότερη από 20%, τότε τα ξύλα δεν καίγονται καλά. Οπότε φροντίστε να προμηθευτείτε ξύλα που από την ημέρα κοπής τους έχει περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος, και περισσότερο (15 μήνες, ιδανικά), προκειμένου η υγρασία να έχει υποχωρήσει σ’ αυτό το ποσοστό.

Προσοχή, επίσης, σε ξύλα που έχουν υπολείμματα από μπογιές ή άλλες χημικές ουσίες. Εκτός από τον κίνδυνο των τοξικών αναθυμιάσεων, δεν καίγονται καλά.

2-Καθαρίστε τις στάχτες
Φροντίστε να απομακρύνετε τακτικά τις στάχτες που μένουν στη βάση, αλλιώς αν συσσωρευτεί πολλή στάχτη αυτή μειώνει την απόδοση της καύσης του ξύλου. Όσο πιο καθαρή είναι η ξυλόσομπά σας από στάχτες και αποκαΐδια, τόσο μεγαλύτερη η απόδοση από την καύση των νέων ξύλων…

Διαβάστε τη συνέχεια στο Unique by Ermes

Keywords
Τυχαία Θέματα