Τζέιμι Όλιβερ: Τα δάκρυα του διάσημου σεφ για τα ερειπωμένα εστιατόριά του – Τα νέα του σχέδια μετά την κατάρρευση της αλυσίδας του

14:24 23/8/2019 - Πηγή: People

Ήταν τον περασμένο Μάιο που ο Τζέιμι Όλιβερ έγραφε στο Twitter του, «είμαι συντετριμμένος από την πτώχευση των εστιατορίων μας στη Βρετανία», και σήμερα επιστρέφει στο πρώτο του άνοιξε για να μιλήσει για την κατάρρευση της αλυσίδας του.

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση στα τηλεοπτικά πράγματα και την καθιέρωσή τους ως σεφ-

σταρ, το Channel 4 φιλοξένησε την εκπομπή – αφιέρωμα στον Όλιβερ Jamie Oliver: The Naked Chef Bares All με τη δημοσιογράφο Ντειβίνα Μακκόλ να κάνει μια αναδρομή στην καριέρα του Όλιβερ ξεκινόντας από τα πρώτα βήματα και την τεράστια επιτυχία και φτάνοντας στο σήμερα και την κατάρρευση της αυτοκρατορίας του.

Στα πλαίσια της εκπομπής, ο Τζέιμι Όλιβερ οδηγήθηκε στο πρώτο από τα εστιατόρια της αλυσίδας ιταλικού φαγητού, που άνοιξε το 2008 στην Οξφόρδη, και το οποίο είναι πλέον εγκαταλελλειμμένο και ερειπωμένο. Όπως εξάλλου συμβαίνει και με τα περισσότερα από τα 25 εστιατόρια που διατηρούσε συνολικά [σ.σ. στις 21 Μαίου ο σεφ ανακοίνωσε την πτώχευση της αλυσίδας του και το κλείσιμο 22 εστιατορίων από τα 25, με αποτέλεσμα να χάσουν τη δουλειά τους 1.000 εργαζόμενοι].

Καθώς, λοιπόν, ο σεφ περιφέρεται στο εστιατόριό του αρχίζει να φορτίζεται συναισθηματικά και κάποια στιγμή ξεσπά σε δάκρυα από τη συγκίνηση: «Θεέ μου, είναι σκληρό!».

Με θαμπά μάτια από τα δάκρυα, λέει στη δημοσιογράφο: «Ήμουν τόσο αγχωμένος, τόσο- τελικά, έγινε!». Ενώ μιλώντας για την πτώχευση: «Το προσωπικό πληρώθηκε μέχρι και την τελευταία μέρα που δούλεψε και φρόντισα προσωπικά γι’ αυτό. Το πιο σκληρό κομμάτι ήταν η στιγμή που έπρεπε να τους ανακοινώσω  ότι δεν θα έχουν πια δουλειά».

Και συμπληρώνει: «Το να επιβιώσεις σ’ αυτή τη βιομηχανία είναι σκληρό. Ήταν πολύ αφελές εκ μέρους μου. Ήμουν καλός στο να  διοικώ ένα εστιατόριο. Άνοιξα όμως πολλά μεγάλα εστιατόρια, ενώ ο κόσμος προτιμά τα μικρά εστιατόρια, και εμείς δεν μπορούσαμε να γεμίσουμε τα τραπέζια μας».

Δείτε ένα απόσπασμα από την εκπομπή:

Τα επόμενα πλάνα του

Δημοσίευμα του The Guardian αναφέρει σήμερα ότι ο Τζέιμι Όλιβερ σκοπεύει να μετατρέψει τα απομεινάρια της κατεστραμένης αυτοκρατορίας σε μια εταιρεία με πιστοποίηση «B Corporation», προκειμένου τη συνδέσει με τους σκοπούς των εκστρατειών του για την παιδική παχυσαρκία και την πρόνοια για τα ζώα.

Οι εταιρείες με πιστοποίηση «B Corporation» συνδυάζουν την επιχειρηματικότητα με την κοινωνική ευημερία και την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, και αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει και ο διάσημος σεφ.

View this post on Instagram

Just had a kitchen spring clean and filmed a load of new recipes for all the social channels so far so good big love to everyone have a great day. jox

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver) on May 16, 2019 at 4:18am PDT

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζέιμι Όλιβερ,tzeimi oliver