Ο «εκλεκτός» με το φραπέ, τη ρίγανη και το... λάδι

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟ «εκλεκτός» με το φραπέ, τη ρίγανη και το... λάδιΠαρασκευή, Αύγουστος 23, 2019 - 14:06

❱❱ Ο Γιάννης Λιανός παίρνει τη θέση της Βασιλικής Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Λάτρης του φραπέ και της ελληνικής κουζίνας, θεωρεί εαυτόν πολίτη του κόσμου και έχει ως ήρωα τον Οδυσσέα! Ο λόγος για τον… αντικαταστάτη της Βασιλικής Θάνου Γιάννη Λιανό, ο οποίος είναι ο «εκλεκτός» της κυβέρνησης για τον κομβικό θώκο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. 

Σε αποκαλυπτική συνέντευξή του πριν από πέντε χρόνια στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο νέος πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής, αν και δεν είχε κατά νου

την επιστροφή στην πατρίδα, δήλωνε πως η οικονομική κρίση «τάραξε τα στάσιμα νερά» και συνιστούσε την εξωστρέφεια ως το καλύτερο αντίδοτο.

Ο ίδιος είναι καθηγητής της έδρας του Δικαίου Ανταγωνισμού και Δημόσιας Πολιτικής του University College of London (UCL), διευθύνει τo Centre for Law, Economics & Society, το οποίο ιδρύθηκε από το Jevons Institute of Competition Law & Economics, και παράλληλα είναι ακαδημαϊκός διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Skolkovo στο Higher School of

Economics στη Μόσχα, ενώ έχει σπουδάσει αποκλειστικά σε εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Εχει πλούσιο ακαδημαϊκό και συγγραφικό έργο, ενώ, αναφερόμενος στην ελληνική πανεπιστημιακή παιδεία, έχει επισημάνει πως πρέπει να δοθεί έμφαση στην έρευνα, στην επιβράβευση των αρίστων, στην αξιοκρατία και την αξιολόγηση με βάση τη διεθνή εμπειρία.

«Θεωρεί ελληνικό προσόν την ευρηματικότητα, ενώ κάθε φορά που επισκέπτεται την Ελλάδα, πριν αναχωρήσει για τα ξένα, παίρνει μαζί του λάδι και ρίγανη!

Την ίδια ώρα, στο παρασκήνιο της επιλογής του νέου προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Μιχάλης Πικραμένος απέρριψε την αίτηση προσωρινής διαταγής που είχαν καταθέσει η... έκπτωτη πρόεδρος της Αρχής Βασιλική Θάνου και αντιστοίχως η αντιπρόεδρος Αννα Νάκου, με την οποία ζητούσαν να παγώσει η διαπιστωτική πράξη έκπτωσής τους από τις θέσεις τις οποίες κατείχαν.

Τόσο η κυρία Θάνου όσο και η κυρία Νάκου έχουν καταθέσει και αίτηση αναστολής, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 30 Αυγούστου στην Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ.

Τον προσεχή Δεκέμβριο, και συγκεκριμένα στις 6/12, έχει προσδιοριστεί και η συζήτηση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας της αίτησης ακύρωσης των πράξεων έκπτωσής τους από την ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ο «εκλεκτός» με το φραπέ,τη ρίγανη και το... λάδι