Δέος προκαλεί πλήθος πιστών στον Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης

ΡΕΠΟΡΤΑΖΧιλιάδες πιστοί συρρέουν αυτές τις ημέρες στον Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης στη Νέα ΜηχανιώναΔέος προκαλεί πλήθος πιστών στον Ναό της Παναγίας της ΦανερωμένηςΠαρασκευή, Αύγουστος 23, 2019 - 13:44

❱❱ Πλήθος πιστών στον Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα

Χιλιάδες πιστοί συρρέουν αυτές τις ημέρες

στον Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης στη Νέα Μηχανιώνα της Θεσσαλονίκης, αναζητώντας τη μεσιτεία του Θεού, την εκπλήρωση ενός αιτήματος από τη Θεοτόκο. 

Η εκκλησία της πόλης φιλοξενεί μια παλιά εικόνα της Παναγίας, πολύτιμο θησαυρό που σώθηκε από τις φλόγες της ματωμένης Μικρασίας, με κίνδυνο της ζωής πολλών.

Η εικόνα της Παναγίας της Μηχανιώτισσας συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία της πόλης, αφού έφτασε στη Νέα Μηχανιώνα μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Οι ξεριζωμένοι Μηχανιώτες από τη χερσόνησο της Κυζίκου βρήκαν τη νέα πατρίδα τους στη Θεσσαλονίκη και εκεί όχι μόνο στέγασαν την καινούργια τους εστία, τη Νέα Μηχανιώνα, αλλά έχτισαν και καινούργιο σπίτι για την Παναγία τους, τη Μηχανιώτισσα.

Στην εικόνα αυτή αποδίδονται πολλά θαύματα και γι' αυτό ο ναός κάθε χρόνο γίνεται επίκεντρο προσκυνήματος όχι μόνο από κατοίκους της πόλης ή την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, μα από όλη τη χώρα. 

Από τις 21 του μήνα, οπότε άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, εκατοντάδες πιστοί κάθε ηλικίας έχουν πάει στην εκκλησία για να ανάψουν ένα κεράκι και να προσευχηθούν.

Οι εορταστικές και πανηγυρικές ιερές ακολουθίες θα κορυφωθούν σήμερα με τη λαμπρή πολυαρχιερατική θεία λειτουργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα