Το σκίτσο του για τον Trump έγινε viral και μετά έχασε τη δουλειά του…

13:39 1/7/2019 - Πηγή: People

Ο Μάικλ Ντε Άντερ, σκιτσογράφος από τον Καναδά, πριν από λίγες μέρες υπέγραψε το σκίτσο που έγινε viral και ένα από τα πιο καυστικά που δημιουργήθηκαν ποτέ για τον Αμερικανό Πρόεδρο, Donald Trump. Τώρα είναι άνεργος…

Τι έδειχνε το σκίτσο, ωστόσο; Τον Trump να παίζει γκολφ πάνω από τα πτώματα των δύο μεταναστών –πατέρα και κόρης- που πνίγηκαν μαζί στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

«Σας

πειράζει να παίξω εδώ;», φαινόταν να ρωτά ο Αμερικανός Πρόεδρος πάνω από τα νεκρά κορμιά των δύο ανθρώπων και το σκίτσο αυτομάτως έγινε η πιο πολυσυζητημένη κριτική που έχει σημειωθεί εδώ και καιρό στη μεταναστευτική πολιτική του Trump.

Όμως, πριν από λίγες μέρες, ο σκιτσογράφος έκανε γνωστό μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter ότι δεν εργάζεται πια για τον εκδοτικό όμιλο με τον οποίο συνεργαζόταν στο Νιου Μπράνσγουικ και ότι το σκίτσο που δεν ήταν τίποτα άλλο από μία σαφέστατη αναφορά του στη σοκαριστική φωτογραφία του Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνεζ και της μόλις 23 μηνών κόρης του, ήταν η αιτία της απόλυσής του.

But in the past 2 weeks I drew 3 Trump cartoons. 2 went viral and the third went supernova and a day later I was let go. And not only let go, the cartoons they already had in the can were not used. Overnight it was like I never worked for the paper. Make your own conclusions.

— Michael de Adder (@deAdder) July 1, 2019

Ο εκδοτικός όμιλος επιχείρησε να τον διαψεύσει, απαντώντας πως εδώ και καιρό αναζητούσε αντικαταστάτη του, ωστόσο, ο σκιτσογράφος –νέο βιβλίο του οποίου θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο- επιμένει πως αυτό ήταν το τρίτο επικριτικό σκίτσο του εναντίον του Αμερικανού Προέδρου μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες και μάλλον αυτό δεν το… άντεξε ο εκδοτικός όμιλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα