Πούλησε το νεφρό του για ένα iphone και τώρα είναι κλινήρης

12:37 1/7/2019 - Πηγή: People

«Τι το χρειάζομαι το δεύτερο νεφρό; Ένα είναι αρκετό» σκέφτηκε πριν από μερικά χρόνια, και συγκεκριμένα το 2011, ο 17χρονος τότε Wang Shangkun και σήμερα, στα 25 του, είναι κλινήρης και πιθανότατα θα μείνει σ’ αυτή την κατάσταση για όλη του τη ζωή.

Ο Wang ήθελε να αγοράσει το τελευταίο μοντέλο iphone και πήρε την απόφαση να πουλήσει το ένα του νεφρό στη μαύρη αγορά για το ποσό των $3,200. Με τα λεφτά αυτά αγόρασε το iPhone 4 και ένα iPad.

Οκτώ

χρόνια μετά, ο Wang είναι κλινήρης, και θα παραμείνει για όλη της τη ζωή, καθώς κινδυνεύει να «έχασει» και το άλλο του νεφρό, όπως μεταδίδει το Fox news. Τώρα, ο Wang περνάει τις μέρες τους στο κρεβάτι κάνοντας αιμοκάθαρση προκειμένου να μη χάσει το νεφρό του, μεταδίδουν τα κινεζικά μίντια.

Η παράνομη επέμβαση που έκανε στο παρελθόν είχε ως αποτέλεσμα να αναπτύξει νεφρική ανεπάρκεια  που πιστεύεται ότι οδήγησε σε μόλυνση εξαιτίας των ανθυγιεινών συνθηκών υπό τις οποίες έγινε η επέμβαση και τη μη κατάλληλη μετεγχειρητική φροντίδα.

Η επέμβαση αυτή έγινε χωρίς την έγκριση των γονιών του και πραγματοποιήθηκε από δυο γιατρούς που είχαν προσληφθεί σε τοπικά νοσοκομεία. O Wang φέρεται να ήρθε σε επικοινωνία μαζί τους μέσα από chat rooms στο διαδίκτυο.

«Εκείνη την εποχή ήθελα να αγοράσω το ipad2, αλλά δεν είχα λεφτά» δήλωσε ο νεαρός στο κινεζικό δίκτυο CNTV.cncn και συμπλήρωσε: «Ήρθα σε επικοινωνία μ’ έναν μεσάζοντα, ο οποίος μου είπε ότι μπορεί να μου δώσει 20,000». Τελικά, πληρώθηκε με το ποσό των $3,200.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 9 άτομα και 5 από αυτά, ανάμεσά τους και οι χειρούργοι, οδηγήθηκαν στις φυλακές. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Mirror, η οικογένεια του Wang Shangkun αποζημιώθηκε με $300,000.


Keywords
Τυχαία Θέματα