Το «Mind the gap» σε έναν σταθμό του μετρό στο Λονδίνο έχει την πιο συγκινητική ιστορία που θα διαβάσεις

09:42 13/12/2019 - Πηγή: People

Η ομορφιά των ιστοριών έγκειται στο ότι ξέρουν εκείνες πότε θα βρουν τον δρόμο τους για κάθε άνθρωπο. Έχουν εκείνες τον τρόπο τους να γίνουν γνωστές σε πολλούς ή να μείνουν γνωστές σε λίγους. Η ακόλουθη ιστορία έχει μια τεράστια δύναμη που μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχει και την δική της ενσυναίσθηση, τη δική της «νόηση».

Θα ταξιδέψουμε στο χρόνο 7 χρόνια πριν, όπου λύνεται ένα μυστήριο που συναντά κανείς στους σταθμούς μετρό και τρένου στο Λονδίνο.

Στο Λονδίνο κάποιος θα συναντήσει 6 γραμμές, 6 district zones και το DLR, το αντίστοιχο τραμ. Σε κάποιους σταθμούς συναντώνται δύο γραμμές, σε άλλους πάνω από δύο. Ο σταθμός Embankment είναι από τους σχετικά κεντρικούς, αφού εξυπηρετεί τη γραμμή Bakerloo, την Circle, την District και την Northern.

Σε αυτόν το σταθμό θα βρεθούμε για να μάθουμε την ιστορία πίσω από ένα μυστήριο. Στο σημείο που περνάει η Northern Line ακούγεται ένα «Mind the Gap» που είναι διαφορετικό από κάθε άλλο σταθμό του Λονδίνου.

Το 2012 λοιπόν οι υπεύθυνοι του σταθμού είδαν να τους πλησιάζει μια γυναίκα ονόματι Μάργκαρετ Κάλουμ. Ήταν αρκετά αναστατωμένη. Η αναστάτωση της είχε προέλθει από τη φωνή που άκουγε. Ήταν μια άλλη φωνή απ΄αυτή που είχε συνηθίσει.

Just before Christmas 2012, staff at Embankment Tube station were approached by a woman who was very upset.

She kept asking them where the voice had gone. They weren't sure what she meant.

The Voice?

The voice, she said. The man who says 'Mind the Gap'

John Bull (@garius) December 11, 2019

Το προσωπικό της εξήγησε πως γίνεται μια αναβάθμιση των συστημάτων και θα αντικατασταθούν αυτές οι ηχογραφήσεις από ψηφιακές φωνές. Τότε ήταν που την πλήγωσαν βαθιά. Κι αυτό γιατί η φωνή που άκουγε πριν, ήταν η φωνή του άντρα της.

Don't worry, the staff at Embankment said. The announcement still happens, but they've all been updated. New digital system. New voices. More variety.

The staff asked her if she was okay.

"That voice," she explained, "was my husband."

John Bull (@garius) December 11, 2019

Η Μάργκαρετ τους εξήγησε πως ο άντρας της Όσβαλντ Λόρενς είχε κάνει όλες τις ηχογραφήσεις πίσω στο 1970. Το 2007 όμως ο άντρας της πέθανε.

The woman, a GP called Dr Margaret McCollum, explained that her husband was an actor called Oswald Laurence. Oswald had never become famous, but he HAD been the chap who had recorded all the Northern Line announcements back in the seventies.

And Oswald had died in 2007.

John Bull (@garius) December 11, 2019

Η απώλεια του την πονούσε και είχε μόνο ένα πράγμα να την ηρεμεί και να την κάνει να τον θυμάται αφήνοντας στην άκρη την οδύνη της απώλειας. Ήταν το ότι κάθε πρωί που έπαιρνε το μετρό στο Embankment, άκουγε τη φωνή του καθ΄οδόν για τη δουλειά της. Κάποιες φορές δεν είχε καν κάπου να πάει. Απλώς επισκεπτόταν τον σταθμό για να ακούει τη φωνή του.

Oswald's death had left a hole in Margaret's heart. But one thing had helped. Every day, on her way to work, she got to hear his voice.

Sometimes, when it hurt too much, she explained, she'd just sit on the platform at Embankment and listen to the announcements for a bit longer.

John Bull (@garius) December 11, 2019

Εκείνη τη στιγμή τίποτα δεν έμοιαζε πιθανό να αλλάξει. Η φωνή του είχε χαθεί για πάντα, όπως και ο ίδιος ο άντρας της. Το πιο πιθανό, της είπαν οι υπάλληλοι, είναι τα αρχεία να έχουν καταστραφεί. Της υποσχέθηκαν να βρουν αντίγραφο και να της το στείλουν, αλλά η Μάργκαρετ δεν ήλπιζε σε πολλά. Τους ευχαρίστησε και έφυγε.

The staff at Embankment were apologetic, but the whole Underground had this new digital system, it just had to be done. They promised, though, that if the old recordings existed, they'd try and find a copy for her.

Margaret knew this was unlikely, but thanked them anyway.

John Bull (@garius) December 11, 2019

Την Πρωτοχρονιά του 2013, η Μάργκαρετ βρέθηκε στο Embankment για να πάει στη δουλειά της. Τότε, βρέθηκε να ακούει μια πολύ γνώριμη φωνή. Ήταν η φωνή του άντρα της που της έλεγε «Mind the gap». Ο Όσβαλντ της είχε ξαναγυρίσει.

In the New Year, Margaret McCollum sat on Embankment Station, on her way to work.

And over the speakers she heard a familiar voice. The voice of a man she had loved so much, and never thought she'd hear again.

"Mind the Gap" Said Oswald Laurence.

John Bull (@garius) December 11, 2019

Τι είχε συμβεί; Οι υπάλληλοι κίνησαν γη και ουρανό, αναζήτησαν κάθε σημείο που θα μπορούσε να βρίσκεται το ηχητικό και το βρήκαν.

Because it turned out a LOT of people at Embankment, within London Underground, within @TfL and beyond had lost loved ones and wished they could hear them again.

And they'd all realised that with luck, just this once, for one person, they might be able to make that happen.

John Bull (@garius) December 11, 2019

Οι παλιές κασέτες του 1970 βρέθηκαν, όμως δεν ήταν αρκετό. Τότε επιστρατεύτηκαν ειδικοί για να επεξεργαστούν τον ήχο και να τον ψηφιοποιήσουν, ενώ υπήρχε και μια μεγάλη γραφειοκρατία για να ανασυρθούν τα αρχεία. Απαιτήθηκε μια ολόκληρη υπολογιστική διαδικασία μηνών για να ακουστεί και πάλι ο Όσβαλντ.

Archives were searched, old tapes found and restored. More people had worked to digitize them. Others had waded through the code of the announcement system to alter it while still more had sorted out the paperwork and got exemptions.

And together they made Oswald talk again.

John Bull (@garius) December 11, 2019

Επομένως, από το 2013 και ελπίζουμε για πάντα από δω και πέρα, η φωνή του Όσβαλντ ακούγεται μόνο στο Embankment και για χάρη της αγαπημένης του Μάγκι!

And that is why today, even in 2019, if you go down to Embankment station in London, and sit on the northbound platform on Northern Line, you will here a COMPLETELY different voice say Mind the Gap to ANYWHERE else on the Underground.

It's Oswald.

Merry Christmas everyone.

John Bull (@garius) December 11, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα