Θα την γλιτώσει ο Χάρβι Γουάινστιν: Έφτασε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις γυναίκες που τον κατηγορούσαν

17:53 12/12/2019 - Πηγή: People

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2017 ξεσπούσε το σκάνδαλο στο Χόλιγουντ με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, κακοποιήσεις και σε κάποιες περιπτώσεις και βιασμούς γυναικών από άντρες της βιομηχανίας, φανταζόμασταν όλοι πως αυτή τη φορά οι θύτες δεν θα γλυτώσουν. Αυτή τη φορά οι θύτες θα τιμωρούνταν και νομικά, πέραν της ηθικής. Γιατί στο τέλος τέλος, ο νόμος είναι που δίνει και το δικαίωμα στην ηθική. Τελικά αυτή η ελπίδα χάθηκε ύστερα από τον συμβιβασμό στον οποίο έφτασαν οι συνήγοροι του Χάρβι Γουάινστιν με τους εκπροσώπους των γυναικών που τον κατηγορούν.

Όπως αναφέρουν τα

ξένα μέσα, οι δικηγόροι του Γουάινστιν ήρθαν σε συμφωνία με τους 12 δικηγόρους που εκπροσωπούν τις περίπου 30 γυναίκες που κατηγορούν τον πρώην παραγωγό για σεξουαλική παρενόχληση και θα μοιραστούν 25 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, αυτά τα λεφτά δεν πρόκειται να βγουν από την τσέπη του Γουάινστιν. Είναι λεφτά που θα δώσουν οι ασφαλιστικές στις οποίες ήταν ασφαλισμένη η εταιρεία παραγωγής του.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτή η συμφωνία; Σημαίνει πως γι΄αυτές τις υποθέσεις δεν θα αμαυρωθεί το ποινικό μητρώο του Γουάινστιν. Σημαίνει πως δεν θα χρειαστεί να βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου για να παραδεχτεί ή να αρνηθεί τις κατηγορίες, άρα δεν θα χρειαστεί και να αποδειχθεί αν έκανε αυτές τις πράξεις ή όχι. Αν λοιπόν τις έχει κάνει, αυτές «σβήστηκαν» με αυτόν τον συμβιβασμό.

Φυσικά για έναν τέτοιο συμβιβασμό θα απαιτηθεί και η έγκριση του δικαστηρίου και φυσικα να υπογράψουν όλα τα συμβαλλόμενα μέρη. Αν ολοκληρωθεί αυτή η εξέλιξη, είναι πολύ πιθανό να γίνει διαπραγματευτικό χαρτί των συνηγόρων του Χάρβι Γουάινστιν στις επόμενες δίκες που αντιμετωπίζει κατηγορίες ξεκάθαρου βιασμού.

Έχοντας λοιπόν αυτή τη συμφωνία, θα μπορέσει στις 6 Ιανουαρίου στο δικαστήριο του Μανχάταν να ισχυριστεί πως οι προηγούμενες κατηγορίες αναιρέθηκαν ουσιαστικά, άρα είναι αθώος και γι΄αυτές τις περιπτώσεις. Με λίγα λόγια η συμφωνία αδυνατίζει τον ισχυρισμό των δύο γυναικών.

Νομικά αυτό που πέτυχε ο Γουάινστιν είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να πάρει και γι΄αυτό το λόγο υπήρξαν κάποιες φωνές που δεν επικρότησαν αυτόν τον συμβιβασμό. Πρώτη και καλύτερη η Έμιλι Ρατακόφσκι, που ανάρτησε την ακόλουθη φωτογραφία στο Instagram.

View this post on Instagram

Today Harvey Weinstein and his former studio made a $25 million deal with his victims. Weinstein, accused of offenses ranging from sexual harassment to rape, won't have to admit wrongdoing or pay his own money. #nojusticenopeace

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata) on Dec 11, 2019 at 6:25pm PST

Αξίζει να αναφερθεί πως αρκετοί κατηγορούν τον Γουάινστιν για θεατρινισμούς, αφού εμφανίστηκε στο δικαστήριο με βοηθητικό πι για το περπάτημα, με τους δικηγόρους του να ισχυρίζονται πως θα προβεί σε επεμβάσεις στα πόδια μετά από ένα τροχαίο που είχε τον Αύγουστο.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χάρβι Γουάινστιν, Έφτασε,charvi gouainstin, eftase