Θρίλερ στο Βατικανό: «Ψάξτε εκεί που κοιτά ο άγγελος» – Εντολή να ανοίξουν δύο τάφοι

13:43 4/7/2019 - Πηγή: People

Το όνομά της ήταν Εμανουέλα Ορλάντι. Όταν εξαφανίστηκε το 1983, ήταν 15 χρονών. Τώρα, 36 χρόνια μετά, μια ανώνυμη πληροφορία αναστατώνει το Βατικανό και αναγκάζει τις αρχές να αναζητήσουν το άτυχο κορίτσι κάπου στο Τευτονικό Κοιμητήριο του Βατικανού.

Ας πάρουμε, όμως, την ιστορία από την αρχή

Το 1983, τα ίχνη της Ορλάντι χάνονται αμέσως μετά το μάθημα μουσικής που έπρεπε να παρακολουθήσει εκείνη τη μέρα. Μόλις είχε ξεκινήσει ένα από τα μεγαλύτερα θρίλερ που έζησε ποτέ η Ιταλία: σε όλη τη χώρα αφίσες με το πρόσωπο της πανέμορφης 15χρονης καλούσαν

σε βοήθεια όποιον ήξερε ή είχε δει κάτι.

Όσο περνούσε ο καιρός και κανένα ίχνος της 15χρονης δεν ήταν δυνατό να εντοπιστεί τόσο γεννιούνταν θεωρίες συνωμοσίας που ενέπλεκαν τόσο τη Μαφία όσο και το Βατικανό στην υπόθεση. Γιατί το Βατικανό; Διότι ο πατέρας του κοριτσιού ήταν υψηλόβαθμος υπάλληλός του.  Οι απελπισμένες εκκλήσεις της οικογένειάς της και κυρίως της μητέρας της Εμανουέλα δεν σταμάτησαν ποτέ.

Εκπομπές για εξαφανισμένους, όπως το διάσημο «Chi l’ ha Visto» (αντίστοιχο με το «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη) επανέρχονται από τότε στο θρίλερ εξαφάνισης, όμως, πέρσι το καλοκαίρι υπήρξε μια αναπάντεχη εξέλιξη: ένα ανώνυμο σημείωμα που έλαβε ο δικηγόρος της οικογένειας της Εμανουέλα σήμαινε την επανεκκίνηση των ερευνών.

«Αν θέλετε να βρείτε την Εμανουέλα», έγραφε το σημείωμα, «ψάξτε προς τη μεριά που κοιτά ο Άγγελος».


(Το παραπάνω είναι απόσπασμα από την ιταλική εκπομπή αναζήτησης αγνοουμένων, στην οποία είχε απευθυνθεί και πάλι η μητέρα της Εμανουέλα τον Ιούνιο του 2017)

Μετά και από αυτό και σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά με επίσημη ανακοίνωση της Αγίας Έδρας, δύο τάφοι αναμένεται να ανοίξουν ξανά στο Τευτονικό Κοιμητήριο του Βατικανού, σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση των αναζητήσεων της σορού πια της 15χρονης.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό People το μήνυμα που απεστάλη συνοδευόταν από μία φωτογραφία που διακρίνονταν δύο ταφόπλακες: στην περιοχή εντοπίζεται και το μαρμάρινο γλυπτό αγγέλου με την επιγραφή «Αναπαύσου εν ειρήνη».

Πριν από δύο μέρες ο Αλεσάντρο Γκισότι, εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, ανέφερε ότι η όλη επιχείρηση θα διεξαχθεί παρουσία των δικηγόρων της οικογένειας Ορλάντι και πώς ό,τι προκύψει από την εκταφή θα αποσταλεί για εξετάσεις DNA.

Και μπορεί ο αδελφός της Εμανουέλα, Πιέντρο, να δηλώνει ότι αισθάνεται δικαιωμένος για το ότι επιτέλους παίρνουν και πάλι μπροστά οι έρευνες για την εξιχνίαση ενός τόσο μυστηριώδους θανάτου ενός παιδιού, όμως ας σημειωθεί ότι πέρσι τον Σεπτέμβριο, όταν η υπόθεση φιγουράριζε ξανά στα ιταλικά πρωτοσέλιδα, εκπρόσωποι του Βατικανού χαρακτήριζαν ως γελοία τα ρεπορτάζ που ανέφεραν ότι η Αγία Έδρα είχε δαπανήσει περί τα 250.000 ευρώ σε έρευνες για τη μικρή.

Επιπροσθέτως, είχε προκληθεί οργή από την αποκάλυψη ότι τα χρήματα αυτά είχαν περιέλθει στην ευχέρεια ενός συνταξιούχου από το Λονδίνο.

Και από εδώ και στο εξής; Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι έρευνες σ’ αυτούς τους δύο τάφους αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11 Ιουλίου. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Βατικανού, αν αποδειχθεί ότι σε κάποιον απο αυτούς βρίσκεται θαμμένη η 15χρονη, πολλοί άνθρωποι μέσα στο Βατικανό θα βρεθούν σε εξαιρετικά δυσάρεστη θέση και θα πρέπει να έχουν απαντήσεις σε μια σειρά από φρικτά ερωτήματα…

ΠΗΓΗ: People.com

Keywords
Τυχαία Θέματα