Formal Dinner: Πώς θα στρώσετε σωστά το τραπέζι για ένα επίσημο γεύμα

16:12 12/12/2019 - Πηγή: People

Πλησιάζουν οι γιορτές και αυτό σημαίνει πληθώρα από επίσημα δείπνα. Αν, λοιπόν, σκοπεύετε κι εσείς να γίνετε οικοδεσπότες κάποιου γιορτινού δείπνου, τότε οφείλετε να προετοιμαστείτε καλά …ξεκινώντας από την «εκπαίδευση» στους κανόνες.

Το στρώσιμο του τραπεζιού έχει κανόνες ως προς τη σειρά με την οποία πρέπει να τοποθετήσετε τα σερβίτσια σας, αλλά και κανόνες ως προς το πώς συμπεριφερόμαστε.

Ιδίως, αν σ’ αυτό σκοπεύετε να φιλοξενήσετε άτομα που δεν ανήκουν στην οικογένεια ή τους πολύ στενούς

φίλους, που δεν θα παρεξηγήσουν τυχόν λάθη. Αλλά ακόμα και αν αυτό το τραπέζι απευθύνεται αποκλειστικά στην οικογένεια, αυτές τις γιορτινές μέρες είναι ευκαιρία να δοκιμάσουμε στο δείπνο μας πιο formal κανόνες και συμπεριφορές για να νιώσουμε λίγο …βασιλικά!

 Πώς στρώνουμε το τραπέζι σε επίσημο δείπνο:

-Στη μέση, μπροστά από κάθε θέση, τοποθετούμε τα πιάτα (στα επίσημα δείπνα, χρειαζόμαστε περισσότερα από ένα). Πρώτο- από κάτω- μπαίνει το πιάτο του κυρίως γεύματος, και τελευταίο – από πάνω- το πιάτο της σούπας. Ένα τρίτο ενδιάμεσο πιάτο μπορεί να χρειαστεί, ανάλογα με το μενού σας.

-Στα αριστερά του πιάτου, τοποθετούμε το πιρούνι. Αριστερά του τοποθετούμε ένα μικρότερο πιρούνι για το επιδόρπιο ή τη σαλάτα. Στα δεξιά μπαίνουν το μαχαίρι και το κουτάλι. Φροντίζουμε ώστε η κοφτερή πλευρά του μαχαιριού να κοιτάζει το πιάτο. Στα δεξιά του μαχαιριού μπαίνει το κουτάλι. Δεξιά του τοποθετούμε ένα μικρότερο κουτάλι, εφόσον υπάρχει επιδόρπιο που το απαιτεί.

Όλα τα χρήσιμα tips για ένα άψογο επίσημο δείπνο εδώ 

Keywords
Τυχαία Θέματα