Τα υπέροχα κορίτσια της αθλητικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα

18:15 6/2/2020 - Πηγή: People

Η είδηση πως η Αγγελική Κούρκουλου θα γινόταν η πρώτη γυναίκα που θα έκανε μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα στην ελληνική τηλεόραση, έκανε τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου. Αν και οι γυναίκες που κάνουν αθλητικό ρεπορτάζ έχουν μεγαλώσει σε αριθμό αυτή τη δεκαετία, εν τούτοις κανείς δεν επέλεξε να δώσει σε κάποια απ΄αυτές το μικρόφωνο της μετάδοσης. Τις χρησιμοποιούσαν για σχολιασμό στο pregame, το post-game ή για ρεπορτάζ αγωνιστικού χώρου.

Η Αγγελική Κούρκουλου έκανε την αρχή κι ελπίζουμε να είναι η αρχή μιας τεράστιας πορείας των γυναικών στις αθλητικές μεταδόσεις σε τηλεοπτικό επίπεδο,

καθώς ραδιοφωνικά έχουν διηνυθεί κάποια βήματα.

Φυσικά η 22χρονη Αγγελική δεν είναι μόνη. Κάπου εδώ ιδανικά θα γινόταν μια σκηνή τύπου Endgame και θα εμφανίζονταν όλες οι δυναμικές γυναίκες του χώρου και θα κράδαιναν το όπλο τους, αλλά επειδή δεν υπάρχει τέτοιο μπάτζετ, ας μείνουμε στις λέξεις και στα γραπτά που αφορούν τις υπόλοιπες αξιότιμες κυρίες του αθλητικού ρεπορτάζ.

Δώρα Παντέλη

Το μπάσκετ είναι η ζωή της. Πρώην αθλήτρια που σταμάτησε την καριέρα της πρόωρα λόγω τραυματισμών και βρήκε τον τρόπο να συνεχίζει να ασχολείται με το αγαπημένο της άθλημα. Ξεκίνησε δειλά δειλά στα κανάλια της Nova, αλλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε αντιληπτό πως το έχει με το αντικείμενο και σε επίπεδο δημοσιογραφικό, ενώ είναι αναμφισβήτητο πως σε έναν χώρο γεμάτο από άντρες που γνωρίζουν το μπάσκετ μόνο και μόνο επιδερμικά, εκείνη το κάνει πιο οικείο στο ευρύ κοινό. Στον τελικό της Ευρωλίγκας τον περασμένο Μάιο ήταν στο μικρόφωνο για να κάνει μετάδοση και έδειξε τον δρόμο της πτώσης για τα ανδρικά προπύργια.

View this post on Instagram

#gameon Σας περιμένουμε απόψε στην εκπομπή #supereuroleague by @novasportsgr με τους @geosyrigos και @michaliskakiouzis για την ανάλυση και το σχολιασμό της αποψινής αναμέτρησης ανάμεσα σε Ερυθρό Αστέρα και @paobcgr #staytuned @euroleague διαβάστε την ανάλυση μου λίγο πριν από το τζάμπολ μόνο στο www.novasports.gr #coachdora _______________________________________________ #euroleague #basketball #gameon #paobc #panathinaikos #instasports #novateam #novasports #sports #sportsjournalist #sportsjournalism #broadcaster #ilovethisgame #instafashion #pitino #instagood #instamood #euroleaguebasketball #supereuroleague #dorapanteli #instasports

A post shared by Dora Panteli (@dora_panteli_) on Feb 5, 2020 at 8:14am PST

Χριστίνα Βραχάλη

Από τα πιο γνωστά ονόματα, με μεγάλο παρελθόν στον ΣΚΑΪ, αλλά η εξέλιξη της ήρθε τα τελευταία χρόνια στο Open και με το κανάλι της στο Youtube που κάνει πολύ ωραίες συνεντεύξεις. Αν και τείνει προς την παρουσίαση και ανάλυση περισσότερο από τη μετάδοση, θα θέλαμε να την δούμε σε κάποιο άθλημα τύπου πόλο, να μεταδίδει.


Κατερίνα Αναστασοπούλου

Αναδείχθηκε μέσα από τον ΑΝΤ1 και πριν μερικά χρόνια βρέθηκε στην ΕΡΤ. Κάνει και ποδοσφαιρικό ρεπορτάζ και μπασκετικό. Φυσικά παρουσίασε και την μουντιαλική εκπομπή της ΕΡΤ το 2018 μαζί με τον Βασίλη Μπακόπουλο, ενώ το highlight της καριέρας της είναι σαφώς η παρουσίαση της θρυλικής Αθλητικής Κυριακής.


Ζέτα Θεοδωρακοπούλου

Είναι η πιο παλιά και όλοι την θυμούνται να λέει το αθλητικό δελτίο ειδήσεων στο Mega, κυρίως το μεσημέρι, αλλά και αρκετές φορές στα βραδινά δελτία.


Λίλα Κουντουριώτη

Το ποδοσφαιρικό ισοδύναμο της Δώρας Παντέλη στα κανάλια Nova, αν και δεν της έχουν δώσει ακόμα τον παραπάνω ρόλο που θα έπρεπε. Η Κουντουριώτη είναι περισσότερο παρουσιάστρια αθλητικών εκπομπών και λιγότερο δημοσιογράφος, αλλά σίγουρα θα είχε ενδιαφέρον να την δούμε σε μια μετάδοση αγώνα.


Έλενα Μπούντου

Ένα νέο κορίτσι που κάνει ρεπορτάζ και δεν έχει επιδοθεί στην παρουσίαση, όπως οι προαναφερθείσες κυρίες. Η Έλενα Μπούντου ασχολείται με το ποδόσφαιρο και είναι ρεπόρτερ για τα θέματα που αφορούν την ομάδα του ΠΑΟΚ.

View this post on Instagram

If you give up, it means you never wanted it #EmeisMazi #PAOK #Ajax #OneTeamOneLove #YouHaveToBelieve #TheFutureIsHere

A post shared by @ eleni.mpountou on Aug 12, 2019 at 12:45pm PDT

Αριάννα Παπαγιάννη

Η Αριάννα κατέχει μια άλλη πρωτιά κι αυτή αφορά στην παρουσίαση εκπομπής για το Champions League που κάνει στην Cosmote TV. Έχει και αθλητικό background, αφού ο μπαμπάς της έπαιζε μπάσκετ, ενώ η ίδια αγαπούσε και αγαπάει το βόλεϊ και δη το beach volley.


Keywords
Τυχαία Θέματα