Κοροναϊός: Νεκρός ο οφθαλμίατρος που προειδοποίησε πρώτος για την εξάπλωση του ιού

17:34 6/2/2020 - Πηγή: People

Ο Λι Γουένλιαγνκ ήταν γιατρός στην πόλη Γουχάν, την πόλη «Μηδέν» του κοροναϊού. Μαζί με άλλους 7 γιατρούς είχαν προσπαθήσει να αφυπνίσουν την κοινή γνώμη και είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την τροπή που θα μπορούσε να πάρει ο ιός, όταν ακόμα ήταν στο πρώιμο στάδιο προσβολής των ανθρώπων.

Ο Λι είχε παρατηρήσει ότι επτά άνθρωποι από τοπική ψαραγορά της Ουχάν είχαν διαγνωστεί με έναν ιό τύπου SARS και βρίσκονταν σε καραντίνα στο νοσοκομείο. Έσπευσε να ενημερώσει τους συγγενείς και τους φίλους του και τους ζήτησε να πράξουν το ίδιο στους οικείους τους. Όταν όμως είδε τα μηνύματα

του να κυκλοφορούν στα κινέζικα social media, αντιλήφθηκε πως θα υπάρξει πρόβλημα με το κράτος. Δεν λάθεψε ούτε αυτή η εκτίμησή του.

Τότε, το κινεζικό κράτος τον είχε κατηγορήσει μαζί με τους άλλους 7 για διασπορά ψευδών ειδήσεων και για διασάλευση της ενότητας της χώρας και ζήτησαν την φυλάκιση τους. Λίγες ημέρες μετά όλα είχαν πάρει την τροπή για την οποία προειδοποιούσε ο Λι, που ήταν οφθαλμίατρος. Ο ιός προσέβαλε και τον ίδιο και τις τελευταίες εβδομάδες ήταν σε καραντίνα.

Πριν λίγες ώρες έγινε γνωστό πως ο 34χρονος νικήθηκε από τον κοροναϊό και πέθανε.

#Breaking: Chinese doctor Li Wenliang, one of the eight whistleblowers who tried to warn other medics of the #coronavirus outbreak but were reprimanded by local police, dies of coronavirus on Thursday in Wuhan, the Global Times has learned. pic.twitter.com/jzM6DF0CWE

Global Times (@globaltimesnews) February 6, 2020

Keywords
Τυχαία Θέματα