Τα λάθη πληρώνονται: Τράπεζα έβαλε κατά λάθος 120.000 δολάρια σε λογαριασμό ζευγαριού και τα ξόδεψαν

15:44 10/9/2019 - Πηγή: People

Έξυπνοι και ταυτόχρονα ειλικρινείς παρουσιάστηκαν ένας άντρας και μια γυναίκα στην Πενσυλβάνια, αφού ομολόγησαν ότι ξόδεψαν 120.000 δολάρια γνωρίζοντας ότι τα λεφτά αυτά ήρθαν στην κατοχή τους από λάθος.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Μια τράπεζα στην Πενσυλβάνια έβαλε κατά λάθος το ποσό των 120.000 δολαρίων στον λογαριασμό του ζευγαριού, αντί να τα βάλει εκεί που έπρεπε.

Το ζευγάρι αντιλήφθηκε ότι είχε γίνει κάποιο λάθος από την πρώτη στιγμή και γνώριζε ότι θα τους τα πάρουν πίσω σύντομα.

Γι΄αυτό κατέστρωσαν σχέδιο ώστε να τα ξοδέψουν σε πράγματα που είχαν ανάγκη.

Αγόρασαν λοιπόν ένα αυτοκίνητο SUV, δύο γουρούνες, ένα τροχόσπιτο κι ένα trailer. Κι όσα περίσσεψαν, περίπου 15.000 δολάρια, τα μοίρασαν σε φίλους τους που είχαν ανάγκη. Όλα αυτά συνέβησαν μέσα σε 16 μέρες, όταν και η τράπεζα ενημερώθηκε από τον σωστό αποδέκτη ότι δεν έχει μπει το ποσό στον λογαριασμό του.

Οι υπεύθυνοι προσέγγισαν τηλεφωνικώς τη γυναίκα του ζευγαριού, η οποία τους εξήγησε ότι τα λεφτά δεν υπάρχουν πια. Συμφώνησε όμως να έρθουν σε έναν διακανονισμό ώστε να αποπληρωθεί το χρέος. Αυτό έγινε στην πρώτη και μοναδική τους επικοινωνία. Μόλις έκλεισε το τηλέφωνο, το ζευγάρι δεν απάντησε ποτέ ξανά στις κλήσεις της τράπεζας κι αποφασίστηκε να τραβηχτούν τα χρήματα που είχαν στον δικό τους λογαριασμό ως μια πρώτη εξόφληση του λάθους.

Οι δύο πλευρές βρίσκονται στα δικαστήρια, όμως για το ζευγάρι τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί φέρονται να είχαν παραδεχτεί στην κατάθεση τους ότι γνώριζαν πως τα λεφτά αυτά δεν τους ανήκουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα