Στην Κίνα κάνουν το αδύνατο δυνατό: Θα χτίσουν νοσοκομείο 1.000 κλινών σε 6 ημέρες για τα θύματα του κοροναϊού

18:01 24/1/2020 - Πηγή: People

Τα αντανακλαστικά του κρατικού μηχανισμού στην Κίνα φαίνεται πως βρίσκονται σε τρομακτική ετοιμότητα, αφού μέσα σε λίγα 24ωρα από τη στιγμή που κρίθηκε ότι μιλάμε για το ξεκίνημα μιας πιθανής επιδημίας, οι αρχές στην πόλη Γουάν αποφάσισαν να χτίσουν ένα νοσοκομείο αποκλειστικά για τον ιό.

Η Γουάν είναι η πόλη από την οποία ξεκίνησαν όλα και μία από τις τρεις που έχουν μπει σε καραντίνα. Είναι επίσης μια από τις 9 όπου τα μέσα μεταφοράς

έχουν διακόψει τη λειτουργία τους.

Με 25 ανθρώπους νεκρούς και 800 νοσούντες σε όλη τη χώρα της Κίνας, στη Γουάν έβαλαν στόχο να χτίσουν ένα νοσοκομείο 1.000 ατόμων μέσα σε έξι ημέρες σε μια έκταση στα προάστια της περιοχής, η οποία προοριζόταν για να χτιστούν κατοικίες για εργάτες. Για τις ανάγκες της κατασκευής έχουν επιστρατευτεί 35 εκσκαφείς και 10 μπουλντόζες.

Για να γίνει στην ώρα του το νοσοκομείο θα χρησιμοποιηθούν προκατ κτήρια, όπως ακριβώς είχε γίνει και το 2003 στο Πεκίνο, σε μια αντίστοιχη περίοδο ξεσπάσματος ενός ιού, με το νοσοκομείο τότε να χτίζεται σε 7 ημέρες και να είναι αρκετά μεγαλύτερο βέβαια. Το συγκεκριμένο είχε φροντίσει μέσα σε 2 μήνες το 1/7 των ανθρώπων που είχαν προσβληθεί από τον ιό τότε και είχε χαρακτηριστεί ως θαύμα.

Οι ανάγκες των ασθενών στην Κίνα έχουν ξεπεράσει την ικανότητα και διαθεσιμότητα των υπάρχοντων νοσοκομείων, ιδίως στη Γουάν, και γι΄αυτό χτίζεται αυτό το νοσοκομείο αποκλειστικά για τους νοσούντες. Υπάρχει επίσης και το πρακτικό ζήτημα της μη συναναστροφής τους με ασθενείς άλλων ασθενειών, οι οποίοι έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό, οπότε θα μπορούσε να εξαπλωθεί με ανεξέλεγκτο τρόπο ο ιός.


Keywords
Τυχαία Θέματα