Κοροναϊός: Επιστήμονες επιβεβαιώνουν τον φόβο πως ο ιός ξεκίνησε από τη νυχτερίδες που τρώνε στην Κίνα

17:20 24/1/2020 - Πηγή: People

Οι ακραία παράξενες γαστρονομικές συνήθειες των Κινέζων ίσως να είναι η γενεσιουργός αιτία που αναπτύχθηκε και εξαπλώθηκε με τέτοιο τρόπο ο νέος κοροναϊός, όπως αναφέρουν επιστήμονες στην Κίνα. Σε πολλές πόλεις της χώρας, αλλά και συνολικά στην Άπω Ανατολή, ένα συνηθισμένο πιάτο είναι η νυχτεριδόσουπα, με κάποιους μάλιστα να καταναλώνουν και το κρέας της νυχτερίδας μετά τη σούπα.

Με 25 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή της και άλλους 800 να έχουν νοσήσει, ενώ τρεις πόλεις έχουν βρεθεί σε καραντίνα, αρχίζει να ενισχύεται η πιθανότητα να ξεκίνησαν

όλα από την νυχτεριδοβρώση.

Οι νυχτερίδες βέβαια δεν χρησιμοποιούνται μόνο στην κουζίνα, αλλά έχουν και ιατροφαρμακευτικές ιδιότητες, μιας και τον ζωμό τους τον συστήνουν γιατροί για περιπτώσεις έντονου βήχα, για ελονοσία και γονόρροια. Σύμφωνα με αρχαίες δοξασίες, η νυχτερίδα είναι φάρμακο και για παθήσεις της όρασης.

Αυτό που εξετάζουν πλέον οι επιστήμονες είναι ο ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στη νυχτερίδα και τον άνθρωπο που προκάλεσε τώρα την έξαρση του ιού.

Ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν πως αν ο ιός δεν περιοριστεί, τα πράγματα μπορεί να είναι 10 φορές χειρότερα σε σχέση με τον αντίστοιχο SARS που είχε ξεσπάσει ως επιδημία στη χώρα πίσω στο 2003.


Εκτός από τις νυχτερίδες, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί πως στις τρεις κινεζικές πόλεις που μπήκαν σε καραντίνα, τα σούπερ μάρκετ πουλάνε σε χαμηλές τιμές κρέας κοάλα, κρέας κουταβιού λύκου, κροκόδειλοι, αλεπούδες, φίδια και παγώνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα