Σουντάρ Πιτσάι: Το απίστευτο μπόνους που θα πάρει ο CEO της Google και της Alphabet

18:07 21/12/2019 - Πηγή: People

Πριν καν συμπληρώσει δίμηνο στα νέα του καθήκοντα στη Google, ο Σουντάρ Πιτσάι βλέπει τον market pool του να αυξάνεται με ραγδαίο τρόπο και πλέον έχει θέση επικεφαλής και στην θυγατρική της Google,

την Alphabet, η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία μεγαλύτερη κι από την Amazon.

Μέχρι πριν ένα χρόνο ο Πιτσάι έπαιρνε συνολικά ετήσιο μισθό κοντά στο 1 εκατομμύριο δολάρια. Όμως άμα τη αναλήψη των νέων του καθηκόντων και τις διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων του, έχει λαμβάνει 2 εκατομμύρια ετησίως, όπως αναφέρεται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Παράλληλα, η εταιρεία δεσμεύτηκε να δώσει στον Πιτσάι ομόλογα αξίας 240 εκατομμυρίων δολαρίων σε βάθος τριετίας ως μπόνους επίτευξης στόχων.

Ο μέσος ετήσιος βασικός μισθός των διευθυνόντων συμβούλων (CEO) των μεγάλων αμερικανικών εταιρειών το 2018 ήταν 1,2 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Equitar και σίγουρα ο Πιτσάι είναι στην κορυφή της λίστας σε μισθολογικό επίπεδο. Σε επίπεδο μπόνους βέβαια είναι κάτω από τον Τιμ Κουκ της Apple που πήρε μετοχές αξίας 370 και πλέον εκατομμυρίων.

Ο επιτυχημένος Ινδός θα είναι πάντως ο καπετάνιος αυτού του κολοσσού στη νέα δεκαετία και φαίνεται πως εκτός του ότι θυμάται απ΄έξω κάθε αριθμό που του έχει τηλεφωνήσει, γνωρίζει καλά και πώς να μεγεθύνει κι άλλο ένα τεράστιο brand.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σουντάρ Πιτσάι, CEO, Google, Alphabet,sountar pitsai, CEO, Google, Alphabet