Προσοχή: Το χτένισμα που προκαλεί σοβαρές παθήσεις – Η αρχή έγινε με θύμα ένα κοριτσάκι

16:43 17/7/2019 - Πηγή: People

Μια γυναίκα από το Τενεσί των ΗΠΑ προειδοποιεί με αφορμή όσα συνέβησαν στην αδερφή της,  για μία σπάνια σοβαρή πάθηση που μπορεί να συμβεί σε μικρά κοριτσάκια.

Συγκεκριμένα έχει να κάνει με τον τρόπο που χτενίζονται και πιθανώς να προκαλέσει ζαλάδες αλλά και απώλεια των αισθήσεων. Το όνομα της πάθησης είναι «Hair-grooming syncope» και σε ελεύθερη μετάφραση πρόκειται για λιποθυμικά επεισόδια από χτένισμα μαλλιών.

Οι παιδίατροι υποστηρίζουν ότι

επηρεάζει πολλά μικρά παιδιά και κυρίως κορίτσια σε ετήσια βάση. Όσο φτιάχνουν τα μαλλιά τους, τα παιδιά μπορεί να νιώσουν μία ελαφριά ζαλάδα, η οποία ενδεχομένως να καταλήξει και σε επιληπτική κρίση. Πιάνοντας πίσω τα μαλλιά επηρεάζονται τα νεύρα στο κεφάλι, γεγονός που πιθανώς να επηρεάσει το αγγειακό νεύρο, επιβραδύνοντας την αρτηριακή πίεση και τους χτύπους της καρδιάς.

«Είναι συναρπαστικό», υποστηρίζει ο Dr. Alison Tothy, καθηγητής παιδιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Ο ίδιος μιλώντας στο Today του NBC, μίλησε για την συγκεκριμένη πάθηση σημειώνοντας: «Πιστεύουμε ότι είναι είτε από τον πόνο από το τράβηγμα των μαλλιών ή από φόβο και την αντίδραση του σώματος από την αίσθηση».

Αυτό ακριβώς συνέβη και στην Gracie Brown. Η αδερφή της, Alicia Brown Phillips, έγραψε στο Facebook σχετικά με το συμβάν, πως χτένιζε τα μαλλιά της 10χρονης όταν ξεκίνησε να πνίγεται και να χλωμιάζει! Αμέσως έτρεξε στο μπάνιο, έλεγξε αν έχει πυρετό αλλά το κοριτσάκι άρχισε να μελανιάζει και λίγο μετά ξεκίνησε να έχει σπασμούς, σαν να παθαίνει επιληπτική κρίση. «Είχε μείνει αναίσθητη και δεν κουνιόταν», αποκάλυψε στην εκπομπή του NBC.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο νοσοκομείο και όταν ο παιδίατρος έκανε τη συγκεκριμένη διάγνωση άπαντες έμειναν άφωνη με τα νέα.

Μάλιστα η Alicia Brown έκανε και σχετική ανάρτηση στο Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα