ΠΟΕΔΗΝ: Αν υπήρχαν ασθενοφόρα ο Μαχαιρίτσας θα είχε ελπίδες να ζήσει

14:57 9/9/2019 - Πηγή: People

Η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων σχετικά με τον θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, έρχεται να δημιουργήσει πολλά ερωτήματα, η απάντηση των οποίων ίσως προσέφερε μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης στον καλλιτέχνη.

Η ΠΟΕΔΗΝ έβαλε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για έλλειψη ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας του Αλμυρού, εκεί που απευθύνθηκαν εξ αρχής η κόρη κι η γυναίκα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Όπως όμως επιβεβαιώνεται κι από το ρεπορτάζ στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων

του OPEN, το ασθενοφόρο δεν καθυστέρησε γιατί άργησε να ξεκινήσει. Καθυστέρησε γιατί ήρθε από ένα σημείο πιο μακρινό, από το Νοσοκομείο του Βόλου, όπου υπάρχουν τρία ασθενοφόρα ανά 8ώρο.

Κάποιες φορές μάλιστα, όταν καλούνται να πάνε σε χωριά της Μαγνησίας προς τα βουνά, οι περιοχές είναι δυσπρόσιτες και μπορεί να χρειαστούν ως και 4 ώρες.

Την ίδια στιγμή, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού εξυπηρετείται από ένα ασθενοφόρο, με τον οδηγό του να έλειπε με αναρρωτική άδεια.


Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ πάντως έκανε ξεκάθαρα λόγο για περισσότερες ελπίδες για τον Μαχαιρίτσα, αν υπήρχε ασθενοφόρο στον Αλμυρό, μιας και θα έφτανε πολύ πιο γρήγορα στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας.

«Για μια ακόμη φορά δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού Βόλου. Για άλλη μια φορά, χθες το βράδυ, το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, δεν είχε βάρδια. Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού θα έφτανε στο περιστατικό σε πολύ λιγότερο χρόνο και θα υπήρχαν ελπίδες για την ζωή του ασθενούς.

Όταν δεν διαθέτουν ασθενοφόρα τα Κέντρα Υγείας και καλούν ασθενοφόρο από το σταθμό του ΕΚΑΒ Βόλου οι διακομιδές καθυστερούν έως και 4 ώρες. Πόσα τραγικά περιστατικά πρέπει να συμβούν για να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας με πληρώματα ασθενοφόρου»;

Στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ ήρθε να απαντήσει το ΕΚΑΒ που έκανε λόγο για ασέβεια προς το νεκρό και έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με το πότε ενημερώθηκε κι έφτασε στο σπίτι του Μαχαιρίτσα.

Στην ανακοίνωση εξηγείται ότι η κλήση έγινε στις 4 και 27 το ξημέρωμα και το ασθενοφόρο έφτασε στις 5 και 10. Η μεταφορά στο νοσοκομείο ολοκληρώθηκε στις 6 και 18, εκεί όπου η γιατρός που έκανε την πρώτη νεκροψία, είδε ότι το σώμα είχε υποστάσεις, ένα φαινόμενο που παρατηρείται σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει αρκετή ώρα.

«Όσοι ανεύθυνα καταλογίζουν ευθύνες, υπονοώντας ότι ο τραγουδοποιός μπορεί να ζούσε εάν είχε πάει στο σημείο το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, οφείλουν να γνωρίζουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να περιμένουν την ιατροδικαστική έκθεση και να επιδεικνύουν σεβασμό στη μνήμη του νεκρού και στον πόνο των οικείων του».

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΟΕΔΗΝ, Αλμυρό, Μαχαιρίτσας,poedin, almyro, machairitsas