Ανέλαβε την ευθύνη ο Θανάσης Σκουρτόπουλος και άφησε υπόνοιες για αποχώρηση από την Εθνική

14:36 9/9/2019 - Πηγή: People

«Ένα κακό ημίχρονο στο τουρνουά, με την Βραζιλία, το πληρώσαμε». Αυτή η φράση που είπε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος στην ΕΡΤ, αποτυπώνει γλαφυρά τα συναισθήματα του ιδίου, αλλά και της ομάδας συνολικά. Η Εθνική Ελλάδος πλήρωσε αυτή την ολιγωρία της στο β΄ημίχρονο με τη Βραζιλία και τώρα επιστρέφει νωρίτερα απ΄αυτό που ήλπιζε από το Παγκόσμιο της Κίνας.

Ο κόουτς Σκουρτόπουλος, που αυτές τις μέρες άκουσε πολλά, πήρε πάνω του την ευθύνη και με δήλωσή του στην ΕΡΤ

άφησε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο αποχώρησης.

«Τι να την κάνω την νίκη; Ένα κακό ημίχρονο στο τουρνουά με την Βραζιλία το πληρώσαμε. Επιβάρυνε την αυτοπεποίθηση της ομάδας, δεν κάναμε την επαναφορά. Σήμερα κάναμε μεγάλη προσπάθεια, δεν τελειώσαμε κάθε φάση όπως έπρεπε. Δεν πήραμε και κάποια σφυρίγματα που νομίζω ότι αξίζαμε να πάρουμε, ήμασταν πίσω στις βολές.

Δουλέψαμε σκληρά σε καλή ατμόσφαιρα. Δυστυχώς, το αποτέλεσμα δεν μας δικαιώνει. Είμαι υπεύθυνος, η ετυμηγορία είναι δεδομένη. Θα πούμε κάποια πράγματα με τα παιδιά για να ολοκληρώσουμε την συνεργασία μας. Λυπάμαι που απογοητεύσαμε τον κόσμο για τις προσδοκίες του. Νομίζω το ίδιο λυπούνται κι οι παίχτες.

Με τους παίκτες έχουμε ένα άλλο είδος συζήτησης σε περισσότερο προσωπικά θέματα. Προσπαθήσαμε σκληρά, κατηγορηθήκαμε για τα πάντα. Ίσως να μην εμπνεύσαμε. Δουλέψαμε σαν σκυλιά για 15 μέρες για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις της ομάδας. Ευχαριστώ τους παίκτες που με τίμησαν, τους ευχαριστώ, δεν έχω κάτι άλλο να πω. Κατόπιν εορτής έχουμε να πούμε πολλά.

Η ομάδα είχε σχεδιαστεί με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και μετά αλλάξαμε το πλάνο με τους φόργουορντ. Μπορεί ο Κώστας ο Παπανικολάου να μην ήταν αποτελεσματικός στο σουτ αλλά έκανε τα πάντα, όπως η καρδιά. Του το είπα. Δεν θέλω να στενοχωριέται ούτε να αγχώνεται γιατί έχασε δύο σουτ. Το σουτ μία μέρα θα μπει μία όχι. Έπρεπε να δουλέψουμε πιο ομαδικά και πρώτος από όλους εγώ. Κάπου εδώ τελειώνουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα