Οι ταινίες της εβδομάδας (31/10-6/11): Ο Πόνος κι η Δόξα του Πέδρο Αλμοδοβάρ

10:08 31/10/2019 - Πηγή: People

Είναι η καλύτερη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ; Μπορεί όχι. Είναι σίγουρα στις 3 καλύτερες. Είναι η καλύτερη ερμηνεία του Αντόνιο Μπαντέρας; Ναι, ναι, ναι. Το «Dolor Y Gloria» είναι η πρόταση της εβδομάδας για τις κινηματογραφικές πρεμιέρες, ενώ υπάρχει και ο νέος Εξολοθρευτής.

Καρό Νίντζα (Checkered Ninja) 2018

Σε σκηνοθεσία: Άντερς Μάθεσεν, Θορμπιόρν Κριστόφερσεν και σενάριο: Άντερς Μάθεσεν.

Στην ταινία ακούγονται οι φωνές των: Παναγιώτης Αποστολόπουλος, Ρένος Χαραλαμπίδης, Θανάσης Κουρλαμπάς, Άλκης Ζερβός, Ντίνος Σούτης, Χρήστος Θάνος,

Ρία Απέργη, Μελίνα Κατσακούλη, Παναγιώτης

Κλάδης, Βίκτωρ Κουνδουράκης, Βούλα Κορδερά, Μαρία Ζερβού

Το συγκεκριμένο animation έρχεται στις ελληνικές αίθουσες από την Tanweer μετά την μεγάλη εισπρακτική επιτυχία που έκανε στη Δανία.

Μία στοιχειωμένη κούκλα Νίντζα συνεργάζεται με τον Άλεξ για να πάρει εκδίκηση για τον χαμό ενός φτωχού παιδιού. Ο Καρό Νίντζα βοηθάει τον Άλεξ να αντιμετωπίσει τον τραμπούκο του σχολείου και να κατακτήσει το κορίτσι των ονείρων του, ενώ ο Άλεξ του μαθαίνει ότι μία εκδίκηση δεν είναι καλύτερη από ένα έγκλημα.

Διάρκεια: 83′


Το Κορίτσι και το Λιοντάρι (Mia and the White Lion) 2018

Σκηνοθεσία: Ζιλ ντε Μεστρ
Ηθοποιοί: Ντανάια ντε Βιγιέ, Μελανί Λοράν, Λάνγκλεϊ Κέρκγουντ 
Είδος: Περιπέτεια, Οικογενειακή, Δράμα 

Πρόκειται για μια ταινία που θυμίζει λίγο Boyhood σε επίπεδο χρόνου γυρισμάτων, αλλά και μια ταινία που χρησιμοποίησε μια πρακτική που «ευνούχισε» ένα ζώο της άγριας φύσης.

H ζωή της δεκάχρονης Mia ανατράπηκε όταν η οικογένεια της αποφάσισε να αφήσει το Λονδίνο για να αναλάβει μία φάρμα με λιοντάρια στην Αφρική. Όταν γεννιέται ένα πανέμορφο λευκό λιονταράκι με το όνομα Charlie, η Mia βρίσκει ξανά τη χαρά και αναπτύσσει έναν ιδιαίτερο δεσμό μαζί του. Όταν ο Charlie γίνεται τριών, η ζωή της Mia ανατρέπεται ξανά όταν ανακαλύπτει ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστικό. Η Mia απελπίζεται και μόνο στην ιδέα ότι ο Charlie μπορεί να κινδυνεύει και αποφασίζει να φύγει μαζί του. Οι δύο φίλοι ξεκινάνε ένα απίστευτο ταξίδι στη σαβάνα της Νότιας Αφρικής αναζητώντας ένα μέρος όπου ο Charlie θα ζήσει ελεύθερος.

Ο σκηνοθέτης Gilles de Maistre γύρισε την ταινία σε διάστημα τριών χρόνων για να αναπαραστήσει χωρίς ειδικά εφέ, αλλά με αληθοφάνεια και ακρίβεια τον δεσμό που αναπτύσσεται ανάμεσα στο παιδί και το λιοντάρι, που γνωρίζονται μικρά και μεγαλώνουν μαζί. Για τις ανάγκες της φιλόδοξης αυτής παραγωγής, ο σκηνοθέτης συνεργάστηκε με τον διάσημο Γητευτή Λιονταριών, Kevin Richardson, o οποίος καθοδήγησε τους ηθοποιούς -ανθρώπους και λιοντάρια- σε κάθε βήμα της διαδικασίας για τρία ολόκληρα χρόνια.

Από σήμερα στις αίθουσες από την Feelgood.

Διάρκεια: 99′


Το Σενάριο που Άναψε Φωτιές (Tel Aviv on Fire) 2019

Σκηνοθεσία: Σαμέχ Ζοαμπί 
Ηθοποιοί: Καΐς Νασίφ, Λούμπνα Αζαμπάλ, Γιανίβ Μπιτόν, Μαΐσα Αμπντ Ελχαντί
Είδος: Ρομαντικό Δράμα, Κομεντί 

Ο Σαλάμ είναι σεναριογράφος σε μια σαπουνόπερα στην ισραηλινή τηλεόραση. Ο ίδιος όμως δεν είναι Ισραηλινός. Είναι Παλαιστίνιος. Και για να βρεθεί στα γυρίσματα, πρέπει να περνάει κάθε μέρα από τον συνοριακό έλεγχο στη Γάζα. Εκεί πιάνει κουβέντα με έναν στρατιώτη. Από τις κουβέντες τους αντλεί την έμπνευσή του για τα σενάρια των επεισοδίων και χάρη σε έναν στρατιώτη, βλέπει την καριέρα του να απογειώνεται.

Διάρκεια: 100′


Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο (Terminator Dark Fate) 2019

Σκηνοθεσία: Τιμ Μίλερ
Ηθοποιοί: Λίντα Χάμιλτον, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Μακένζι Ντέιβις, Ναταλία Ρέγιες, Γκάμπριελ Λούνα, Ντιέγκο Μπονέτα
Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Επιστημονικής Φαντασίας 

Έχουν περάσει περισσότερο από δύο δεκαετίες από τότε που η Σάρα Κόνορ εμπόδισε την Ημέρα της Κρίσης, άλλαξε το μέλλον και ξαναέγραψε τη μοίρα της ανθρωπότητας. Η Ντάνι Ράμος (Ναταλία Ρέγιες) ζει μια απλή ζωή στην Πόλη του Μεξικού με τον αδερφό της (Ντιέγκο Μπονέτα) και τον πατέρα της όταν ένας υψηλά προηγμένος και θανάσιμος Εξολοθρευτής – ο Rev-9 (Γκάμπριελ Λούνα) – ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να την κυνηγήσει και να την σκοτώσει.

Η επιβίωση της Ντάνι εξαρτάται από τη συνεργασία της με δύο πολεμιστές: τη Γκρέις (Μακένζι Ντέιβις), μια παντοδύναμη πολεμίστρια από το μέλλον, και μια σκληραγωγημένη Σάρα Κόνορ (Λίντα Χάμιλτον). Καθώς ο Rev-9 καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του χωρίς οίκτο κυνηγώντας τη Ντάνι, οι τρεις τους στρέφονται σε ένα T-800 (Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ) από τον καιρό της Σάρα που μπορεί να είναι η τελευταία τους ελπίδα.

Οι κριτικές από το εξωτερικό δεν επιδαψιλεύουν ιδιαίτερα θετικά σχόλια στο franchise, το οποίο μετά την απογοήτευση του Genisys, φαίνεται να μη μπορεί να κάνει το step up.

Από σήμερα στις αίθουσες από την Odeon.

Διάρκεια: 134′


Η ταινία της εβδομάδας: Πόνος και Δόξα (Dolor y Gloria) 2019

Σκηνοθεσία: Πέδρο Αλμοδόβαρ
Πρωταγωνιστούν: Αντόνιο Μπαντέρας, Πενέλοπε Κρουζ, Ασιέρ Ετσεαντία, Χουλιέτα Σεράνο, Λεονάρντο Σμπαράλια, Νόρα Νάβας 
Είδος: Δράμα 

Η ταινία «Πόνος και Δόξα» διηγείται μια σειρά από συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Σαλβαδόρ Μάγιο, ένας σκηνοθέτης του κινηματογράφου που είναι πλέον στην παρακμή του.

Κάποιες διαδραματίζονται στο παρόν, άλλες τις θυμάται: την παιδική του ηλικία στη δεκαετία του ’60, τη στιγμή που μετανάστευσε μαζί με τους γονείς του σε ένα χωριό στη Βαλένθια αναζητώντας μια καλύτερη ζωή, την πρώτη του ερωτική επιθυμία, τον πρώτο του έρωτα στη Μαδρίτη τη δεκαετία του ’80, τον πόνο αυτού του χωρισμού ενώ ο έρωτας ήταν ακόμα έντονος, τη συγγραφή ως τη μόνη θεραπεία να ξεχνάς ό,τι δεν ξεχνιέται, την πρώτη επαφή με το σινεμά, και το απέραντο κενό που δημιουργεί η αδυναμία να συνεχίζεις να κάνεις ταινίες.

Το «Πόνος και Δόξα» μιλάει για τη δημιουργία, για την δυσκολία να την διαχωρίζεις από τη ίδια τη ζωή και για τα πάθη που της δίνουν νόημα και ελπίδα. Εξερευνώντας το παρελθόν του, ο Σαλβαδόρ ανακαλύπτει την άμεση ανάγκη να το διηγηθεί λεπτομερώς, και μέσα από αυτό βρίσκει τη σωτηρία του.

Το Dolor Y Gloria είναι για πολλούς η καλύτερη ταινία του Πέδρο Αλμοδόβαρ την τελευταία δεκαετία και έρχεται να κλείσει μια τριλογία που δεν είχε προγραμματιστεί. Μετά το Νόμος Του Πόθου του 1987 και το Κακή Εκπαίδευση του 2004, ο Ισπανός σκηνοθέτης ολοκληρώνει μια αφηγηματική συρραφή με τον καλύτερο τρόπο.

Με αυτή την ταινία ο Αλμοδόβαρ αποτίει φόρο τιμής στην τέχνη της σκηνοθεσίας και διακηρύσσει για άλλη μια φορά την αγάπη του για το σινεμά χρησιμοποιώντας το συναίσθημα του πόνου ως τη γενεσιουργό έλξη των πάντων. Γι΄αυτό και επιλέχθηκε από την Ισπανία για να διεκδικήσει υποψηφιότητα στο Όσκαρ Ξενόγλωσσης, γι΄αυτό ο Αντόνιο Μπαντέρας βραβεύτηκε στις Κάννες με το βραβείο ερμηνείας.

Η ταινία κυκλοφορεί σε διανομή της Odeon.

Διάρκεια: 113′


Keywords
ταινιες, αλμοδοβαρ, δοξα, on fire, gloria, ninja, συγκεκριμένο, animation, mia, white, lion, fire, δραμα, terminator, τιμ, σβαρτσενέγκερ, franchise, odeon, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, απεργια 1 δεκεμβριου, Καλή Χρονιά, νικος απεργης, η ημέρα της γης, Ημέρα του παιδιού, η ζωη, ξανα, αφρικη, βημα, δανια, ισπανια, καριερα, λονδινο, μαγιο, σινεμα, σωτηρια, τηλεοραση, odeon, αγαπη, αδυναμια, αλλαξε το, αλεξ, απιστευτο, γαζα, γονεις, γυρισματα, διαστημα, εφε, υπαρχει, εκπαιδευση, ελξη, ελπιδα, εμπνευση, επιτυχια, επιθυμια, ερχεται, τεχνη, ζερβος, ζωη, ζωο, ιδεα, ιδια, ηλικια, θυμιζει, λιονταρι, λιονταρια, μαδριτη, μοιρα, μυστικο, μαρια, νιντζα, νοημα, νορα, παντα, οικογενεια, παιδι, πεπρωμενο, ρενος χαραλαμπιδης, σβαρτσενέγκερ, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμένο, σειρα, σκηνοθεσια, σμπαραλια, σχολια, τιμ, τρια, φαρμα, φορα, χρηστος, χαρα, animation, white, εκδικηση, φιλοι, franchise, gloria, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, λευκο, μια φορα, ταξιδι, θανασης, θανος, θετικα, ξεχνας
Τυχαία Θέματα