Οι ταινίες της εβδομάδας (26/9-2/10): Οι Τρομακτικές Ιστορίες και η συμμορία της Νάπολης

10:21 26/9/2019 - Πηγή: People

Γεμάτη από πρεμιέρες είναι αυτή η βδομάδα, αυτή η Πέμπτη, με το horror Τρομακτικές Ιστορίες για να Πεις Στο Σκοτάδι και τα δύο ιταλικά La Paranza dei Bambini και Recordi? να αποτελούν τις προτάσεις μας για να δεις στο σινεμά.

Έντμοντ: Ένας Απρόβλεπτος Συγγραφέας (Edmond) 2019

Σκηνοθεσία: Αλεξίς Μισαλίκ
Ηθοποιοί: Τομάς Σολιβερές, Τομ Λεμπ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Ματίλντ Σενιέ, Ντομινίκ Πινόν, Αλεξίς Μισαλίκ
Είδος:

Κωμωδία, Ιστορική

Πρόκειται για την ιστορία του Έντμοντ Ροστάν, συγγραφέα του Σιρανό ντε Μπερζεράκ, με την ταινία να επικεντρώνεται στην πορεία του Ροστάν προς τη συγγραφή αυτού του έργου. Είναι το γαλλικό αντίστοιχο του Shakespeare in Love, με άλλον συγγραφέα στο επίκεντρο.


Αναμνήσεις (Ricordi?) 2018

Σκηνοθεσία: Βαλέριο Μιέλι
Ηθοποιοί: Λούκα Μαρινέλι, Λίντα Καρύδη, Τζιοβάνι Αντζάλντο
Είδος: Δράμα, Αισθηματική

Αν έχετε δει το trailer του Marriage Story με την Γιοχάνσον και τον Ντράιβερ, το Ricordi? θα σας το υπενθυμίσει, γιατί έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά. Στην ουσία ακολουθούμε τις αναμνήσεις μιας γυναίκας κι ένος άντρα που είναι-ήταν ζευγάρι. Και οι δύο μένουν χωρίς όνομα. Ο λόγος προφανής. Αυτή είναι η ιστορία ενός ρομάντσου. Μια ιστορία στην οποία ανήκουμε όλοι και κανείς τελικά.


Απρόσμενος έρωτας (El amor menos pensado) 2018

Σκηνοθεσία: Χουάν Βέρα
Ηθοποιοί: Ρικάρντο Νταρίν, Μερσέντες Μοράν, Άντρια Πιέτρα, Ζαν Πιέρ Νοέρ, Κλόντια Λαπάκο, Τσίκο Νοβάρο
Είδος: Κωμωδία, Αισθηματική

Ο Μάρκο και η Άνα είναι παντρεμένοι 20 χρόνια. Έχουν ένα γιο τον Λουτσιάνο. Ο Λουτσιάνο έχει φτάσει πια 18 ετών και αποφασίζει να φύγει από την Αργεντινή για να σπουδάσει στο εξωτερικό. Όταν επιστρέφουν σπίτι από το αεροδρόμιο όπου τον αποχαιρέτησαν, η Άνα και ο Μάρκο θα αντικρίσουν αυτό το κενό που τόσα χρόνια «γέμιζε» ο γιος τους.

Δεν είναι πια ερωτευμένοι μεταξύ τους. Τους συνδέει μόνο μια αγάπη που πηγάζει από την αγάπη για το παιδί τους. Γι΄αυτό αποφασίζουν να χωρίσουν, μένοντας όμως μαζί, και να περιγράφουν τις εμπειρίες τους από το πώς είναι να περιφέρονται ξανά ως singles μετά από 2 δεκαετίες. Κάτι που φαίνεται ότι θα δώσει μια νέα πνοή στα μεταξύ τους συναισθήματα.


Blinded by the Night (2019)

Σκηνοθεσία: Γκούριντερ Τσάντα
Ηθοποιοί: Βιβέικ Κάλρα, Κούλβιντερ Γκιρ, Μίρα Γκανάτρα, Νελ Γουίλιαμς, Άαρον Παγκιούρα, Χέιλι Άτγουελ, Ντιν Τσαρλς Τσάπμαν
Είδος: Βιογραφική, Κωμωδία, Μιούζικαλ

Μετά το Κάν’ Το Όπως ο Μπέκαμ, έχουμε το Κάνε το Όπως ο Μπρους Σπρίνγκστιν. Μπορεί ο τίτλος να μην λέει αυτό, όμως ο Τζάβεντ, ο κεντρικός ήρωας, αποφασίζει να απομακρυνθεί από τη ρατσιστική συμπεριφορά των ανθρώπων στο Λούτον της Αγγλίας και να αναζητήσει τα όνειρά του στην Αμερική, ακολουθώντας τους στίχους του Σπρίνγκστιν.


Το παιχνίδι του ρόδου (Bajo la rosa) 2017

Σκηνοθεσία: Τζόσουε Ράμος
Ηθοποιοί: Πέντρο Κάζαμπλανκ, Ραμίρο Μπλας, Ελίζαμπετ Γκέλαμπερτ, Ζακ Γκόμεζ
Είδος: Αστυνομική, Μυστηρίου, Θρίλερ

Ένα θρίλερ μυστηρίου από τον Τζοσουέ Ράμος στην πρώτη του ταινία. Ένα κοριτσάκι εξαφανίζεται. Η 10χρονη Σάρα αγνοείται και οι γονείς της με τον αδερφό της την αναζητούν. Για πολλές μέρες δεν υπάρχει ίχνος της. Μέχρι που κάποια στιγμή έρχεται στην πόρτα τους ένας άντρας που ισχυρίζεται ότι έχει τη Σάρα. Και θα την ελευθερώσει αφού πρώτα τους αναγκάσει σε ένα παιχνίδι που θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τα μυστικά τους και να τα ομολογήσουν μεταξύ τους.


Η μεγάλη νύχτα της Νάπολης (La paranza dei bambini) 2019

Σκηνοθεσία: Κλαούντιο Τζιοβανέζι
Ηθοποιοί: Φραντσέσκο Ντι Νάπολι, Βιβιάνα Απρέα, Αρ Τεμ, Αλφρέντο Τουρίτο, Βαλεντίνα Βανίνο, Πασκουάλε Μαρότα
Είδος: Δράμα, Αστυνομική

Βασισμένη στο βιβλίο του Ρομπέρτο Σαβιάνο που κυκλοφόρησε φέτος από τις Εκδόσεις Πατάκη στα ελληνικά με τίτλο Η Τράτα των Παιδιών, η ταινία Piranhas ή La Paranza dei bambini μας μεταφέρει στα σκοτάδια της Νάπολης, εκεί όπου βασιλεύει η μαφία. Μια μαφία που εξελίσσεται και προσαρμόζεται. Μια μαφία που στελεχώνεται με τους μοσκίτος, τους ανήλικους διακινητές της, οι οποίοι δε μπορούν να δικαστούν κανονικά εξαιτίας της ηλικίας τους και βρίσκονται μετά από κάθε σύλληψη πάλι στο δρόμο.

Η ταινία εστιάζει σε μια συγκεκριμένη παρέα μοσκίτος, αρχηγός της οποίας είναι ο Νίκολας ο Μαχαραγιάς, που θέλει να κατακτήσει τη Νάπολη και να γίνει ο ηγέτης της μαφίας.

Έφηβοι που δεν έχουν αύριο, ούτε καν πιστεύουν σ’ αυτό. Που δε φοβούνται τη φυλακή ή τον θάνατο, γιατί ξέρουν ότι η μόνη τους ευκαιρία είναι να τα παίξουν όλα για όλα, αμέσως. Που ξέρουν ότι «λεφτά έχει όποιος τα παίρνει». Οπότε, βουρ, στα μηχανάκια, για να πάνε να τα πάρουν: τα λεφτά, αλλά προπαντός την εξουσία.


Rambo: The Last Blood (2019)

Σκηνοθεσία: Άντριαν Γκρούνμπεργκ
Ηθοποιοί: Σιλβέστερ Σταλόνε, Παζ Βέγκα, Σίλα Σα, Ιβέτ Μονρίλ, Λούις Μάντιλορ, Τζέσικα Μάντσεν
Είδος: Δράσης, Περιπέτεια

Σε αντίθεση με το Creed, το Rambo: The Last Blood δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας ή ανόδου σε σχέση με το 4ο που πέρασε και δεν ακούμπησε.

Ο Τζον Ράμπο επιστρέφει για το τελευταίο αίμα. Είναι το τελευταίο αίμα που θα χυθεί; Ή μήπως χύνεται τόσο πολύ αίμα που δεν έχει μείνει παρά λίγο τελευταίο; Κανείς δε μπορεί να το πει με βεβαιότητα. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ράμπο θα πάει προς το Μεξικό για να ξεπαστρέψει ένα ολόκληρο καρτέλ που έχει απαγάγει τη Γκαμπριέλα, εγγονή μιας γειτόνισσάς του στην Αριζόνα.


Ο Κυνηγός της Νύχτας (Nomis) 2019

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ρέιμοντ
Ηθοποιοί: Χένρι Καβίλ, Αλεξάντρα Νταντάριο, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Στάνλεϊ Τούτσι, Σάρα Τόμπσον, Ιλιάνα Τζόουνς, Μπρένταν Φλέτσερ, Έμα Τρέμπλεϊ
Είδος: Δράσης, Θρίλερ

Ένας τιμωρός του κακού και ένας αστυνομικός θα εμπλακούν σε μια κατάσταση που ξεκινά από έναν βιαστή γυναικών και καταλήγει σε ένα παιχνίδι ποντικού και γάτας.

Η παρουσία των Μπεν Κίνγκλεϊ και Στάνλι Τούτσι θα μπορούσσε να αποτελέσει κάποιο εχέγγυο για την ταινία, όμως αδυνατούν κι αυτοί να κρατηθούν μακριά από τον βούρκο που πέφτουν ο Χέρνι Καβίλ και η Αλεξάντρα Νταντάριο.

https://www.youtube.com/watch?v=YD1crZOXcqc

Diego Maradona (2019)

Σκηνοθεσία: Ασίφ Καπάντια
Ηθοποιοί: Ντιέγκο Μαραντόνα
Είδος: Ντοκιμαντέρ, Βιογραφική, Αθλητική

Μετά το Sena, και το Amy, ο Ασίφ Καπάντια καταπιάνεται με μια θρυλική μορφή του αθλητισμού, τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Η ταινία εκτείνεται χρονικά από τις πρώτες μέρες του Ντιεγκίτο στη Νάπολη μέχρι και το τέλος της καριέρας του εκεί.

Ένας ποδοσφαιριστής που έκανε καταχρήσεις και μια πόλη φημισμένη για τη μαφία της, φαίνεται πως ήταν πλασμένοι ο ένας για τον άλλο. Ένας εκρηκτικός συνδυασμός.

Η πρόταση της εβδομάδας: Scary Stories to Tell In The Dark (2019)

Σκηνοθεσία: Αντρέ Όβρενταλ
Ηθοποιοί: Ζόι Μάργκαρετ Κολέτι, Μάικλ Γκάρζα, Γκάμπριελ Ρας
Είδος: Τρόμου, Μυστηρίου

Στο Μιλ Βάλεϊ, υπάρχει ένας μύθος που στοιχειώνει το χωριό και είναι σε έξαρση κάθε Halloween. Η οικογένεια Μπέλοους που κατοικούσε εκεί παλιότερα κι είχε εργοστάσιο χαρτιού, έφυγε για ανεξήγητα αίτια. Πριν φύγουν όλα τα μέλη της όμως, είχε πεθάνει η Σάρα Μπέλοους, η νεότερη κόρη που ζούσε κλειδωμένη σε ένα κρυφό δωμάτιο  και μακριά από τον κόσμο.

Η Σάρα είχε ένα τετράδιο όπου έγραφε τρομακτικές ιστορίες οι οποίες γίνονταν πραγματικότητα. Όταν η Στέλλα, ο Ραμόν, ο Τσακ, ο Όγκι, η Νάταλι και ο Όστιν βρεθούν στο στοιχειωμένο σπίτι των Μπέλοους και βρουν το τετράδιο της Σάρα, θα ξεκινήσει ένας κύκλος θανάτων ή εξαφανίσεων με θύματα τους ίδιους. Κάθε βράδυ θα χάνεται από ένας.

Στην προσπάθειά τους να ανατρέψουν κάπως τη μοίρα τους τα παιδιά, αφού βλέπουν τις ιστορίες να γράφονται από το φάντασμα της Σάρα εκείνη τη στιγμή και να γίνονται πράξη, θα έρθουν αντιμέτωπα με την κρυμμένη αλήθεια για τη Σάρα. Θα μάθουν αυτό που ήξερε και προσπαθούσε να πει στον κόσμο, αλλά τη φίμωναν οι δικοί της.

Το Scary Stories to Tell In The Dark είναι ένα καλό horror, αλλά σίγουρα όχι τόσο έντονο όσο θα το περιμέναμε. Όχι όσο γκιγιερμοντελτορικό θα το θέλαμε. Έχει πάντως τις στιγμές που πετάγεσαι από τη θέση σου, έχει το ανατρεπτικό της πλοκής με τη Σάρα και καταφέρνει να σε κρατήσει.


Keywords
ταινιες, in love, dei, τομ, λεμπ, love, singles, νέα, night, γκιρ, νελ, ντιν, δραμα, συλληψεις, rambo, blood, κυνηγός, μπεν, https, youtube, amy, halloween, www.youtube.com, Jorge Luis Borges, τελος ακινητων, Καλή Χρονιά, τελος του κοσμου, σιλά, ξανα, αργεντινη, ηγετης, θριλερ, ιταλικα, ιχνος, νελ, ντοκιμαντερ, ονειρα, σινεμα, dei, youtube, αγαπη, ααρον, αεροδρομιο, αιμα, αμερικη, αναμνησεις, βδομαδα, βιβλιο, βραδυ, γινει, γινονται, γκιρ, γονεις, δωσει, ευκαιρια, υπαρχει, εμα, ερχεται, ετων, εφυγε, τζιοβανι, εκδοσεις, κυνηγός, κυκλος, κωμωδια, λεφτα, λεμπ, μακρια, μαφια, μεξικο, μοιρα, μηχανακια, μορφη, μπεν, μυθος, μυστικα, ναπολη, νυχτα, ντιν, οικογενεια, ολα για ολα, ονομα, ουσια, παιδι, παιδια, πεμπτη, πνοη, πορτα, ραμπο, σιγουρα, σιγουρο, συλληψη, σπιτι, τομ, τιτλος, φυλακη, χρονικα, amy, blood, δαφνες, ελληνικα, love, ερωτευμενοι, halloween, ηρωας, in love, μεινει, μπεκαμ, night, παιχνιδι, rambo, singles, τετραδιο, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα