Οι RadioHead δεν καταλαβαίνουν από εκβιασμούς και απειλές: να πώς απάντησαν σε χάκερ

13:03 12/6/2019 - Πηγή: People

Μία δυσάρεστη έκπληξη έκρυβε η προηγούμενη εβδομάδα για τους Radiohead, καθώς 18 ώρες ακυκλοφόρητου υλικού κλάπηκε από την ηχογράφηση του κλασικού OK Computer και λίγες ώρες μετά είχαν να αντιμετωπίσουν και τις απειλές χάκερς.

Τι ζητούσαν; Ούτε λίγο ούτε πολύ 150.000 δολάρια. Όμως, οι Radiohead όχι μόνο δεν ενέδωσαν στον εκβιασμό, αλλά προχώρησαν οι ίδιοι στην άμεση κυκλοφορία του υλικού με τα έσοδα να πηγαίνουν στην περιβαλλοντική οργάνωση Extinction Rebellion.

«Πληρώνοντας 18 λίρες μπορείτε εσείς οι ίδιοι να διαπιστώσετε αν θα έπρεπε να είχαμε πληρώσει τα λύτρα», δήλωσε ο Τζόνι Γκρινγουντ, κιθαρίστας του σχήματος. Το OK Computer, που κυκλοφόρησε το 1997 θεωρείται η κορυφαία δισκογραφική στιγμή τoυς.

Ας σημειωθεί ότι από το εν λόγω υλικό αποκαλύπτεται η σκληρή δουλειά που είχαν κάνει οι Radiohead για τον δίσκο, καθώς οι φανατικοί μπορούν να ανακαλύψουν μια δωδεκάλεπτη εκτέλεση του Paranoid Android, το demo του Karma Police, πολλά ανέκδοτα ή ανολοκλήρωτα κομμάτια, αλλά και μια πρώτη εκδοχή του Exit Music, με τίτλο Poison και διαφορετικούς στίχους.

Αίσθηση έχει προκαλέσει και το σχόλιο του Γκρίνγουντ για το υλικό που –άγνωστο πώς- διέρρευσε. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι δεν ήταν μουσική για δημόσια κατανάλωση και ότι το αρχείο θα είναι διαθέσιμο μόνο για τις επόμενες 18 μέρες, έναντι 18 λιρών.  Όσο για την οργάνωση Extinction Rebellion τα μέλη του συγκροτήματος την αναφέρουν ως ένα «διεθνές κίνημα» που χρησιμοποιεί τη «μη βίαιη ανυπακοή» για να φέρει τα περιβαλλοντικά θέματα στο προσκήνιο και να τους δώσει στην πολιτική ατζέντα τη θέση που τους αξίζουν.

Με πληροφορίες από Wired, BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα