Ο δήμαρχος της Βενετίας απαγορεύει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους

15:36 4/9/2019 - Πηγή: People

Η Βενετία είναι μια από τις πιο τουριστικές πόλεις του κόσμου. Σε βαθμό που ο υπερπληθυσμός από τους τουρίστες να έχει αναγκάσει την δημαρχία να πάρει μέτρα για την κίνηση στο ιστορικό κέντρο και για το παρκάρισμα.

Ο Λουίτζι Μπρουνιάρο φαίνεται να πραγματοποιεί σημαντικό μεταρρυθμιστικό έργο στην πόλη του, ώστε να την κάνει ακόμα πιο φιλική στους τουρίστες, αλλά πολύ περισσότερο βιώσιμη για τους μόνιμους κατοίκους.

Έτσι, στο ετήσιο συνέδριο δημάρχων που έγινε στο Παλάτι των Δόγηδων, ο Μπρουνιάρο περιέγραψε την εμπειρία του από το ταξίδι του στο Τόκιο, μια πρωτεύουσα που έχει από

χρόνια καταργήσει το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και θα είναι ακόμα πιο αυστηρή εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν εκεί του χρόνου.

Ο Μπρουνιάρο εξήγγειλε πως θα φτιαχτούν ειδικοί χώροι για τους καπνιστές σε δημόσιους χώρους, ενώ θα αναζητηθεί και χορηγός για να διανείμονται σακούλες και φορητά τάσακια στους τουρίστες ώστε να μην πετάνε τις γόπες κάτω, συνήθεια που είναι προβληματική προς το περιβάλλον, αφού η γόπα χρειάζεται πέντε χρόνια για να αποσυντεθεί.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα ξεκινήσει από τις περιοχές υψηλής συγκέντρωσης πληθυσμού, όπως την πλατεία του Αγίου Μάρκου και το Ριάλτο και, σύμφωνα με τον Μπρουνιάρο, στοχεύει στο να παραμείνει καθαρή και η λιμνοθάλασσα, το σήμα κατατεθέν της Βενετίας.

Μάλιστα, είναι σημαντικό που αυτή η εξαγγελία και η επιμονή στην εφαρμογή της έρχεται από έναν δήμαρχο που καπνίζει τσιγάρο και πούρο. «Κι εγώ καπνίζω το πούρο μου, όμως προσπαθώ να το αποφύγω όταν βρίσκονται γύρω μου πολλοί άνθρωποι, ακόμη και σε ανοικτό χώρο» ανέφερε ο Μπουρνιάρο με συναίσθηση που σπάνια βρίσκεις σε καπνιστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα