Ντόναλντ Τραμπ: Η ιστορική παραπομπή του στη Γερουσία και η «σημαδεμένη τράπουλα» που θέλουν να αλλάξουν οι Δημοκρατικοί

15:05 19/12/2019 - Πηγή: People

Η λογική επικράτησε στο αμερικανικό Κογκρέσο και την αμερικανική κοινωνία εν γένει, αφού ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα κληθεί να υποστηρίξει τον εαυτό του ενώπιον της Γερουσίας για τα όσα έκανε με τον Ουκρανό ομόλογό του με στόχο να βλάψει τον Τζο Μπάιντεν και τον γιο του.

Εδώ και δύο μήνες είχε ξεκινήσει η διαδικασία για να παραπεμφθεί σε ουσιαστική δίκη και το βράδυ της Τετάρτης η ετυμηγορία του κοινοβουλίου κρίνει έκθετο τον Πρόεδρο.

Το πρόβλημα ξεκινάει από δω και πέρα. Όπως ορίζει το σύνταγμα

των ΗΠΑ, ο μόνος τρόπος να καθαιρεθεί ένας Πρόεδρος είναι με απόφαση πλειοψηφίας από τη Γερουσία. Εκεί όμως η πλειοψηφία ανήκει στους Ρεπουμπλικάνους, οι οποίοι ψήφισαν να μην παραπεμφθεί ο Τραμπ.

Με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και της παρακώλυσης του Κογκρέσου να τον βαραίνουν, ο Πρόεδρος Τραμπ θεωρείται προς το παρόν απίθανο να χάσει τη θέση του. Γι΄αυτό και η δίκη του δεν θα ξεκινήσει άμεσα, με τη Νάνσι Πελόζι και όλο το σώμα των Δημοκρατικών να έχουν ζητήσει συζήτηση με τους Ρεπουμπλικάνους ώστε να εξασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει φιλικά διακείμενη κρίση προς τον Τραμπ.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο Τραμπ θα είναι ο τρίτος Πρόεδρος που οδηγείται σε ακροαματική διαδικασία για παράνομες πράξεις μετά τον Μπιλ Κλίντον το 1996 και τον Άντριου Τζόνσον στα τέλη του 19ου αιώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα