Ντάρκο Κοβάσεβιτς: Το χρονικό της απόπειρας δολοφονίας του πρώην ποδοσφαιριστή

14:30 8/1/2020 - Πηγή: People

Σοκαρισμένος είναι ο αθλητικός κόσμος από το βράδυ της Τρίτης μετά την δολοφονική επίθεση προς τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς έξω από το σπίτι του στη Γλυφάδα. Ήταν γύρω στις 8 το βράδυ που έγινε η επίθεση και λίγο μετά έγινε γνωστή και στα μέσα.

Ο Κοβάσεβιτς είχε μόλις μπει στο αυτοκίνητό του όταν άκουσε πυροβολισμούς γύρω του και από ένστικτο έπεσε κάτω για να μην τον πετύχει η σφαίρα. Ήταν κατά τη διάρκεια της πτώσης του που τραυματίστηκε και οδηγήθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει από την αστυνομία στα μεγάλα ειδησεογραφικά

sites, η επίθεση στον πρώην ποδοσφαιριστή και νυν σκάουτερ του Ολυμπιακού δεν ήταν μια επίθεση εκφοβισμού, αλλά είχε στόχο να του αφαιρέσει την ζωή!

Η κίνηση του Κοβάσεβιτς να πέσει δεξιά ήταν σωτήρια, όχι μόνο γιατί δεν τον πέτυχε η σφαίρα, αλλά και γιατί έδωσε την εντύπωση στον θύτη πως είχε πετύχει τον στόχο του, δηλαδή τον είχε σκοτώσει. Για λίγα δευτερόλεπτα ο Σέρβος παλαίμαχος περίμενε ξαπλωμένος στην δεξιά μεριά του αυτοκινήτου του μέχρι που ο δράστης μπήκε στο Smart όχημα του και αποχώρησε.

Λίγο μετά τον πυροβολισμό η αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό για να βρει τον δράστη ή τους δράστες και προς το παρόν το μόνο εύρετρο είναι το καμένο όχημα της επίθεσης που εντοπίστηκε στον περιφερειακό του παλιού αεροδρομίου, κοντά στο Γκολφ Γλυφάδας.

Μάλιστα, φαίνεται το όχημα να ανήκει σε κάτοικο της Μεσσηνίας και να μην έχει κλαπεί, αλλά η αστυνομία θεωρεί πιθανό να έχει πλαστές πινακίδες για να μην αναγνωριστεί ο κάτοχος. Επιπρόσθετα, η ΕΛΑΣ έχει οδηγηθεί στο συμπέρασμα πως ήταν μια επίθεση οργανωμένη και επαγγελματική, από ανθρώπους της νύχτας, κι όχι κάτι συγκυριακό ή εν βρασμώ ψυχής.

Αυτή τη στιγμή η αστυνομία αναζητά υλικό από κάμερες, ενώ ψάχνει και πιθανούς αυτόπτες μάρτυρες. Έχει πάντως αποκλειστεί το ενδεχόμενο η επίθεση να έχει σχέση με το ποδόσφαιρο και την ιδιότητα του Ντάρκο Κοβάσεβιτς ή την σχέση του με τον Ολυμπιακό.

Τι υποστηρίζει ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς

Με την επίσημη κατάθεσή του στην αστυνομία να γίνεται σήμερα, ο 46χρονος μίλησε σε μέσα της Σερβίας, όπου φέρεται να επιβεβαίωσε ότι είδε δύο δράστες και υποστήριξε πως δεν έχει κανέναν εχθρό που να δικαιολογεί αυτή την πράξη. «Είδα κάποιον να βγαίνει έξω από το αυτοκίνητό του με το όπλο του και με πλησίασε. Ενστικτωδώς έπεσα στα δεξιά. Εκείνος με πυροβόλησε και μετά μπήκε στο αυτοκίνητο και έφυγε».

Δηλώσεις έκανε και ο αντιπρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ο Νέναντ Μπιέκοβιτς. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι σοκαρισμένος. Είναι κάτι που δεν ταιριάζει σε καμία περίπτωση με τον Ντάρκο. Δεν είναι ο τύπος που έρχεται σε συγκρούσεις. Το αντίθετο θα έλεγα. Άκουσα πως ο Ντάρκο είναι καλά και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Θέμα σε μεγάλα διεθνή μέσα η επίθεση

Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς ήταν ένας ποδοσφαιριστής με σημαντικό διεθνές κύρος και πολύ λογικά πολλά ξένα μέσα, αθλητικά και μη, ασχολήθηκαν με την απόπειρα δολοφονίας του. Corriere dello Sport, As, El Mundo Deportivo, Le Parisien, Sun και Mirror είναι μερικά από τα διεθνή πρακτορεία που είχαν εκτενή αναφορά στο συμβάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ντάρκο Κοβάσεβιτς,ntarko kovasevits