Νίκη και πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου για την Εθνική Ελλάδος

17:27 5/9/2019 - Πηγή: People

Μπορεί να πήγε η ψυχή μας στην κούλουρη μέχρι τα μισά του 4ου δεκαλέπτου, αλλά η Εθνική Ελλάδος κατάφερε με τρία σερί τρίποντα από Παπαπέτρου (2) και Πρίντεζη να θέσει τις βάσεις για τη νίκη με 103-7 απέναντι στη Νέα Ζηλανδία και την πρόκριση στους 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο αγώνας με τη Βραζιλία φαίνεται πως έδωσε κάποια μαθήματα στο προπονητικό επιτελείο και τους παίχτες και η Εθνική μπήκε

στο ματς με διάθεση να μην περιμένει το set παιχνίδι, αλλά να τρέξει και να τελειώσει επιθέσεις στα 8-10 δευτερόλεπτα, πριν προλάβει να στηθεί η αντίπαλη άμυνα.

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (24 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 6 ασίστ) μπροστάρη, η Εθνική Ελλάδος προηγήθηκε νωρίς με 11-4, αλλά η Νέα Ζηλανδία απάντησε με δικό της σερί και προηγήθηκε με 14-11. Το ματς πήγαινε κάπως έτσι μέχρι το τέλος της περιόδου με την Ελλάδα να κλείνει με 28-19 και να δείχνει ότι επιθετικά είναι καλά. Όλα όμως θα κρίνονταν στο δεύτερο ημίχρονο, αφού καλά ήταν στην επίθεση και με τη Βραζιλία στο πρώτο ημίχρονο.

Με το σκορ στο 20λεπτο να είναι 51-44, διαφαινόταν μεγάλο αμυντικό πρόβλημα για την Εθνική Ελλάδος, ειδικά πάνω στον Κόρι Γουέμπστερ που είχε 26 πόντους στο ημίχρονο. Με πέντε σερί πόντους του Καλάθη η ομάδα πήρε διαφορά 13 πόντων (64-51), αλλά την έχασε κι αυτή για να κλείσει το τρίτο δεκάλεπτο στο 71-66.

Στην 4η περίοδο ήρθε η στιγμή της εξιλέωσης και με τα τρία τρίποντα η Ελλάδα βρήκε το μαξιλαράκι που ήθελε. Από κει και μετά το παιχνίδι πήγε στη λογική των φάουλ, με την Ελλάδα να βαράει πολλές βολές, 7 στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα, και το τελικό σκορ 103-97 μας στέλνει στην επόμενη φάση.

Εκεί θα αντιμετωπίσουμε την Αμερική, στο ματς του Σαββάτου, και την Τσεχία τη Δευτέρα. Με δύο νίκες είμαστε στους 8. Με νίκη επί της Τσεχίας, θέλουμε να κάνει δύο ήττες η Βραζιλία και να έχουμε νικήσει με ένα πόντο παραπάνω την Τσεχία απ΄ό,τι οι Τσέχοι τη Βραζιλία. Με νίκη επί των ΗΠΑ το σενάριο είναι ακόμα πιο περίπλοκο.

Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο άγχος έφυγε και τώρα είναι μια ευκαιρία να πέσουν οι τόνοι που σηκώθηκαν αρκετά ψηλά από τη Βραζιλία και μετά.

Εκτός του πρώτου σκόρερ του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο Ιωάννης Παπαπέτρου κατέδειξε τον λάθος τρόπο χρήσης του από τον προπονητή στα πρώτα δύο ματς, σκοράροντας 16 πόντους, σε αντίθεση με τον τραγικό Παπανικολάου. Άξιοι συμπαραστάτες επιθετικά και οι Καλάθης (14π., 4ρ., 5ασ., 2 λ., 3κλ.) και Πρίντεζης (13π., 3ρ.), με τον Καλάθη όμως να είναι κακός αμυντικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα