Νάνα Μούσχουρη: Βραβεύτηκε με το παράσημο του «Ταξιάρχη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής»

16:14 12/7/2019 - Πηγή: People

Το παράσημο του «Ταξιάρχη του Εθνικού Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής» παρέλαβε χθες, Πέμπτη 11 Ιουλίου, η Νάνα Μούσχουρη από τον Γάλλο Πρέσβη στην Ελλάδα κύριο Christophe Chantepy.

Αυτή είναι η ανώτατη διάκριση της Γαλλικής Δημοκρατίας που απονέμεται σε πολίτη άλλης χώρας. Ο πρέσβης της Γαλλίας εξήρε το έργο της Νάνας Μούσχουρη και την προσφορά

της στον τόσο στον Γαλλικό όσο και τον Ελληνικό πολιτισμό αλλά και την ιδιαιτέρως σημαντική προσφορά της στην UNICEF ως πρέσβειρα καλής θελήσεως.

Η διεθνούς φήμης καλλιτέχνιδα, ευχαρίστησε τόσο στα Γαλλικά όσο και στα Ελληνικά την Γαλλία για όσα τις έχει προσφέρει τα τελευταία 58 χρόνια. Από τότε δηλαδή που αποφάσισε να φύγει από την Αθήνα και να μετακομίσει στην Γαλλία την οποία θεωρεί πλέον δεύτερη πατρίδα της. Τόνισε όμως, πως η ταυτότητά της ήταν και παραμένει ελληνική και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

Το παρών στην λαμπερή τελετή της βράβευσής της, έδωσαν πολλοί από τους φίλους της, ανάμεσά τους και οι : Η πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο πρέσβης ε.τ. Γιώργος Γεννηματάς με τη σύζυγό του Αθηνά Κρητικού , η πρέσβης της Ελλάδας στην Γαλλία Αγλαΐα Μπαλτά, η Άννα Νταλάρα, ο Μίμης Πλέσσας, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μάκης και η Μαργαρίτα Μάτσα, η Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, η Λίζα Έβερτ, ο Γιώργος Περρής, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Άρης Δαβαράκης, η Αγαθή Δημητρούκα, η Λιλή Ελευθερίου, ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος κ.α.

Η τελετή έλαβε χώρα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο κτήριο της Γαλλικής Πρεσβείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η διάκριση είναι η τέταρτη για τη διεθνή Ελληνίδα τραγουδίστρια που της απονέμεται από τη Γαλλία. Είχαν προηγηθεί οι διακρίσεις του «Ιππότη των Γραμμάτων και Τεχνών»  το 1986 , του «Ιππότη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής» το 1997 και του «Αξιωματούχου της Λεγεώνας της Τιμής» το 2007.

Keywords
Τυχαία Θέματα