Μαρία Κορινθίου: «Η οικογένειά μας είναι μια γροθιά»

13:51 21/5/2019 - Πηγή: People

Τρίτη απόγευμα, στην περιοχή του Ταύρου. Βρίσκομαι έξω από το νυχτερινό κέντρο Ακτή Πειραιώς, όπου σε λίγη ώρα θα βγει ζωντανά η εκπομπή Αλ Τσαντίρι Νιουζ. Η Μαρία Κορινθίου είναι καλεσμένη του Λάκη Λαζόπουλου. Μολονότι η μέρα της ξεκίνησε με μια τροφική δηλητηρίαση, εμετούς και ζαλάδες, εκείνη πήγε κανονικά το πρωί στη φωτογράφιση για το People και δεν ανέβαλε κανένα ραντεβού της, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα τη συνέπεια και τον επαγγελματισμό της.

Συνεπής, όμορφη, χαλαρή και μελαχρινή (!), με υποδέχεται στο καμαρίνι της και βουλιάζουμε κατευθείαν στον αναπαυτικό καναπέ. Rec.

Μόλις χθες επέστρεψες από την Αμερική. Πως πέρασες;

Είχαμε πάει για διακοπές. Έχω συγγενείς εκεί, τα πρώτα μου ξαδέλφια, τη θεία μου, τη νονά μου. Πήγαμε στο Νιου Τζέρσεϊ, αλλά και στη Νέα Υόρκη. Σπούδασα και έζησα στην Αμερική για έξι χρόνια, οπότε όταν πηγαίνω είναι σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου.

Δεδομένης της οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2009, σκεφτήκατε κάποια στιγμή να μετακομίσετε εκεί με τον Γιάννη και το παιδί;

Η αλήθεια είναι πως αφού γύρισα από την Αμερική σκεφτόμουν σοβαρά να επιστρέψω, αλλά έμεινα έγκυος. Οπότε το σχέδιο δεν ευοδώθηκε! Η ζωή τα έφερε εντελώς διαφορετικά. Ο ερχομός της Ισμήνης τον Νοέμβριο του 2008 άλλαξε τη ζωή και την καθημερινότητά μου ριζικά. Την οικογένειά μας, όμως, στην Αμερική, την αγαπάμε πολύ και προσπαθούμε να πηγαίνουμε συχνά. Την τελευταία φορά που τους είχαμε δει ήταν πριν από δύο χρόνια.

Μια και μιλάμε για Αμερική, μαθαίνω πως θα συμμετάσχεις στο cast μιας αμερικανικής ταινίας…

Πρόκειται για αμερικανική και καναδική παραγωγή. Είναι μια κωμωδία, με τίτλο Red Door and Lemon Tree, τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στην Κρήτη και θα ξεκινήσουν τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Είμαι ενθουσιασμένη για τη συγκεκριμένη συνεργασία και περιμένω πώς και πώς να ξεκινήσουμε.

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη Νεράιδα και το Παληκάρι. Μάλιστα, από ξανθιά έγινες ξανά μελαχρινή.

Όταν μου ανατέθηκε ο συγκεκριμένος ρόλος ήξερα πως θα αλλάξω το χρώμα των μαλλιών μου. Το άξιζε, εξάλλου, το Κατερινιώ. Θα ήταν εύκολο για μένα αλλά πολύ «λίγο» να έβαζα μια περούκα ή να ανέβαινα στη σκηνή με το δικό μου χρώμα μαλλιών. Το Κατερινιώ που γνωρίζουμε και αγαπάμε είχε μια συγκεκριμένη εικόνα, εκείνη της αξέχαστης Αλίκης Βουγιουκλάκη. Έτσι, η αλλαγή στο χρώμα των μαλλιών ήταν μονόδρομος.

photo credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

Τώρα που επανήλθες στο προηγούμενο χρώμα, αναρωτιέμαι αν αυτό το βάψε-ξαναβάψε σε ταλαιπώρησε.

Με ταλαιπώρησε πολύ. Έγινε μια ολόκληρη διαδικασία, καθώς έχω πολύ σκούρο χρώμα μαλλιών. Έκανα αρκετά ντεκαπάζ για να ανοίξει και πέρασα πολλές ώρες στα κομμωτήρια. Και δεν είμαι και από τις γυναίκες που πηγαίνουν συχνά στο κομμωτήριο.

Πέρα από τον ρόλο, άρεσες ως ξανθιά στους δικούς σου ανθρώπους;

Στην αρχή τούς ξένισε πολύ, διότι δεν ήμουν εγώ. Στην πορεία, άρχισα να το δέχομαι κι εγώ πάνω μου, μέχρι που ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις και το επανέφερα.

Ό,τι και να κάνεις σε αυτή τη δουλειά, από το να φορέσεις ένα τολμηρό φόρεμα επί σκηνής μέχρι να βάψεις τα μαλλιά σου, γίνεται θέμα συζήτησης στις τηλεοπτικές εκπομπές. Τι συμβαίνει με σένα;

Ξέρεις τι γίνεται; Στην καθημερινότητά μου είμαι ένας ήσυχος και ήρεμος άνθρωπος, δεν μου αρέσει η βαβούρα. Από την άλλη, το γεγονός ότι μπορεί να κάνω κάτι και να σχολιαστεί δεν υπάρχει περίπτωση να με εμποδίσει να το κάνω. Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά δεν έχει περπατήσει το δικό μου μονοπάτι και ούτε το περπατάει. Δεν ζει μαζί μου, δεν με ξέρει και δεν με αφορά.

Ένα συνηθισμένο σχόλιο που γίνεται αφορά τα εξώφυλλα που κάνεις – καλή ώρα! Εξώφυλλα που για άλλους είναι πολλά, για άλλους προκλητικά.

Είναι κακό να κάνω εξώφυλλα;

Όχι, αλλά μήπως έχεις υπερεκτεθεί στα media;

Το κάθε εξώφυλλο γίνεται για κάποιον λόγο. Πάντα υπάρχει θέμα. Γνωρίζω πως αυτά που κάνω και λέω σχολιάζονται, αλλά η πρόθεσή μου δεν είναι να προκαλέσω. Αν το ήθελα, θα το είχα κάνει. Απλά αισθάνομαι πως γίνομαι πόλος έλξης για συζήτηση. Δεν μπορώ να σου εξηγήσω γιατί συμβαίνει αυτό. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα: Έπειτα από πάρα πολύ καιρό, έναν χρόνο περίπου, ανέβασα στο Instagram μια φωτογραφία με τον Γιάννη που είμαστε αγκαλιά. Ένα από τα σχόλια έγραφε: «Αμάν πια. Βαρεθήκαμε να σας βλέπουμε». Ένα εντελώς άκυρο σχόλιο, που δεν βασίζεται στην πραγματικότητα. Παλαιότερα απαντούσα. Πλέον, στα κακόβουλα και υβριστικά σχόλια, κάνω κατευθείαν «block».

photo credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

Το Instagram είναι πηγή εσόδων για σένα;

Βέβαια. Λειτουργεί και ως δουλειά για μένα, αλλά και ως μέσο επικοινωνίας με τον κόσμο. Με το Instagram είσαι μάνατζερ του εαυτού σου και δεν έχεις ανάγκη κανέναν. Το θέμα είναι να ξέρεις πως να το χειριστείς.

Εσύ θεωρείς πως το χειρίζεσαι σωστά;

Το χρησιμοποιώ για να προωθήσω τη δουλειά μου, το brand με τα ρούχα μου. Οι αναρτήσεις μου αφορούν ως επί το πλείστον την επαγγελματική και όχι την προσωπική μου ζωή.

Έχει γίνει ποτέ αφορμή το Instagram για να τσακωθείτε με τον Γιάννη;

Όχι, ούτε καν! Έχει τύχει, όμως, να συγχυστώ πολύ εξαιτίας του Instagram. Πρόσφατα ανέβασα δύο φωτογραφίες από την καμπάνια με τα ρούχα μου (σ.σ. Maria Korinthiou Collection). Ειδικά στη μία, όπου φοράω μια μπλούζα και φαίνεται το εσώρουχο, έγραψε μια χρήστης «Πάλι τα πέταξες όλα έξω;». Δέχτηκα αρκετά προσβλητικά και υβριστικά σχόλια. Δεν είμαι άνθρωπος που θέλει να του χαϊδεύουν τα αυτιά, αλλά απαιτώ σεβασμό ακόμα στα social media. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να βρίζει χυδαία και να μη σέβεται. Πλέον, αντί να συγχύζομαι, προτιμώ να μπλοκάρω τέτοιου είδους λογαριασμούς.

Έχεις καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος;

Αρκετές φορές, για περιστατικά όπου αισθάνομαι ότι ίσως υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για τη σωματική μου ακεραιότητα. Πριν από έξι μήνες με παρενόχλησαν έξω από το σπίτι μου και μετά κάποιος μού έστειλε ένα μήνυμα στο Instagram ισχυριζόμενος ότι γνωρίζει ποιος ήταν ο δράστης. Λογικό ήταν να αποταθώ αμέσως στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι πως αυτή η Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας μπορεί πολύ εύκολα να μάθει ποιος ή ποια μπορεί να κρύβεται πίσω από έναν ανώνυμο λογαριασμό.

Ο άνθρωπος που σε παρενόχλησε βρέθηκε από την αστυνομία;

Όχι ακόμα. Ύστερα από αυτό το περιστατικό, φοβόμουν αρχικά να κυκλοφορήσω μόνη. Βέβαια, πήραμε μέτρα ασφαλείας. Βάλαμε περισσότερες κάμερες στο σπίτι, αλλά και εξελιγμένο συναγερμό ώστε να αισθανόμαστε περισσότερο ασφαλείς.

Θέλω να αφήσουμε τη Μαρία Κορινθίου του θεάτρου, του κινηματογράφου, του Instagram και να μιλήσουμε για την καθημερινότητα της Μαρίας.

Η καθημερινότητά μου μεταβάλλεται κάθε χρόνο ανάλογα με τις υποχρεώσεις και το πρόγραμμα της Ισμήνης. Μέχρι να γίνει η κόρη μου 6 ετών ήμουν σπίτι μαζί της. Είχα μόνο θέατρο και καμία άλλη επαγγελματική υποχρέωση. Μόλις την κοίμιζα, έκανα πρόβες. Πλέον, μπορώ να κάνω πολλά πράγματα όσον αφορά τα επαγγελματικά μου, αλλά δεν παύω να είμαι και μια μαμά που θα σηκωθεί κάθε μέρα στις 6.30 το πρωί, θα ετοιμάσει το παιδί της για το σχολείο και θα το βάλει στο σχολικό. Από τις 8.00 μέχρι τις 4.00, που η Ισμήνη είναι στο σχολείο, θα κανονίσω να βάλω όλα τα ραντεβού για τη δουλειά μου. Στις 4.00 είμαι πάντα στο σπίτι για να την παραλάβω, να της μαγειρέψω και να κάτσουμε να διαβάσουμε.

photo credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

Τώρα που η Ισμήνη αντιλαμβάνεται ότι οι γονείς της είναι αναγνωρίσιμοι, πώς το διαχειρίζεται στο μυαλουδάκι της;

Όταν ήταν πιο μικρή και μας ρωτούσε «Τι είναι ηθοποιός;» της έλεγα πως είναι αυτός που λέει παραμύθια στον κόσμο. Η Ισμήνη αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για να γράψω το παιδικό βιβλίο με τίτλο Η Παραμυθοποιός, το οποίο θα κυκλοφορήσει τέλη Μαΐου από τις Εκδόσεις Υδροπλάνο. Η συγκεκριμένη ιστορία έχει διαλόγους και ατάκες που έχουν ειπωθεί από μένα και την Ισμήνη. Μάλιστα, μέρος των εικονογραφήσεων του βιβλίου το έχει επιμεληθεί η ίδια η Ισμήνη και είμαι πολύ περήφανη για αυτό. Επιστρέφοντας σε αυτό που με ρώτησες, θυμάμαι πως όταν ήταν πιο μικρή και ο κόσμος ερχόταν και προσπαθούσε να την προσεγγίσει δεν της άρεσε καθόλου. Δεν μπορούσε να διαχειριστεί το πώς κάποιοι άνθρωποι που θαυμάζουν τη μαμά και τον μπαμπά της μπορούν να έρχονται να της μιλάνε. Ακόμα και στον δρόμο, όταν έβλεπε φωτογράφους, τους φώναζε και κρυβόταν. Δεν τους ήθελε καθόλου. Εμείς, ως γονείς, οφείλαμε να την προστατέψουμε και είχαμε εξαρχής στείλει επιστολή στα περιοδικά να μη φαίνεται το παιδί. Αυτό ήταν κάτι που σεβάστηκαν τα ΜΜΕ.

Σε λίγους μήνες θα γίνει 11 ετών. Πώς αντιμετωπίζει το κομμάτι της αναγνωρισιμότητάς σας;

Τα τελευταία δύο χρόνια αντιλαμβάνεται πολλά πράγματα. Κάποια στιγμή έπεσε στα χέρια της ένα περιοδικό όπου ήμασταν όλοι μαζί και εκείνη είχε pixels στο πρόσωπο και την ενόχλησε. Μου είπε «Γιατί το δικό μου πρόσωπο είναι θολό;». Το πήρε σαν απόρριψη, αλλά της εξήγησα πώς έχουν τα πράγματα και ότι όλο αυτό γίνεται για να την προστατέψουμε. Της φάνηκε περίεργο όταν πήγε ο Γιάννης στο σχολείο της και τον χαιρέτησαν οι συμμαθήτριές της. Τις κοιτούσε περίεργα και όταν την πήρε να φύγουν του είπε «Είσαι διάσημος;». Γενικά, τόσο εγώ όσο και ο Γιάννης την έχουμε προστατέψει πολύ από το κομμάτι των media και αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε μέχρι να μεγαλώσει.

Μιλάς για την Ισμήνη και λάμπουν τα μάτια σου.

Μα είναι η πρωταγωνίστρια της ζωής μου και προσπαθώ να τη διαπαιδαγωγήσω και να τη θωρακίσω όσο πιο καλά μπορώ, διότι γνωρίζω πως και εκείνη θα αντιμετωπίσει στο μέλλον πυρά σε όποιο επάγγελμα κι αν κάνει, όπως όλοι οι άνθρωποι. Της εξηγώ επίσης πως ορισμένοι μπορεί να μη συμπαθούν τη μαμά και τον μπαμπά και πως αυτό δεν πρέπει να τη στενοχωρεί. Κι αυτό διότι ξέρει καλύτερα από όλους ποιοι είναι οι γονείς της. Η Ισμήνη γνωρίζει πως η οικογένειά μας είναι μια γροθιά. Σε αυτό το σημείο πρέπει να σου πω ότι με τον Γιάννη είχαμε πάντα κοινή γραμμή στη διαπαιδαγώγησή της – με μόνη εξαίρεση το γεγονός ότι κάποιες φορές τής έδινε κρυφά σοκολάτα χωρίς να το ξέρω!

Η Ισμήνη σάς έχει ζητήσει αδελφάκι;

Μας το ζητούσε επίμονα μέχρι και πρόπερσι, σε σημείο να με κάνει να νιώθω τύψεις που δεν της έχουμε κάνει. Τα τελευταία, όμως, δύο χρόνια αυτό έχει αλλάξει. Μας λέει με νάζι «Δεν θέλω αδελφάκι, γιατί εγώ είμαι το μονάκριβό σας. Κι αν αποκτήσω αδελφάκι, δεν θα είμαι πια το μονάκριβό σας».

Με τον Γιάννη το είχατε σκεφτεί στο παρελθόν να μεγαλώσετε την οικογένειά σας;

Όλα για κάποιο λόγο γίνονται ή δεν γίνονται. Μετά τη γέννηση της Ισμήνης πέρασα επιλόχειο κατάθλιψη και μέσα μου δεν ήθελα να προχωρήσω σε δεύτερη εγκυμοσύνη. Όταν την ξεπέρασα, και η Ισμήνη ήταν πλέον στο δημοτικό, επαναδραστηριοποιήθηκα στη δουλειά μου και έδωσα εκεί βαρύτητα. Τώρα την ενέργειά μου τη μοιράζω τόσο στην επαγγελματική όσο και στην προσωπική μου ζωή, κάτι που δεν γινόταν πριν, καθώς όλο το βάρος το είχα ρίξει στο παιδί.

photo credit: Στέφανος Παπαδόπουλος

Με τον Γιάννη είστε ζευγάρι δώδεκα χρόνια. Ο γάμος σας έχει περάσει κάποια σοβαρή κρίση μέσα σε αυτό το διάστημα;

Σε οποιαδήποτε ανθρώπινη σχέση, είτε φιλική, είτε γονεϊκή, είτε ερωτική, θα υπάρξει κάποια στιγμή κρίσης. Στη δική μας περίπτωση, υπήρχαν στιγμές ρήξης και καθημερινής διαφωνίας. Μπορεί δηλαδή κάποιες μέρες να μην ήμασταν καλά μεταξύ μας, του τύπου «Σήμερα ας μην πολυμιλήσουμε». Είμαστε τρελοί, αλλά το βρίσκουμε! Όταν βλέπω πως ο Γιάννης έχει νεύρα, του λέω «Άσε με, δεν έχω όρεξη, πάω να κοιμηθώ». Όταν είμαι εγώ τσιτωμένη, θα κάνει μια συγκεκριμένη γκριμάτσα και θα μου πει «Όχου, νεύρα έχεις; Ηρέμησε». Με λίγα λόγια, ο ένας έχει βρει τα κουμπιά του άλλου.

Είσαι ακόμα ερωτευμένη μαζί του;

Είμαι, αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι στο παρελθόν. Πάντα θα τον πάρω να δω τι κάνει αν περάσει αρκετή ώρα από την τελευταία φορά που μιλήσαμε. Κι αν δεν σηκώσει το τηλέφωνο, θα ξαναπάρω! Ακόμα τον ζηλεύω και με ζηλεύει, σε υγιή πλαίσια.

Ετοιμάζεις ταινία, βιβλίο και περιοδείες με τη Νεράιδα και το Παληκάρι. Στην τηλεόραση ως παρουσιάστρια θα σε δούμε; Τα κανάλια σε θέλουν!

Κάθε χρόνο μού γίνονται προτάσεις για τηλεόραση, αλλά επιμένω στο «όχι». Φέτος, δεν μου έχει γίνει ακόμα, αλλά συνήθως αυτά έρχονται τον Ιούνιο. Κάποια στιγμή θα κάνω, αν αυτό που μου προταθεί με αντιπροσωπεύει.

Keywords
μαρια, οικογενεια, δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, νιουζ, people, rec, νέα, ελλαδα, red, tree, κρητη, αθηνα, θεσσαλονικη, photo, media, instagram, block, θεατρο, μαΐου, μμε, σοκολατα, υγιή, κινηση στους δρομους, αλ τσαντιρι νιουζ, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, βασιλικος γαμος, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, σχεδιο αθηνα, βουγιουκλακη, η ζωη, ξανα, instagram, το θεμα, αλ τσαντιρι, γαμος, δουλεια, εγκυμοσυνη, θεμα, καταθλιψη, μμε, πειραιως, περιοδικα, περιεργα, προγραμμα, ρουχα, τηλεοραση, τηλεφωνο, φωτογραφιες, φωτογραφια, ωρα, people, αγκαλια, ακτη πειραιως, ακυρο, αμερικη, ανθρωπος, αξιζε, απλα, αυτια, αφορμη, βιβλιο, γεγονος, γινει, γινεται, γινονται, γονεις, γροθια, γυρισματα, δικη, δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, δωδεκα, εγκυος, εγινε, ευκολο, ευκολα, ειπε, υπαρχει, ειπωθει, ελξης, ενεργεια, εξι, ερχονται, ετων, ζαλαδες, ζωη, ζωης, υγιή, ιδια, υπηρεσια, υπηρχαν, ησυχος, ισμηνη, εικονα, νιουζ, καμερες, εκδοσεις, κομμωτηρια, κωμωδια, κομμωτηριο, λογια, λογο, μαΐου, μαλλια, μαμα, ματια, μηνες, ναζι, νεα υορκη, νευρα, νονα, ντεκαπαζ, παντα, ομορφη, παραμυθια, παιδι, πηγη, πρωι, ραντεβου, ρολο, συζητηση, σπιτι, σχεδιο, σχολειο, σχολια, τυψεις, φορα, χρωμα, χρωμα μαλλιων, ωρες, δικαιωμα, εκπομπες, εσωρουχο, κομματι, κρυφα, media, rec, red, σκηνη, tree, θεια, ξεκινησε, χερια, ζευγαρι
Τυχαία Θέματα