End of Game {SPOILERS}: Τέσσερα ερωτήματα που έμειναν αναπάντητα στο φινάλε του Game of Thrones

13:51 21/5/2019 - Πηγή: People

Τίτλοι τέλους για τη δημοφιλή σειρά Game of Thrones, αλλά όχι και για τις απορίες που γέννησε το τελευταίο επεισόδιο στους fans της σειράς.

Συνοπτικά να αναφέρουμε {SPOILERS} ότι στο φινάλε της σειράς η Daenerys εγκαθιδρύει την τυραννία της κηρύσσοντας πόλεμο κατά της …τυραννίας, ο Tyrion θρηνεί για τα αδέλφια του Jamie και Cersei, και η Dany τον συλλαμβάνει για προδοσία. Ο φυλακισμένος Tyrion πείθει τον Jon Snow να βάλει ένας τέλος στην

τυραννία της Daenerys και εκείνος είναι που βάζει το μαχαίρι στην καρδιά της «βασίλισσάς του». Ο Drogon αντιδρά στον θάνατο της «μητέρας» του καίγοντας τον Iron Throne και πετάει μακριά παίρνοντας μαζί του πτώμα της Dany.

Οι άρχοντες και οι αρχόντισσες του Westeros συγκεντρώνονται στο King’s Landing για να αποφασίσουν για τον νέο βασιλιά και αυτός είναι ο Bran, μετά από τη σύσταση του Tyrion. Ο Tyrion γίνεται το «χέρι του», η Sansa «βασίλισσα του Βορρά», η Arya δηλώνει την πρόθεση της να ταξιδέψει προς την άγνωστη Δύση και ο Jon Snow επιστρέφει στην Night’s Watch.

Και μπορεί η ιστορία να ολοκληρώθηκε, με τα πρόσωπα να ακολουθούν τον δρόμο που γράφτηκε γι’ αυτούς, όμως υπάρχουν ερωτήματα που έμειναν «ανοιχτά» και οι τηλεθεατές φρόντισαν να διατυπώσουν στα social media.

Η σεναριακή εξέλιξη, εξάλλου, της τελευταίας σεζόν του Game Of Thrones κρίθηκε αυστηρά από τους fans της σειράς καθώς όλα μοιάζουν να έγιναν πολύ γρήγορα και οι χαρακτήρες, που είδαμε να «χτίζονται» σταδιακά μέσα σε εφτά σεζόν, μεταμορφώθηκαν σε κάτι άλλο μέσα σε ελάχιστα επεισόδια.

Ποια, όμως, είναι τα 4 ερωτήματα- σεναριακές «τρύπες»- που κυριάρχησαν αναφορικά με το φινάλε της σειράς:

Ο Jon ως Targaryen

Η πραγματική ταυτότητα του Jon Snow μας απασχόλησε εκτενώς πολύ πριν επιβεβαιωθεί στην 7η σεζόν της σειράς. Ωστόσο, φαίνεται πώς το αληθινό dna του Jon φάνηκε χρήσιμο μόνο τη στιγμή που ο Drogon μπροστά στον θάνατο της «μητέρας» του, Daenerys, βάζει φωτιά στον Σιδηρούν Θρόνου και αποφεύγει να κάψει ζωντανό τον δολοφόνο της. Kαμία προσπάθεια από την «τρελαμένη» Dany να εξαφανίσει τη μεγαλύτερη απειλή απέναντί της, τον πραγματικό διάδοχο, πριν κάτσει στον θρόνο, καμία αναφορά στο συμβούλιο των Αρχόντων για το μόνιμο διάδοχο του θρόνου. Ο Jon Snon μπορεί να είναι ο Aegon Targaryen αλλά επέστρεψε στη Night Watch. Τελεία.

H Night’s Watch

Το ερώτημα είναι απλό: τι χρησιμότητα έχει πια η Night’s Watch, αφού εξαφανίστηκαν οι White Walkers; Την απάντηση δίνει ο Tyrion στον Jon Snow: «Ο κόσμος πάντα θα έχει ανάγκη από ένα μέρος για να καταφεύγουν οι μπάσταρδοι και οι πληγωμένοι άντρες». Κοινώς, το σενάριο κράτησε τη Νυχτερινή Φρουρά για να έχουμε κάπου να στείλουμε τον διαλυμένο συναισθηματικά Jon;

Ο θάνατος του Jamie και της Cersei

Πώς κατάφερε ο Tyrion να βρει τα πτώματα τους τόσο εύκολα; Δεν υποτίθεται ότι είχαν καταπλακωθεί από τόνους συντρίμμια;

Τα πάντα για την Arya

To πώς καταλήγει ο χαρακτήρας της Arya είναι από τα μεγάλα «Wtf?» των τηλεθεατών. Πώς μπορεί μια εκπαιδευμένη δολοφόνος, το πρόσωπο που σκότωσε τον Night King και έφτασε στο King’s Landing για να δολοφονήσει μία ακόμα βασίλισσα, να καταλήγει … απλά «Χριστόφορος Κολόμβος»;

Keywords
Τυχαία Θέματα