Λίνα Κοεμτζή: Βρέθηκε ο αποστολέας των εκβιασμών προς τη φοιτήτρια που αυτοκτόνησε το 2016

14:56 28/8/2019 - Πηγή: People

Ήταν ένα βράδυ του 2016 όταν η Λίνα Κοεμτζή αποφάσισε  να δώσει τέλος στη ζωή της πέφτοντας από το δωμάτιο όπου διέμενε στις φοιτητικές εστίες του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από την πρώτη στιγμή, οι γονείς της και η φίλη της υποστήριζαν ότι δεν ήταν μια αυτοκτονία κοπέλας που ήταν σε κατάθλιψη ή για κάποιον άλλο ενδογενή λόγο. Υπήρχε ηθικός αυτουργός πίσω απ΄αυτή την πράξη. Κι αυτός εκβίαζε για καιρό τη Λίνα με υλικό που είχε στην κατοχή του και περιελάμβανε προσωπικές στιγμές της, φωτογραφίες και βίντεο.

Η φίλη της, που δούλευαν μαζί και ήταν η τελευταία που την είχε δει πριν πεθάνει, βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Υπό τον φόβο ο δράστης ή οι δράστες να της κάνουν κάποιο κακό, παραιτήθηκε και έφυγε από τη Θεσσαλονίκη λίγο καιρό μετά.

Όλα αυτά τα χρόνια η αστυνομία δούλευε όσο πιο αθόρυβα γινόταν και με στοιχεία που συνέλεγε από την οικογένεια της Λίνας.

Ώσπου φτάνουμε στο σήμερα. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος φαίνεται πως ταυτοποίησε τον αποστολέα των απειλητικών μηνυμάτων που στέλνονταν μέσω ψεύτικου προφίλ στο Facebook στην αδερφή και την ξαδέρφη της Λίνας.

Πρόκειται για μηνύματα που τους ζητούσαν με απειλητικό τρόπο να σταματήσουν να ξεψαχνίζουν την υπόθεση για να μην έχουν το ίδιο τραγικό τέλος οι ίδιες ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας.

«Δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Πάει η Λίνα, θες να χάσετε και άλλα μέλη; Μην είστε απόλυτοι ότι είναι αθώα, δεν ξέρετε τι μπορεί να έκανε. Σταματήστε το. Θα σας βρει μεγάλο κακό λέμε» είναι κάποιες ενδεικτικές φράσεις από τα μηνύματα.

Απειλή που αν έχει βάση, σημαίνει πως η αυτοκτονία της Λίνας Κοεμτζή έχει και φυσικό αυτουργό, εκτός από ηθικό ή ηθικούς.

Παράλληλα, αναμένεται να ακολουθηθεί η επίσημη διαδικασία ώστε η φίλη της να δώσει συμπληρωματική κατάθεση με όλα όσα γνωρίζει σχετικά με τον εκβιασμό που δεχόταν η Λίνα Κοεμτζή. Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, σύντομα θα κληθεί από τις βρετανικές αρχές, μιας και κατοικεί στο Λονδίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα