Κάτι μας θυμίζουν: Τα τραγούδια–«αντιγραφές» της Eurovision 2019

20:42 18/5/2019 - Πηγή: People

Λίγο πριν την έναρξη του αποψινού τελικού της Eurovision, ρίχνουμε μια ματιά στις φετινές συμμετοχής που μας θύμισαν …κάτι. Σύμφωνα με τους Eurofans, τρία τραγούδια που συμμετέχουν φέτος μοιάζει να έχουν αρκετά κοινά στοιχεία με προηγούμενες συμμετοχές είτε στη μουσική τους είτε στη σκηνική τους παρουσία. Ποια είναι αυτά;

KEiiNO – Spirit In The Sky (Νορβηγία 2019)

Η Νορβηγία εκπροσωπείται στη φετινή Eurovision

από τους KEiiNO και το τραγούδι «Spirit in the sky». Το συγκρότημα διαγωνίστηκε στον β’ ημιτελικό και κατάφερε να διεκδικήσει ένα από τα δέκα εισιτήρια για τον τελικό.

Από τις πρώτες μέρες που ανακοινώθηκε πως το τραγούδι «Spirit in the sky» θα εκπροσωπήσει τη Νορβηγία, πολλοί ήταν οι Eurofans που σχολίασαν στο Youtube πώς το ρεφρέν του τραγουδιού είναι σχεδόν ολόιδιο με το τραγούδι «Monsters» της Saara Alto που εκπροσώπησε τη Φινλανδία στον περσινό διαγωνισμό.


Luca Hänni – She Got Me (Ελβετία 2019)

Το «She got me» είναι το τραγούδι του Luca Hänni που εκπροσωπεί την Ελβετία στον φετινό διαγωνισμό.

Ο τραγουδιστής με τη ξεσηκωτική του χορογραφία και τις φωτιές στη σκηνή μοιάζει να έχει αντιγράψει σε αρκετά σημεία τη περσινή εμφάνιση της Ελένης Φουρείρα με το «Fuego».

Δεν θεωρείται απίθανο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο καθώς τόσο τη φετινή εμφάνιση της Ελβετίας όσο και την περσινή της Κύπρου έχει σκηνοθετήσει η ίδια χορογράφος, η Sacha Jean Baptiste.


Anna Odebescu – Stay (Μολδαβία 2019)

Μπορεί η Μολδαβία να μην πέρασε στον τελικό της Eurovision, ωστόσο όταν έκανε τη πρώτη της πρόβα στη σκηνή, αρκετοί ήταν αυτοί που έκαναν λόγο για τις ομοιότητες στη σκηνική της παρουσία με τη συμμετοχή της Ουκρανίας το 2011 με την Mika Newton και το «Angel», όπου και τότε υπήρχαν σχέδια σε άμμο.

Λίγο μετά την εμφάνιση της Anna Odobescu δεκάδες μηνύματα πλημμύρισαν τον προσωπικό λογαριασμό της Mika στο Instagram, με την ίδια να παίρνει θέση απαντώντας:

«Τι να πω παιδιά χρησιμοποίησε την ίδια ιδέα που είχαμε το 2011. Ειλικρινά, αν την ενέπνευσε κι αποφάσισε να πάει με σχεδόν την ίδια εμφάνιση που είχα, τότε καλή τύχη, τι μπορώ να πω; Είναι αστείο γιατί φαίνεται σχεδόν πανομοιότυπη και έφερε ακόμη και την Kseniya μαζί».

Η Kseniya Simonova είναι η καλλιτέχνις που εμφανίστηκε με την Ουκρανία στην σκηνή το 2011 και ζωγράφιζε στην άμμο.


Keywords
Τυχαία Θέματα