Λισαβόνα η πόλη που θα λατρέψετε!

20:21 18/5/2019 - Πηγή: People

Η πρωτεύουσα της Πορτογαλίας, η ιδιαίτερη πατρίδα των σπουδαίων εξερευνητών, τρεντάρει ανάμεσα στους πιο γοητευτικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Η αλήθεια είναι πως η Ιβηρική χερσόνησος έχει κατακτήσει εδώ και χρόνια την καρδιά εκατομμυρίων τουριστών. Η Βαρκελώνη και το Μπιλμπάο έχουν γίνει απόλυτοι προορισμοί και τώρα ξεπροβάλλει ένα αντίπαλο δέος, που δεν βρίσκεται στην Ισπανία, αλλά δίπλα, στην Πορτογαλία.

Χτισμένη σε επτά λόφους και πνιγμένη από αρχιτεκτονικές επιρροές άλλων εποχών, το ιστορικό κέντρο της Λισαβόνας γοητεύει τον επισκέπτη. Άλλωστε υπάρχει και ο μύθος που θέλει γοητευμένο

ακόμη και τον ίδιο τον Οδυσσέα, ο οποίος ήταν εκείνος που ίδρυσε την πόλη. Όποιο μικρό και γραφικό καλντερίμι και αν περπατήσει κανείς, θα εντυπωσιαστεί από τα έντονα χρώματα, τις ανθισμένες γλάστρες, τις πλακόστρωτες διαδρομές, ενώ πάντα θα βρίσκει μια ευκαιρία για μια στάση στις γραφικές πλατείες που ξεπροβάλλουν απροειδοποίητα.

Με απευθείας πτήσεις από την Αθήνα, η μετάβαση σας θα είναι άνετη και οικονομική καθώς θα χρειαστεί να αγοράσετε μόνο ένα εισιτήριο μετ´ επιστροφής για να φτάσετε στον προορισμό σας. Προσφέρει πλούσια ιστορία ,απίστευτη αρχιτεκτονική και νόστιμη τοπική κουζίνα & κρασιά, όλα αυτά χωρίς τις υψηλές τιμές του Παρισιού και του Λονδίνου. Οι προσφορές αφθονούν σε κάθε γωνία.

Ενα city pass της Λισαβόνας ( https://www.lisboacard.org/ ) θα σας κοστίσει 19€ & σας δίνει 24 h εισόδου σε όλα, από σύγχρονα μουσεία έως ιστορικά μοναστήρια, καθώς και σε όλες τις μετακινήσεις, συμπεριλαμβανομένων των διαδρομών με τα θεαματικά τραμ της Λισαβόνας και τα εκπληκτικά lift που ανεβάζουν τους επιβάτες μέχρι τους απότομος λόφους της πόλης.

Αφεθείτε στο απολαυστικό Pasteis de Nata που σερβίρεται στο ιστορικό Pasteis de Belem cafe ( https://pasteisdebelem.pt/history/ )για μόλις 1€.

Νιώσατε διψασμένοι; Τα τοπικά wine bar χρεώνουν λιγότερο από 3 € για ένα ποτήρι κρασί, ακόμη και τα αριστοκρατικά εστιατόρια προσφέρουν φιάλες κρασιού με κάτω από 10 € (για δοκιμάστε το αυτό στη Νέα Υόρκη και θα σταθείτε τυχεροί αν βρείτε ένα ποτήρι κρασί σε αυτή την τιμή).

Αν ενδιαφέρεστε για μία ημερήσια εκδρομή η Cascais είναι η κοντινότερη παραλιακή πόλη στο κέντρο της Λισαβόνας. Θα χρειαστεί να κάνετε μία διαδρομή 30 λεπτών με το τρένο από τον σταθμό Cais do Sodre και θα οδηγηθείτε στην γοητευτική πολη, η οποία θα σας προσφέρει ηλιόλουστες παραλίες και δραματική θέα του Ατλαντικου ωκεανού από τις πλαγιές των λόφων της .Δεκα λεπτά μετά από την άφιξή σας ισως σκεφτείτε μία μετακόμιση στα λευκά σπίτια της.

Έξτρα μπόνους:η Λισαβόνα είναι ιδανική για οικογένειες. Υπάρχει ένα υπέροχο ενυδρείο και μουσείο επιστήμης, για να μην αναφέρουμε και ένα αληθινό κάστρο για να εξερευνήσετε.

Τοποθετημένο στο κέντρο της πόλης ,ιδιαίτερα φιλικό προς τους νεαρους ταξιδιωτες το Martinhal Chiado ( https://www.martinhal.com/chiado/ ) προσφέρει πλήρως εξοπλισμένα διαμερίσματα με κουζίνες ,τα οποία ξεκινούν στα 140 € ανά διανυκτέρευση. Συμπεριλαμβανομένου ενός πολύ λογικης χρεωσης και απεριοριστης χρήσης εξοπλισμού για νήπια ο οποίος περιλαμβάνει οτιδήποτε από αποστειρωτες μπιμπερό μέχρι καροτσάκι για τις βόλτες σας ,καθως και ένα δωρεάν kids club το οποίο λειτουργεί ως αργά έτσι ώστε οι γονείς να είναι ελεύθεροι να απολαύσουν ενα δείπνο μονο για ενηλικες .Προσφερεται επισης δωρεάν πρωινό με πανκέικς κατά παραγγελία και απίστευτα nata tarts.

Tips:

Το ταξί ή το Uber θα κοστίσουν περίπου 15 € για την μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο σας. Ο πιο οικονομικός τρόπος για να φτάσετε στο κέντρο της Λισαβόνας είναι το μετρό, μία διαδρομή 25 λεπτών με την κόκκινη γραμμή.Σιγουρευτείτε πως φοράτε άνετα παπούτσια. Τα πεζοδρόμια της Λισαβόνας είναι φτιαγμένα από μωσαϊκό, πανέμορφα αλλά γλιστρούν ιδιαίτερα .Για την καλύτερη θέα της πόλης ακολουθήστε τις ταμπέλες για Miraduoros. Για τοπία με θέα τις κόκκινες κεραμοσκεπές της περιοχής Alfama και του κεφαλιού του ποταμού Tejo πηγαίνετε στο Miraduoro Portas do Sol.

Keywords
Τυχαία Θέματα