Φεστιβάλ των Καννών: Αντιδράσεις για την βράβευση του Αλέν Ντελόν

20:10 18/5/2019 - Πηγή: People

To Φεστιβάλ των Καννών, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή. Στη φετινή διοργάνωση πρόκειται να δούμε και την ίσως πιο αμφιλεγόμενη απονομή του τιμητικού Χρυσού Φοίνικα στην ιστορία του Φεστιβάλ. Ο λόγος για τον Χρυσό Φοίνικα που πρόκειται να δοθεί στον 84χρονο Αλέν Ντελόν, τον ζωντανό θρύλο του γαλλικού σινεμά.

Αυτή η διάκριση έρχεται σε μια περίοδο που το κλίμα γύρω από το πρόσωπο του ηθοποιού είναι αρκετά αρνητικό αλλά και μετά από χρόνια άρνησης του ηθοποιού να αποδεχτεί το τιμητικό βραβείο.

«Δεν

του δίνουμε το βραβείο Νόμπελ. Του δίνουμε τον Χρυσό Φοίνικα για την καριέρα του ως ηθοποιός», ήταν η προ ολίγων ημερών απάντηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Τιερί Φρεμό στον θόρυβο που προκάλεσε η «επιλογή Ντελόν».

Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που το Φεστιβάλ προκαλεί αντιδράσεις με τις επιλογές του.

Και μπορεί ο Γάλλος ηθοποιός να έχει προκαλέσει με τις ακροδεξιές πεποιθήσεις του, την ανοιχτή υποστήριξη στο πρόσωπο της Λεπέν, τις προκλητικές του δηλώσεις του με τις οποίες έχει παραδεχτεί ότι έχει χαστουκίσει γυναίκες ωστόσο οφείλουμε να παραδεχτούμε το υποκριτικό του ταλέντο.

Σε αυτό στηρίχθηκαν και οι διοργανωτές του Φεστιβάλ.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν υπάρχουν περισσότερες διαμαρτυρίες στην Αμερική για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής για την οποία είναι συνένοχος ο πρόεδρος των Η.Π.Α.» ανταπάντησε σε όσους αντέδρασαν στη βράβευσή του ηθοποιού ο Φρεμό τονίζοντας ότι το Φεστιβάλ είναι υπέρ της ελευθερίας του λόγου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν καταδικάζει τις δηλώσεις του.

Keywords
Τυχαία Θέματα