Καταδικάστηκε σε 45 χρόνια κάθειρξης ο Κώστας Πάσσαρης

17:03 11/12/2019 - Πηγή: People

19 χρόνια μετά, ο Κώστας Πάσσαρης ολοκληρώνει ένα στάδιο της δικαστικής του πορείας, το οποίο αφορά τις απόπειρες ανθρωποκτονίας και τις ληστείες για τις οποίες έχει κατηγορηθεί και τον έχουν όλα αυτά τα χρόνια στις ελληνικές και ρουμανικές φυλακές.

Ο διαβόητος κακοποιός έχει ένα ποινικό μητρώο με 4 ανθρωποκτονίες-δολοφονίες, 4 απόπειρες ανθρωποκτονίας, 5 ληστείες και διακεκριμένη κλοπή. Για το πρώτο δεν πρόκειται να δικαστεί, αφού με τον νέο ποινικό κώδικα θεωρείται πλημμέλλημμα κι έχει παραγραφεί.

Για τις 4 απόπειρες ανθρωποκτονίας και τις 5 ληστείες βγήκε

οριστική απόφαση από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο που του επιβάλλει ποινή κάθειρξης 45 ετών. Όλα τα περιστατικά χρονολογούνται από το 2000 και πίσω, με τις απόπειρες να κατεγράφησαν στην Πλατεία Βάθης. Ο Κώστας Πάσσαρης κατηγορείτο πως έχει διαπράξει άλλες 6 απόπειρες κατά αστυνομικών στην Πλατεία Αμερικής, αλλά γι΄αυτές απαλλάχθηκε.

Από την άλλη, σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει και η δίκη στο Εφετείο για τις δολοφονίες, με τις δύο να αφορούν δύο αστυνομικούς που νοσηλεύονταν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας τον Φεβρουάριο του 2001, μία να αφορά σε έναν υπάλληλο της ΔΕΗ τον Μάρτιο του ίδιου έτους και ακόμα μία να αφορά σε μια κοπέλα τον Μάιο της ίδιας χρονιάς. Σε πρωτόδικο βαθμό είχε καταδικαστεί πριν 7 μήνες σε τέσσερις φορές ισόβια και σε 71 χρόνια κάθειρξη.

Να σημειωθεί πως ο 44χρονος σήμερα Πάσσαρης, είχε πει σε παλιότερη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ ότι «Έχουν αλλάξει πλέον τα πράγματα. Άλλες οι αρχές μου τώρα. Πλησίασα τον Θεό και αυτό με άλλαξε. Είναι υποχρέωσή μου να βρίσκομαι εδώ που είμαι και δεν κατηγορώ κανέναν».

Τέλος, στα μέσα Νοεμβρίου ο ΑΝΤ1 είχε αποκαλύψει πως οι ρουμανικές αρχές είχαν αποστείλει έγγραφο στις ελληνικές φυλακές, ώστε να επιστρέψει στην Ελλάδα ο Κώστας Πάσσαρης και να ολοκληρώσει εδώ τη θητεία του.


Keywords
Τυχαία Θέματα