Καρίνα Κανελλάκης: Η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε ορχήστρα στο μεγαλύτερο φεστιβάλ κλασικής μουσικής στον κόσμο είναι Ελληνίδα

21:46 1/8/2019 - Πηγή: People

Η Καρίνα Κανελλάκης (Karina Cannelakis) είναι η πρώτη γυναίκα που διηύθυνε την ορχήστρα στην Πρώτη Νύχτα του BBC Proms στην αίθουσα Royal Albert Hall.

Πρόκειται για μία τέως βιολονίστ, που πήρε απόφαση να στραφεί στη διεύθυνση ορχήστρας. Η απόφασή της αποδείχθηκε παραπάνω από εύστοχη, αφού πριν από λίγες μέρες, σύμφωνα με τα γραφόμενα του BBC, έγραψε ιστορία.

The @bbcproms are here!
We

look forward to welcoming you again to the world’s greatest classical music festival #Proms2019 pic.twitter.com/JIngLqPxEP

Royal Albert Hall (@RoyalAlbertHall) 19 Ιουλίου 2019

Η 38χρονη Karina Canellakis έγινε η πρώτη γυναίκα μαέστρος στην Πρώτη Νύχτα του BBC Proms, του μεγαλύτερου φεστιβάλ κλασικής μουσικής στον κόσμο.

Η ερμηνεία της Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας του BBC, που διεύθυνε η Cannelakis, κλιμακώθηκε και έκλεισε με το Glagolitic Mass του Τσέχου συνθέτη Λέος Γιάνατσεκ και η ελληνικής καταγωγής μουσικός δήλωσε με χιούμορ και συγκίνηση κατεβαίνοντας από τη σκηνή: «Είναι τιμή για μένα – και είμαι πολύ ιδρωμένη».

Απόφοιτος της σχολής Julliard, το ταλέντο της 38χρονης Νεοϋορκέζας είχε ήδη διαφανεί από το 2008, όταν είχε αποδώσει με μοναδικό τρόπο την 6η Συμφωνία του Γκούσταβ Μάλερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα