Ιωάννα Ασημακοπούλου: «Δεν με έχω φανταστεί να κάνω κάτι άλλο στη ζωή μου»

02:28 24/6/2019 - Πηγή: People

Αποφοίτησε από το Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας του Γιώργου Κιμούλη το 2006, ενώ μετράει 13 χρόνια στο θέατρο και την τηλεόραση. H Ιωάννα Ασημακοπούλου μιλώντας για την οικονομική ανασφάλεια που επικρατεί στον χώρο, τονίζει: «Είναι στη φύση της δουλειάς μου. Δεν υπάρχει σταθερότητα και δεν μπορείς ποτέ να είσαι σίγουρος. Ακόμη και αν παίζεις

στην τηλεόραση, δεν ξέρεις αν θα πάει καλά. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάποιος ηθοποιός που δεν προβληματίζεται πάνω σε αυτό. Εγώ το έχω αποδεχτεί, συνειδητοποιώντας ότι η αγάπη για τη δουλειά μου υπερνικάει όλους τους φόβους. Δεν με έχω φανταστεί να κάνω κάτι άλλο και δεν υπάρχει plan b στη ζωή μου. Αν χρειαστεί, θα μπω στη διαδικασία να ψάξω τι θα κάνω. Η ζωή σε οδηγεί να κάνεις πολλά πράγματα όταν έχεις ανάγκη».

Η συμμετοχή της στο σίριαλ του Alpha, σε συνδυασμό με το θέατρο, μπορεί να καθιστά συχνά εξαντλητικό το πρόγραμμά της, όμως η ίδια δεν παραπονιέται. «Είναι ευχής έργο να έχεις δουλειά και στα δύο. Όταν όμως πρέπει να σηκωθείς στις 6.00 το πρωί για να ξεκινήσεις στις 8.00 τα γυρίσματα, να τελειώσεις το απόγευμα, να φύγεις απευθείας για πρόβα στο θέατρο και να γυρίσεις σπίτι αργά το βράδυ, είναι αντικειμενικά κουραστικό. Με τον καιρό βέβαια το συνηθίζεις και αυτή η ρουτίνα είναι ωραία στη δουλειά μας. Το αποτέλεσμα και η αγάπη που εισπράττεις από τον κόσμο δεν σου δίνει το περιθώριο να αισθανθείς την κούραση». Αλήθεια, αν έπρεπε να επιλέξει ανάμεσα σε τηλεόραση και θέατρο, τι θα διάλεγε; «Το θέατρο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μειώνω την τηλεόραση, γιατί αγαπάω και τα δύο. Ηθοποιός, όμως, έγινα πρωτίστως για να παίζω στο θέατρο. Η διαδικασία και ο τρόπος προσέγγισης των πραγμάτων είναι τελείως διαφορετική. Ζεις το “moment to moment”, που λέμε».

Πηγή: People

Keywords
Τυχαία Θέματα