Η γυναίκα μετά τον τοκετό: η διαφήμιση που «κόπηκε» απ’ τα Όσκαρ και η σεμνοτυφία του Χόλιγουντ

13:02 12/2/2020 - Πηγή: People

Κατά τη διάρκεια των Όσκαρ προβάλλονται διαφημίσεις, πληρωμένες αδρά. Η τηλεθέαση είναι που υπαγορεύει το κόστος και φυσικά το περιεχόμενό τους.

Για παράδειγμα, απαγορεύονται διαφημίσεις με βίαιες απεικονίσεις, σεξ, προώθηση της κουλτούρας των όπλων και πάει λέγοντας.

Απαγορεύεται, όμως, και το να περιγράψεις, προσεκτικά, αλλά ρεαλιστικά το σώμα μιας γυναίκας και τις ανάγκες της μετά τη γέννηση ενός παιδιού; Μάλλον, ναι.

Είναι ντροπή να δείξεις ράμματα, γάζες, όλη την ταλαιπωρία που μια γυναίκα βιώνει μετά τον τοκετό; Σκέτο «ναι».

Μέσα στα χρόνια έχουμε δει σκηνές ωμής βίας, ωμής καταγραφής σεξουαλικών συνευρέσεων, ακόμη και βιασμών, ωμής ίντριγκας και διαπλοκής, ωμής προπαγάνδας περί οπλοφορίας και οπλοκατοχής, ωμής παραβίασης των στοιχειωδών της πολιτικής ορθότητας.

Όλα αυτά επιτρέπονται. Εκείνο που «κοπηκε» από τους σεμνότυφους λογοκριτές του Χόλιγουντ ήταν μία διαφήμιση για προϊόντα που μπορούν να κάνουν υποφερτή τη ζωή μιας γυναίκας, τις αλλαγές που βιώνει στο σώμα της, μετά τον τοκετό.

Η διαφήμιση «κόπηκε» με συνοπτικές διαδικασίες ως ωμή! Τι έδειχνε; Μια νέα μαμά, να σηκώνεται από το κρεβάτι, με τις γάζες και τα ράμματα ακόμη σε κοιλιά και βουβωνική περιοχή και να προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πρώτη περίοδο που επιστρέφει «επιθετικά» μετά από 9 μήνες κυοφορίας.


ΗChelsea Hirschhorn, CEO της εταιρίας Frida Mom, μιας εταιρίας με προϊόντα προσωπικής υγιεινής και περιποίησης για γυναίκες μετά τον τοκετό, εξήγησε ότι η διαφήμιση προοριζόταν για τον «αέρα» των Όσκαρ, ωστόσο, δεν μεταδόθηκε ποτέ καθώς θεωρήθηκε «εξόχως γλαφυρή, ρεαλιστική, γεμάτη από ωμές, σκληρές εικόνες»…

Τα συμπεράσματα δικά σας, αν και δεν χρειάζεται καμία ιδιαίτερη σοφία για να συμπεράνει κανείς ότι το Χόλιγουντ που ακόμη αναρρώνει από τις θηριωδίες του Γουάινστιν εναντίον γυναικών, ακόμη δεν αντέχει τη θέα ενός γυναικείου κορμιού που μόλις γέννησε…

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όσκαρ, Χόλιγουντ,oskar, choligount