H Αννα Κορακάκη πρώτη λαμπαδηδρόμος – Γυναίκα για πρώτη φορά στην ιστορία

11:27 7/2/2020 - Πηγή: People

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του 2016 στην σκοποβολή Άννα Κορακάκη γράφει ιστορία στις σελίδες του ελληνικού αθλητισμού ως η πρώτη γυναίκα που γίνεται πρώτη λαμπαδηδρόμος στη τελετή αφής της φλόγας για τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Κορακάκη θα πάρει τη φλόγα από την Πρωθιέρεια στην Τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, στις 12 Μαρτίου. Τελευταία

λαμπαδηδρόμος επί ελληνικού εδάφους θα είναι η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία θα ανάψει τον βωμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020» στις 19 Μαρτίου.

Τα πρώτα λόγια της Άννας Κορακάκη

«Είναι τεράστια τιμή για μένα. Είναι πολύ μεγάλη η συγκίνηση και πιστεύω ότι τα συναισθήματα θα γίνουν ακόμα πιο έντονα μετά από εκείνη τη στιγμή στην Αρχαία Ολυμπία. Ανυπομονώ να τη ζήσω και είμαι σίγουρη ότι θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό μου και την καρδιά μου για όλη μου τη ζωή»

Τα πρώτα λόγια της Κατερίνας Στεφανίδη

«Στις 12 Μαρτίου η Ολυμπιακή Φλόγα θα ξεκινήσει το ταξίδι της στη χώρα μας με την Άννα Κορακάκη στην Αρχαία Ολυμπία. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 19 Μαρτίου, θα έχω την τιμή να μπω στο Παναθηναϊκό στάδιο ως τελευταία λαμπαδηδρόμος και να την παραδώσω πριν ξεκινήσει το ταξίδι της στην υφήλιο μέχρι τις 24 Ιουλίου όπου και θα δώσει το φως της σε ολους τους αθλητές στην έναρξη των ΧΧXII Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο».

Η δήλωση του Σπύρου Καπράλου, Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

«Είναι μία ιστορική στιγμή καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία μία αθλήτρια θα είναι πρώτη Λαμπαδηδρόμος. Πιστεύω ότι αυτή την τιμή τη δικαιούται η Αννα Κορακάκη καθώς έχει τιμήσει την ελληνική σημαία και έχει δοξάσει τη χώρα μας, όχι μόνο με τα δύο μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αλλά και με τις επιτυχίες της και μετά το 2016.

Είμαι χαρούμενος, όμως και για την Κατερίνα Στεφανίδη, μία ακόμα καταπληκτική Ελληνίδα αθλήτρια που μεσουρανεί στον παγκόσμιο στίβο και μας κάνει υπερήφανους με τις συνεχόμενες επιτυχίες. Συγχαρητήρια και στις δύο αθλήτριές μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα