Ειρήνη Παπαδοπούλου: «Αν δεν είχα ακούσει το ένστικτό μου, θα ήμουν παντρεμένη, με παιδιά»

18:00 1/12/2019 - Πηγή: People

Η τελευταία φορά που είχαμε συναντηθεί με την Ειρήνη Παπαδοπούλου ήταν τον Απρίλιο του 2017, όταν αποχώρησε οικειοθελώς από τον πρώτο κύκλο του Survivor και επέστρεψε στην Ελλάδα. Σε εκείνη τη συνάντηση ήταν αρκετά θυμωμένη με όλα όσα είχαν συμβεί στον Άγιο Δομίνικο. Ήταν θυμωμένη διότι ήρθε αντιμέτωπη με συμπεριφορές

που ήταν κόντρα στον χαρακτήρα και τον τρόπο ζωής της.

Τώρα, που τη συναντάω ξανά, δείχνει ήρεμη, χαρούμενη και απολαμβάνει όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή της. «Από τότε που γύρισα από το Survivor έχουν αλλάξει πολλά, αλλά και τίποτα. Τα κιλά και τη μυϊκή μάζα που έχασα μέσα στο παιχνίδι δεν τα ξαναπήρα. Από την άλλη, ήμουν, είμαι και θα είμαι δίκαιη και σωστή με εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Έχω ορισμένες αξίες που δεν θα τις καταπατήσω ποτέ. Για κανέναν και για τίποτα. Αυτό δεν αλλάζει με την πάροδο του χρόνου, ειδικά στη δική μου περίπτωση. Έτσι μεγάλωσα, με αυτές τις αρχές από την οικογένειά μου» εξομολογείται στο People.

«Οι δικοί μου άνθρωποι είναι οι πιο σκληροί κριτές»

Μια αρκετά μεγάλη αλλαγή στην επαγγελματική της ζωή είναι η φετινή ενασχόληση με το θέατρο, καθώς κρατά έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην παράσταση «Ομμάτια Δακρωμένα – Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα», που έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Ράδιο Σίτυ στις 15 Νοεμβρίου. Το κείμενο του έργου αναφέρεται στη Γενοκτονία των Ποντίων, ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, που ήταν άλλωστε και ο βασικός λόγος που την έκανε να δεχτεί την πρόταση που της έγινε και να ενταχθεί στο cast.

«Το καλοκαίρι, με πήρε τηλέφωνο ο παραγωγός της παράστασης, Βασίλης Γκουρούσης, και μου πρότεινε να συμμετάσχω στην παράσταση. Στην αρχή είχα κάποιους ενδιασμούς, αλλά με άγγιξε πολύ το θέμα της παράστασης, που είναι η Γενοκτονία των Ποντίων. Οπότε, το σκέφτηκα, δέχτηκα την πρότασή του και πήρα το ρίσκο να συμμετάσχω. Και λέω ρίσκο διότι όταν ασχολείσαι με κάτι καινούριο, στο οποίο εκτίθεσαι μπροστά σε κόσμο, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για οποιαδήποτε κριτική, είτε θετική είτε αρνητική.

Προς το παρόν, οι κριτικές που έχουμε πάρει είναι θετικές» προσθέτει η Ειρήνη. Δεδομένου πως είναι μια γυναίκα που τη γνωρίσαμε μέσα από τον χώρο του τραγουδιού, αναρωτιέμαι πώς πήρε την απόφαση να ασχοληθεί με την υποκριτική.

«Πέρσι γράφτηκα στη σχολή του Θοδωρή Αθερίδη. Όχι για να γίνω ηθοποιός, αλλά θεωρώ πως η υποκριτική βοηθάει και στη δική μας δουλειά, καθώς ακόμα και ένας τραγουδιστής μπορεί να γίνει καλύτερος τόσο στην κινησιολογία όσο και στην ερμηνεία. Συνεπώς πήγα για να διδαχθώ κάποια πράγματα που θα με έκαναν καλύτερη πάνω στη σκηνή αλλά και στη δουλειά μου. Δεν είμαι ένα ψώνιο που είπα “Θέλω να γίνω ηθοποιός”.

Εξάλλου και πέρσι είχα μια πρόταση να συμμετάσχω στην παράσταση ++++ στο θέατρο Ήβη, μια πρόταση που αρνήθηκα διότι δεν ένιωθα έτοιμη εκείνη την περίοδο να κάνω ένα τέτοιου είδους βήμα» λέει με ειλικρίνεια. Ποιο ήταν το πρώτο feedback που πήρε από τους δικούς της ανθρώπους ύστερα από την πρεμιέρα της παράστασης; «Ήρθαν, παρακολούθησαν την παράσταση και τους άρεσε πολύ. Αυτό που έχω ξεκαθαρίσει στους δικούς μου ανθρώπους είναι πως δεν θέλω κανείς τους να μου χαϊδέψει τα αυτιά σε οτιδήποτε και να κάνω στη ζωή μου.

Οπότε, οι δικοί μου άνθρωποι είναι οι πιο σκληροί κριτές». Εκτός από την Ειρήνη, στην παράσταση Ομμάτια Δακρωμένα – Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα πρωταγωνιστούν οι Βερόνικα Αργέντζη, Τάκης Βαμβακίδης, Ορφέας Παπαδόπουλος και άλλοι αξιόλογοι ηθοποιοί. «Όλοι οι ηθοποιοί με αγκάλιασαν και με βοήθησαν πολύ στις πρόβες όσον αφορά αυτή τη νέα προσπάθεια» συμπληρώνει.

«Δεν μου αρέσει να προκαλώ με τη ζωή μου»

Εκτός από το θεατρικό της ντεμπούτο στο Ράδιο Σίτυ στη Θεσσαλονίκη, η Ειρήνη πρόκειται να εμφανιστεί στο Fix με τους Άντζελα Δημητρίου, Χρήστο Χολίδη και Γιώργο Γιαννιά. Μάλιστα, η πρεμιέρα τους έχει προγραμματιστεί να γίνει την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου. Τα επόμενα τριήμερα η Ειρήνη θα τα αφιερώσει αποκλειστικά στη Θεσσαλονίκη, καθώς ύστερα από τις παραστάσεις της κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα πηγαίνει κατευθείαν στο νυχτερινό κέντρο Fix, ενώ τις Κυριακές θα έχει απογευματινή παράσταση.

«Ακόμα δεν έχω προλάβει να βγω καθόλου στη Θεσσαλονίκη για να γνωρίσω καλύτερα την πόλη. Πριν από λίγες μέρες τελειώσαμε τις πρόβες μας στο θέατρο. Ύστερα ξεκίνησαν οι παραστάσεις, αλλά και οι πρόβες για το Fix. Οπότε δεν υπήρχε καθόλου χρόνος για βόλτες και χαλάρωση» εξομολογείται. Η Θεσσαλονίκη φαίνεται πως της πάει πολύ καθώς, πέρα από τις επαγγελματικές τις υποχρεώσεις στο θέατρο και στο νυχτερινό κέντρο, υπάρχει η φήμη πως είναι ζευγάρι με τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ Αλέξανδρο Πασχαλάκη. Μόλις της το λέω, γελάει και προσπαθεί να αλλάξει θέμα. Εγώ, όμως, επιμένω.

«Ποτέ δεν μου άρεσε να μιλάω για την προσωπική μου ζωή. Όπως, επίσης, δεν είμαι από τις γυναίκες που γίνονται θέμα μέσα από τις σχέσεις τους, αλλά μέσα από τη δουλειά τους. Αυτό που μπορώ να σου πω με σιγουριά είναι πως τη συγκεκριμένη περίοδο στη ζωή μου είμαι χαρούμενη για όλα όσα συμβαίνουν στα προσωπικά μου. Από εκεί και πέρα, δεν θα ήθελα ούτε να επιβεβαιώσω αλλά ούτε και να διαψεύσω κάτι. Εξάλλου, δεν υπάρχει καμία φωτογραφία που να αποδεικνύει αυτή τη στιγμή κάτι για τη ζωή μου. Όταν είμαι έτοιμη και σίγουρη για κάτι, δεν θα έχω κανένα πρόβλημα να κάνω μια δημόσια εμφάνιση. Δεν είμαι από τις γυναίκες που κρύβονται. Απλά ποτέ δεν μου άρεσε να προκαλώ με τη ζωή μου».

«Ο γάμος και τα παιδιά δεν είναι αυτοσκοπός»

Όση ώρα μιλάμε για τη ζωή της, διαισθάνομαι πως όσο μεγαλώνει θέλει να προστατεύει ακόμα περισσότερο τα του οίκου της. Επίσης, δείχνει να είναι περισσότερο επιφυλακτική σε σχέση με το παρελθόν, ακόμα και σε αυτά που λέει. «Σαφώς και έχω κάνει λάθη στη ζωή μου. Πάντα όμως άκουγα το ένστικτό μου. Αν δεν το είχα ακούσει και το είχα αγνοήσει, αυτή τη στιγμή θα ήμουν ήδη παντρεμένη και θα είχα παιδιά. Αλλά ευτυχώς που το άκουσα και δεν έκανα πράγματα πάνω στην τρέλα και τον ενθουσιασμό» αποκαλύπτει. Μια και μιλάμε για παδιά, αναρωτιέμαι αν η μητρότητα είναι κάτι που την ενδιαφέρει αλλά και κάτι που την έχει αγχώσει, δεδομένου πως ο χρόνος περνά.

«Μεγάλωσα σε μια δεμένη και αγαπημένη οικογένεια. Μάλιστα, αυτό που έλεγα πάντα στον εαυτό μου είναι πως όταν μεγαλώσω θέλω να παντρευτώ και να κάνω τρία παιδιά. Ο γάμος, όμως, και τα παιδιά δεν είναι για μένα αυτοσκοπός. Αισθάνομαι ευτυχισμένη και γεμάτη με όλα όσα έχω μέχρι στιγμής στη ζωή μου. Από εκεί και πέρα, είμαι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να γίνω μητέρα.

Έχω εισπράξει πολλή αγάπη από τους γονείς μου και είμαι έτοιμη και εγώ με τη σειρά μου να δώσω αγάπη και στα δικά μου παιδιά. Μακάρι ο Θεός να με αξιώσει να κάνω οικογένεια. Αυτή μου η επιθυμία σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει εμμονή. Επίσης, αυτό που με έχει διδάξει η ζωή είναι πως δεν πρέπει να ζορίζεις τα πράγματα και τις καταστάσεις. Το ζόρι φέρνει πάντα τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που θέλεις. Και ειδικά το θέμα της οικογένειας και της απόκτησης παιδιών πρέπει να έρθει εντελώς αβίαστα και να σε βρει ήρεμο και έτοιμο να βιώσεις αυτή την καινούρια κατάσταση στη ζωή σου».

Φωτογραφίες: Στέφανος Παπαδόπουλος

Πηγή: People

Keywords
ειρήνη παπαδοπούλου, ειρηνη, ενστικτο, ορφέας παπαδόπουλος, survivor, ελλαδα, people, θεατρο, καλοκαιρι, ειλικρίνεια, νέα, θεσσαλονικη, fix, ΠΑΟΚ, εμφάνιση, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, αλλαγη ωρας, βασιλικος γαμος, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, δωρο πασχα 2012, αλλαγη ωρας 2012, αλλαγη ωρας 2013, η ζωη, ξανα, αποτελεσματα, το θεμα, γαμος, γυναικα, δουλεια, ηβη, ηθοποιοι, ηθοποιος, θεμα, κοντρα, μητερα, ραδιο, τηλεφωνο, φωτογραφια, ωρα, people, αγαπη, αβιαστα, αντζελα, απλα, ασχολεισαι, αυτια, γινει, γινονται, γονεις, γραμμα, δικη, δειχνει, εγινε, ειλικρίνεια, υπαρχει, εμμονη, εμφάνιση, επιθυμια, ετοιμο, ζωη, ζωης, ζωη μου, θεος, κειμενο, κιλα, λαθη, μαζα, παντα, οικογενεια, ορφεας, ορφέας παπαδόπουλος, παιδια, ψωνιο, ρισκο, σαββατο, σιγουρη, σειρα, τις κυριακες, τρια, τρελα, φημη, φορα, χρονος, ετοιμη, fix, ιδιαιτερα, μπροστα, παιχνιδι, σκηνη, survivor, θελω να, ζευγαρι
Αναζητήσεις
κγαντονα ημαι κορμαρα
Τυχαία Θέματα
Ειρήνη Παπαδοπούλου,eirini papadopoulou