«Πολύ καλός γι’ αυτόν τον κόσμο»: Η Βρετανία θρηνεί για τον Τζακ που πέθανε από μαχαίρι τρομοκράτη

11:56 1/12/2019 - Πηγή: People

Ήταν «ένα όμορφο πνεύμα που έπαιρνε πάντα το μέρος των αδυνάτων»: έτσι περιέγραψε τον 25χρονο γιο του, Τζακ, ο Ντέιβιντ Μέριτ σε δήλωσή του στο BBC, με το δίκτυο να προχωρά σε αφιέρωμα για τον άτυχο νεαρό που μαχαιρώθηκε από τρομοκράτη την Παρασκευή στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Ο δολοφόνος του ήταν πρώην κρατούμενος, καταδικασμένος για τρομοκρατικές ενέργειες, που έσπασε την επιτήρηση και με κρατώντας ένα μαχαίρι βύθισε το Λονδινο σε πένθος πριν από δύο

μέρες.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ: Πυροβολισμοί με έναν νεκρό στη γέφυρα του Λονδίνου

Την ιδια στιγμή και σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, ο Μέριτ, ήταν πτυχιούχος της Νομικής και της Εγκληματολογίας, συντονιστής μαθήματος του προγράμματος επαναπροσαρμογής κρατουμένων του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.

Η ειρωνεία έγκειται στο ότι πρόκειται για πρόγραμμα που φέρει τον τίτλο «Learning Together» (μτφ: «Μαθαίνουμε μαζί») και δίνει την ευκαιρία σε φοιτητές και κρατούμενους να μελετήσουν μαζί και να εργαστούν προς την κατεύθυνση του περιορισμού υποτροπών.

Ο δολοφονημένος νεαρός πίστευε πολύ στην ύπαρξη και στους στόχους αυτού του προγράμματος…

«Ήταν ένας από τους πιο καλούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου και μια πολύ όμορφη ψυχή», δήλωσε η Έμιλι Χόπερ, φίλη του από τα σχολικά χρόνια, ενώ μια άλλη συμφοιτήτρια του έκανε λόγο για έναν «απίστευτα ευφυή και έξυπνο, με περισσότερο πάθος για ζωή από πολλούς στην ηλικία μας , που ήταν αποφασισμένος να αφήσει το σημάδι του σε αυτόν τον κόσμο. Ήταν πολύ καλός γι’ αυτόν τον κόσμο»…

Ας σημειωθεί ότι χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε ολονυχτία στη μνήμη του Τζακ στο Κέιμπριτζ, στην οποία έδωσαν το παρών μέλη της οικογένειάς του, φίλοι, συμμαθητές και συμφοιτητές του, τιμώντας τον αδικοχαμένο νεαρό.

Πέρα από το όνομα του Τζακ Μέριτ, η άλλη γυναίκα, θύμα της επίθεσης δεν έχει κατονομαστεί ακόμη από τα βρετανικά Μέσα ενημέρωσης.

Με στοιχεία από το BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολύ, Βρετανία, Τζακ,poly, vretania, tzak