Αθανασία Κουρκάκη: Η «Μαρίκα» από τις Άγριες Μέλισσες είναι ακόμα ένα κρυμμένο διαμάντι που αναδεικνύει η σειρά

15:10 8/1/2020 - Πηγή: People

Δεν είναι διόλου τυχαίο πως όλοι οι ηθοποιοί στις Άγριες Μέλισσες απέκτησαν πρώτα μια θεατρική παιδεία πριν βρεθούν στο τηλεοπτικό πεδίο. Για τους περισσότερους αυτή η σειρά είναι το πρώτο τους τηλεοπτικό βήμα και η Αθανασία Κουρκάκη δεν είναι εξαίρεση.

Την είδαμε να μπαίνει πρόσφατα στο καστ της σειράς ως Μαρίκα Προβατά με στόχο να αποκαλύψει ότι ο Κυριάκος ζει διπλή ζωή, κάτι που οδήγησε την Ουρανία να τον διώξει από το σπίτι. Ποια είναι λοιπόν η Αθανασία Κουρκάκη.

Ορμώμενη εκ Καρδίτσας, όπου γεννήθηκε

το 1991, η Αθανασία μπήκε στα 22 της στη σχολή του Εθνικού και τα τελευταία 6 χρόνια κινείται στα θεατρικά δρώμενα με πολύ προσεγμένες επιλογές σταδιακής εξέλιξης κι όχι απότομης ανόδου.

Τρία πράγματα ήθελε να κάνει από μικρή: θέατρο, τραγούδι και γυμναστική. Τη γυμναστική την άφησε στην πορεία, ή καλύτερα την κράτησε με τη μορφή της εκγύμνασης του σώματος για τις παραστάσεις της. Η υποκριτική έγινε το βασικό της επάγγελμα, ενώ και το τραγούδι δεν το παράτησε, αφού έχει φτιάξει ένα duet band με την φίλη της Βαλέρια Δημητριάδου, τις ValSia, δηλαδή τα αρχικά του ονόματος της Βαλέριας και το υποκοριστικό της Αθανασίας, που οι φίλοι της τη φωνάζουν Σία.

View this post on Instagram

People ask me why I never find a place to stop And settle down Down But I never wanted all those things People need to justify Their lives Lives Yes we were born, born Born to be alive…!!! @i_was_shot_by_olga_tzimou #heartbreathing #borntobealive

A post shared by Athanasia Kourkaki (@athanasia_kourkaki) on Jun 10, 2019 at 1:58pm PDT

Από μικρή έπαιρνε το ΚΤΕΛ από Καρδίτσα και ερχόταν στην Αθήνα για να δει παραστάσεις και σιγά σιγά διαμόρφωσε μια θεατρική αντίληψη που της φάνηκε πολύ χρήσιμη στην διάρκεια των σπουδών της.

Φυσικά, όλα πήραν το κατάλληλο σχήμα τους όσο σπούδαζε στη σχολή. Όπως είχε πει σε συνέντευξή της στο Clickatlife.gr τον Ιούνιο, «Εκεί κατάλαβα πως αυτό θέλω να το κάνω μια ζωή. Όσες φορές κι αν διαβάσω, κι αν δω τον Άμλετ, πάντα κάτι καινούριο ανακαλύπτω και έπειτα είναι και το μοίρασμα στους θεατές που σου ανοίγει την ψυχή. Το θέατρο είτε το βλέπεις, είτε το κάνεις είναι πολιτισμός».

View this post on Instagram

Romance your spirit! @i_was_shot_by_olga_tzimou #yogaposes #photography #staystrong #july #moonenergy

A post shared by Athanasia Kourkaki (@athanasia_kourkaki) on Jul 1, 2019 at 10:58am PDT

Θεατρικά, η Αθανασία Κουρκάκη έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων στις παραστάσεις: Γιαννούλα η Κουλουρού, Από το χαρτί στη σκηνή, Ψύχωση [4.48 Psychosis] , Δύναμη του Σκότους, Το Δαχτυλίδι της Μάνας, Σταχτομπούτα, 7 Κρεμασμένοι, Ο Πρίγκιπας και ο Φτωχός, ενώ φέτος τη βλέπουμε στο Proof Show στο Red Jasper Theater.

Αν μπορεί κάποιος να καταλάβει κάτι για την ιδιοσυγκρασία και την ευγένεια ψυχής της, αυτό έρχεται από την ακόλουθη δήλωσή της:

«Είμαστε ψυχές που πετούν στα αστέρια απλά μερικές φορές μπαίνουμε σε λάθος σώμα. Δυστυχώς αυτό το κατακρίνει ο κόσμος στον οποίο ζούμε.

View this post on Instagram

«Δε θα με νοιάζαν τα λούσα το στέμμα μου άμα φορούσα, αχ δώστε μια ευκαιρία δε βλάπτει λίγη φιλοδοξία…» Τελευταία εβδομάδα για τον «Πρίγκιπα και το φτωχό»!! Σάββατο 17.00, Κυριακή 12.30 κ 16.00. @g.n.theatre #εθνικο_θεατρο #nationaltheatreofgreece #mikroethniko #princessandthepauper #marktwain

A post shared by Athanasia Kourkaki (@athanasia_kourkaki) on Apr 17, 2019 at 1:51am PDT

Keywords
Τυχαία Θέματα