Naomi Campbell: Η σοκαριστική δήλωσή της για τη δίαιτα που ακολουθεί μέχρι σήμερα

20:47 27/6/2019 - Πηγή: People

Είναι ένα από τα διασημότερα μοντέλα του πλανήτη. Και λίγο πριν κλείσει τα 50, η Naomi Campbell προχωράει σε μια σοκαριστική αποκάλυψη για τον τρόπο που διατηρείται στα κιλά της. Και που προφανώς δεν απέχει πολύ από τις μεθόδους «νηστείας» που ακολουθούσε την περίοδο που ήταν μοντέλο στις επάλξεις.

View this post on Instagram

#CAMP: Notes on Fashion

#MetGala2019

A post shared by Naomi Campbell (@naomi) on May 8, 2019 at 1:03pm PDT

Μιλώντας στη βρετανική τηλεόραση και την εκπομπή Lorraine, η Campbell δήλωσε: «Τρώω όταν αισθάνομαι ότι πεινάω. Μπορεί να περάσω περισσότερες από μία μέρες χωρίς να φάω. Δεν λιμοκτονώ». Και εξήγησε: «Αν θέλω να περάσω μία μέρα χωρίς να φάω, το κάνω, και πίνω μόνο νερό ή χυμούς. Ιδίως, όταν κάνει ζέστη, πίνω μόνο χυμούς».

Το μοντέλο αποκάλυψε, επίσης, ότι γυμνάζεται σκληρά για να διατηρήσει τη σιλουέτα της – η οποία, βεβαίως, ακόμα εντυπωσιάζει!-, ενώ δήλωσε ότι δεν την ενοχλεί καθόλου που γίνεται 50 χρονών.

View this post on Instagram

MOOD : Happy Daze #BTS #MALINDI #KENYA @lioninthesun #NAOMIAFRICA @akeemjr

A post shared by Naomi Campbell (@naomi) on Jun 22, 2019 at 4:55pm PDT

Τι είναι η διαλειμματική δίαιτα (Intermittent Fasting) που ακολουθεί η Naomi Campbell; 

Μπορεί να ακούγεται ακραίο το να περάσει κανείς μία ή δυο μέρες χωρίς φαγητό, η διαλειμματική ή περιοδική νηστεία, όμως, είναι μια διατροφική τάση για απώλεια κιλών που έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλής.

Τι προβλέπει αυτή η δίαιτα;  Αποχή ή περιορισμένη κατανάλωση τροφής και ποτών για ορισμένες ώρες, έως και ημέρες. Πιο δημοφιλείς εκδοχές της είναι η 16:8 (16 ώρες αποχή και 8 φαγητό) και η 5:2 (5 μέρες απεριόριστο φαγητό και 2 μέρες αποχή).

Η διαλειμματική δίαιτα θεωρείται τρόπος – «μοτίβο» – διατροφής και πράγματι, όπως λένε και οι ειδικοί, μπορεί να βοηθήσει το σώμα να αυτόϊαθεί και να βελτιωθεί. Βοηθά στην απώλεια βάρους, ενώ σύμφωνα με μελέτες, φαίνεται να βοηθά στη μείωση των φλεγμονών στο σώμα, στη μείωση της «κακής» χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων, και στη βελτίωση της πεπτικής λειτουργίας.

Όμως, η νηστεία αυτή έχει προϋποθέσεις και όταν ξεφεύγει κανείς από συγκεκριμένα πλαίσια, μπορεί να γίνει και επικίνδυνη. «Είναι σημαντικό, επίσης, να κατανοήσει κανείς ότι όταν μιλάμε για νηστεία, δεν σημαίνει ότι αφήνουμε τον εαυτό μας να πεθάνει της πείνας», τονίζει η Dr Sonal Shah, ειδική σε lifestyle ιατρική. Και επισημαίνει ότι χρειάζεται προσοχή η διαδικασία της αποχής: θα πρέπει να γίνει σταδιακά, από κάποιες ώρες στην αρχή και μετά από κάποιο διάστημα μία ή περισσότερες ημέρες. Ενώ, τέλος, συμβουλεύει: να πίνετε πολύ νερό για να μην αφυδατωθείτε!

Επίσης, η συγκεκριμένη διατροφή δεν είναι κατάλληλη για όλους . Άτομα πολύ αδύνατα ή με ιστορικό διατροφικών διαταραχών καλό θα ήταν να συμβουλευτούν τον γιατρό τους, καθώς μπορεί να υπάρξει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους Επίσης, πρέπει να αποφεύγεται από εγκύους ή γυναίκες που θηλάζουν, αλλά και από γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας και προσπαθούν να συλλάβουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα